De ce plâng bebelușii?

Bebelușii plâng din diferite motive. Prin plâns, cei mici încearcă să își exprime nevoile și emoțiile. Plânsul este una din modalităţile bebelușului de a comunica și a atrage atenţia: fie că îi este foame, foarte cald sau frig, scutecele sunt umede sau pline, îi este somn sau, pur şi simplu, vrea atenţie şi afecţiune etc. Veţi învăţa, în timp, să identificați cauzele plânsului bebelușului dumneavoastră. Dacă micuțul nu poate fi alinat, cauza pot fi colicile.

separator

Ce este colica sugarilor?

Colica este o noțiune folosită pentru a caracteriza starea bebelușilor sănătoși care plâng mult și greu se liniștesc. Timp de cîteva ore, copilul ţipă, se zvârcolește, îndoaie genunchii spre piept, îşi strînge pumnişorii. Cauza exactă a colicilor nu este cunoscută, dar specialiştii iau în discuţie mai multe teorii, menționând, printre factorii declanşatori, alimentaţia excesivă sau insuficientă, alergiile, organizarea neadecvată a mediului (de exemplu, supraîncălzirea), comunicarea insuficientă între mamă şi bebeluş. Nimeni nu știe sigur ce cauzează colicile, dar acestea pot fi explicate prin imaturitatea sistemului digestiv. În general, bebelușii cu colici vor fi agitați, dar vor continua să adauge în greutate și să se dezvolte în mod normal. De regulă, colicile trec de la sine spre vârsta de 3 luni.

Pentru combaterea disconfortului bebelușului, cauzat de acumularea de gaze (colica sugarului), puteți administra Espumisan® la fiecare alăptare. Espumisan® se eliberează fără prescripție medicală și conține substanța activă Simeticona, care nu se absoarbe din sistemul digestiv al bebelușului şi se elimină nemodificată după trecerea prin tractul gastro-intestinal; gazele eliberate pot fi apoi absorbite prin peretele intestinal sau eliminate prin peristaltismul intestinal. Espumisan® are aromă de banană, nu conține glucoză, lactoză, coloranți sau parabeni.Espumisan® trebuie să fie agitat înainte de administrare. Dozarea corectă este importantă: la sugari se administrează câte 25 picături (echivalent 1 ml) Espumisan® L 40mg/ml la fiecare biberon, înainte sau după fiecare alăptare sau 5-10 picături Espumisan® 100mg/ml la fiecare biberon sau înainte de fiecare alăptare. Administrarea unei cantităţi prea mari de Espumisan® nu determină un efect negativ. Chiar şi cantităţi mari sunt bine tolerate fără a provoca probleme. Substanţa activă, simeticona, produce dezintegrarea spumei din tractul gastro-intestinal printr-o acţiune de natură fizică.

Modalităţi de calmare a unui bebeluș agitat:

  • Fiţi calm(ă), pentru a transmite această stare şi copilului.
  • Schimbaţi poziţia bebeluşului, luaţi-l în braţe, cu burtica pe umărul Dumneavoastră, dacă bebelușul Dvs. merge la culcare, nu uitați să-l așezați întotdeauna în pătuțul său, pe spate.
  • Distrăgeţi-i atenţia cu diverse manipulări (legănatul în cărucior, înfăşatul temporar, un masaj uşor). Mișcările calmante amintesc bebelușilor mișcările pe care le-au simțit în uter.
  • Porniți un sunet calmant. Sunetele care amintesc de faptul că bebelușii s-au aflat în interiorul uterului pot fi liniștitoare. Descărcați aplicația pentru telefoanele mobile ”Cutiuța muzicală pentru bebeluși de la Espumisan® care va liniști copilul dvs. și îl va ajuta să doarmă liniștit!

Copil liniștit – Mamă liniștită!

Mai multe informații aflați pe www.espumisan.md

Notă: Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Espumisan® L 40 mg/ml 23192 din 05.01.2017, Espumisan® 100 mg/ml 20893 din 28.07.2014. Codul materialului MD-ESP-06-2019-v01_print din 20.03.2019

Reprezentanța “Berlin-Chemie/Menarini” în Republica Moldova

Adresa: str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chișinău, MD-2012; Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

 

Partenerii noștri
Author Berlin-Chemie Menarini
Adresa: Chișnău, str. Alexandru cel Bun, 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84
Proiect foto despre țara care nu există pe hartă. Un fotograf german a vizitat Transnistria
Articolul anterior
Ardeiul gras are mai multă vitamina C decât lămâia
Articolul următor
Alte articole interesante