De ce să nu pui lapte matern în ochii și nasul bebelușului

Sunt multe sfaturi pe care le poți primi de la persoanele din jurul tău atunci când devii mămică. Acest lucru nu este unul rău, însă nu le pune în aplicare pe toate care le auzi. Cel mai recomandat este să te informezi ce este bine pentru copilul tău.

separator
Poate ai auzit că atunci când bebelușul se trezește cu ochii lipiți din cauza secrețiilor vâscoase sau acuză dureri de ureche sau nas înfundat, mămicile care alăptează recurg la un leac popular: câteva picături de lapte de sân puse în ochi, nas sau urechi.

Ei bine, trebuie să știi laptele matern este steril, dar nu eficient împotriva bacteriilor. Laptele de sân este dulce și nutritiv și poate crea, dimpotrivă, un mediu proprice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Un studiu publicat în Marea Britanie a evaluat potențialul antibacterian al laptelui de sân, iar rezultatele au arătat că mostrele de bacterii tratate cu antibiotic au fost inhibate din creștere, în schimb, prea puține dintre coloniile tratate cu lapte de sân s-au oprit din dezvoltare.

Laptele matern conține toți nutrienții de care bebelușul are nevoie în primele șase luni de viață, dar nu trebuie folosit că picături pentru ochi, urechi sau nas. Îl protejează pe bebeluș de infecții, dacă este administrat că aliment.

Nici ceaiul de mușețel nu este potrivit pentru ochi. Ceaiul de mușețel nu este steril și poate agrava infecția oculară.

Pentru igiena ochilor și nasului este potrivit serul fiziologic. Se pun câteva picături de ser direct în ochii bebelușului și se șterg cu o compresă sterilă, dinspre colțul exterior, spre interior – către baza nasului. Este bine să folosești comprese diferite pentru fiecare ochi.

În caz de necesitate, este bine să te adresezi medicului pentru un consult de specialitate.

sursa

1 iunie – zi liberă în Republica Moldova. Proiectul de lege a fost votat astăzi de Parlament

Ziua ocrotirii copilului, marcată pe 1 iunie, va fi zi de sărbătoare nelucrătoare. Deputații Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Marina Morozova, Artemie Cătănoi, Gheorghe Ichim și Boris Popa, au înaintat o inițiativă legislativă de modificare a Codului Muncii. Proiectul de lege a fost aprobat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 22 iunie, în două lecturi, cu votul a 70 de deputați.

1 Iunie, Ziua Copilului. Idei de activități distractive pentru copii

„Prin implementarea modificărilor operate în legislație vom oferi părinților posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie”, a argumentat unul din autorii proiectului, Artemie Cătănoi.

Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, marcată pe 1 iunie, este sărbătorită în aproape 50 de țări. Alte peste o sută de state celebrează o zi a copilului la date diferite.

Marina Cârnaț, despre sexul bebelușului din burtică: ,,Am vrut gemeni de data aceasta”

Marina Cârnaț este în așteptarea celui de-al nouălea copil. Sarcina bloggeriței pare să fie una ușoară, după cum se poate vedea din postările și imaginile publicate de tânăra mămică pe rețelele de socializare.

Până în acest moment, soții nu au dezvăluit sexul bebelușului din burtică și spun că vor afla secretul doar în momentul nașterii. Ce explicație și motivație au adus?

„De ce ținem în secret sexul bebelușului?

În primul rând, având și fete si baieti nu mi-a venit deloc dorința concretă că vreau următorul sa fie unul sau altul. Foarte sincer vă spun, că am vrut gemeni de data aceasta, dar nu conta ce vor fi! 😊

Apoi, de la sarcina a 7, doar mă rugam în continuu ca bebelușul să fie sănătos! E tot ce contează!

Foarte multe femei mai în vârstă decât mine mă încurajează și apreciază că nu divulg sexul copilului, astfel accentul publicului e pe aceea ca părinții să fie recunoscători pentru oricine și să se bucure de acest dar.

Reacțiile celor din jur sunt diferite, cineva dorește să am fată, altcineva – băiat. Și să nu mă simt intimidată de dorința cuiva, am văzut că mă voi simți mai confortabil dacă nu voi spune ce așteptam.

Evenimentul nașterii e mult mai prețios decât aflarea sexului copilului. Eu am aflat la 14-15 săptămâni, dar nasterea e mult mai târziu…orice i se poate întâmpla oricui… De aceea, am considera că anume după nastere vom descoperi secretul, exact cum am făcut și cu Mia”, a explicat Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram.

Marina și Teodor Cârnaț au împreună 8 copii.

Bloggerița Maggy Platon, ședință foto ,,în 5” cu fetițele gemene ale cuplului. Imaginile i-au topit pe internauți

Bloggerița Maggy Platon a devenit mamă pentru a doua oară, pe 22 mai. Ea a adus pe lume două fetițe sănătoase.

Zilele trecute, Maggy a pus la cale o ședință foto cu nou-născutele. În poze apar toți cei 5 membri ai familiei: Maggy, soțul ei, Sergiu Munteanu, și cei 3 copii ai lor, Mark și gemenele Selina și Melisa.

Fericiți și încântați, părinții și frățiorul au pozat lângă cele două micuțe drăgălașe.

Maggy a dezvăluit pe pagina sa de Instagram câteva poze de la ședința foto care a surprins amintiri de neprețuit pentru tânăra familie. Imaginile i-au topit pe internauți!

mamaplus
mamaplus

Într-un Instastory, bloggerița a fost sinceră și a dezvăluit cum se descurcă cu trei copilași. Ea a publicat o imagine în care Marc, frățiorul, doarme alături de una dintre surioare ținând-o de o mânuță.

„Voi mă întrebați cum cu 3 copii ne descurcăm, cam așa, Mark a venit la 2am la noi în pat și a dormit aici. Fetele se trezesc odată la 3h pentru mâncare și schimbat, dar atunci când te trezești să le hrănești tot procesul durează cam 1h 30, adică stai treaz cam atât. Să fi fost gemenii prima naștere cred că nu aveam să rezist, acum că mă trezesc automat și știu ce am de făcut, nu e atât de complicat”, a mărturisit tânăra mămică.

mamaplus

Cele mai importante realizări medicale ale anului 2018
Articolul anterior
A fost atât de frig încât aligatorii au înghețat cu boturile la suprafață. Video!
Articolul următor