Decizie controversată! Un grup de mame organizează petreceri pentru a-și îmbolnăvi copiii cu varicelă

În timp ce majoritatea părinților încearcă să își protejeze copiii cât pot ei de bine de boli, o comunitate de mame din Colorado, SUA, își infectează copiii în mod deliberat cu varicelă, în cadrul unor petreceri, stabilind astfel care este perioada în care cei mici „bifează” această boală a copilăriei. Este o strategie pe care o folosesc de zeci de ani, în încercarea de a consolida cât mai repede sistemul imunitar al copiilor lor.

separator
„Am fost rugată să o aduc pe fiica mea bolnavă la petreceri pentru a infecta și alți copii cu varicelă”, povestește una dintre mămici pe rețelele de socializare. Răspund tuturor cererilor și stabilesc cu cei interesați o zi și o oră potrivită pentru a o duce pe fiica mea la ei.

Copiii sunt lăsăți să se joace un timp îndelungat sau pur și simplu sunt așezați la distanță mică unul de celălalt, într-un spațiu foarte mic, astfel încât să respire același aer timp de 30 de minute.

Aceșți părinți sunt și susținători ai fenomenului anti-vaccinare, iar medicii avertizează că varicela poate lua forme mult mai grave, precum pneumonie sau encefalită. Vaccinul, în schimb, este testat și prezintă un risc minim de complicații.

„Vaccinurile sunt cele mai testate medicamente pe care noi, medicii, le prescriem. Nu se permite nicio formă de eroare, deoarece milioane de oameni le folosesc”, declară Dr Robert M Jacobsen, medic pediatru și director al clinicii Mayo.

sursa

Celebritățile și sosiile lor: cât de mult seamănă?
Articolul anterior
Valentina Nafornița și Rusanda Panfili – un duet impresionant la cea de-a V-a ediție a Galei Generozității
Articolul următor
Alte articole interesante