Detalii despre vaccinarea copiilor de la 12 ani din Moldova: este benevolă și se efectuează doar cu acordul părinților

Vaccinarea împotriva Covid a copiilor de la 12 ani va fi permisă doar cu acordul părinților. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în contextul în care Agenția Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer pentru această categorie.

Ala Nemerenco a spus că responsabilii de la Ministerul Sănătății se vor întruni într-o ședință pentru a analiza recomandarea Agenției Medicamentului. Totuși, Ala Nemerenco a ținut să precizeze că vaccinarea nu va fi obligatorie, dar benevolă și doar dacă părinții își vor da acordul. 

„Vaccinarea copiilor poate fi permisă doar dacă se întrunesc două condiţii:  dacă recomandă comitetul de experţi de pe lângă Ministerul Sănătăţii şi dacă acest vaccin are permisiunea şi înregistrarea în Republica Moldova.  Vaccinul Pfizer este înregistrat, deoarece este singurul vaccin din lume care este permis pentru a fi administrat copiilor cu vârsta de la 12 ani”, a spus Ala Nemerenco. 

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a precizat într-un comunicat că modificările propuse sunt evaluate și înaintate spre aprobare în conformitate cu informația oficială a Organizației Mondiale a Sănătății. 

La sfârșitul lunii mai, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani.

sursa

Meteorologii anunță încălzirea vremii. Temperaturile ajung până la +20 de grade
Articolul anterior
Leonardo DiCaprio și iubita sa Camila Morrone, fotografiați în vacanță în Hawaii
Articolul următor
Alte articole interesante