De ce te lovește bebelușul în burtică. Detalii uimitoare!

Multe mămici cred că bebelușii se mișcă la auzul sunetelor, muzicii sau cuvintelor dulci pe care le aud, iar potrivit unui studiu recent, există un motiv mai mult de atât.

separator

Potrivit unui studiu al Colegiului Imperial din Londra, publicat în ianuarie de către Societatea Regală, micuțul se mișcă pentru că face gimnastică chiar din burtică. Studiul a concluzionat că fetușii dau lovituri și se mișcă pentru a-și dezvoltă mușchii și pentru a-și formă bine articulațiile și oasele. Acest tip de mișcare oferă copilului beneficii similare celor pe care le au adulții atunci când fac sport: dezvoltă mușchii și întăresc oasele.

Bebelușii încep să își miște capul în jurul celei de-a zecea săptămâni de sarcină, dar loviturile se simt mai târziu. Între săptămânile 16 și 18, când femeile însărcinate încep să simtă primele loviturile în burtică, dar lovesc mai cu putere în jurul săptămânilor cu numărul 20 și 30.

Unele studii, cum ar fi cel efectuat de cercetătorii de la Institutul de ginecologie și obstetrică Marques din Barcelona, subliniază faptul că bebelușul trăiește într-un mediu rezistent la zgomot, în primele patru luni de gestație. Aparent, începând cu săptămâna 16, bebelușul începe să asculte muzică, deși numai prin vagin și mulțumită unui difuzor prototip conceput de această echipa de cercetători.

Altă cercetare, precum cea de la Universitatea din Helsinki, care a fost publicată în revista “Science” în 2013, asigura că micuțul nu numai că poate să asculte, ci și învață cuvinte. Pentru a ajunge la această concluzie, echipa de oameni de știință a dat femilor însărcinate o bandă cu un cuvânt inventat, care s-a repetat de mai multe ori și cu diferite intonațîi. Copiii au ascultat-o în medie de 25.000 de ori, înainte de naștere.

După naștere, cercetătorii au analizat ce s-a întâmplat cu creierul atunci când bebelușul a ascultat cuvântul inventat și au observat că reacția a fost mai puternică la cei care l-au auzit de mai multe ori, în timpul celor nouă luni de sarcina. „Când învățăm un sunet care se repetă destul de des, se formează o memorie care este activată de fiecare dată când aude din nou acel sunet”, susține Eino Partanen, neurolog la Universitatea din Helsinki și coordonatorul cercetării.

Începând cu a cincea sau a șasea luna de sarcina, fătul poate auzi și este bine să fie stimulat deoarece îi ajută să-și îmbunătățească capacitatea de învățare, să doarmă mai bine și să fie mai liniștiți.

sursa

Eva Longoria, imagini adorabile cu fiul ei lângă bradul de Crăciun! Ce mare a crescut Santiago
Articolul anterior
Cinci cele mai amuzante filme de Crăciun pe care ar trebui să le vizionezi
Articolul următor
Alte articole interesante