10 motive pentru care trebuie să participi la seminarul cu medicul pediatru Evghenii Komarovsky!

Dr. Komarovsky, unul dintre cei mai cunoscuți și valoroși medici pediatri, vine la Chişinău. Seminarul va avea loc în data de 11 decembrie 2016, cu începere de la ora 09.00, în incinta Hotelului Radisson Blu din Capitală. Dr. Komarovsky este pregătit pentru a oferi părinţilor sfaturi privind creşterea şi dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Mai jos, găseşti 10 motive pentru care merită să participi la întâlnirea cu renumitul specialist.

separator

afis-general

1. A fi părinte înseamnă o auto-perfecționare continuă.

De aceea, seminarul cu doctorul Komarovsky este o opțiune perfectă de a vă dezvolta cunoștințele în domeniul sănătății copilului Dvs.

2. Sună interesant, dar cine e totuși Evghenii Komarovsky?

Doctorul Komarovsky este cel mai renumit medic-pediatru ucrainean, care este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai faimoși și profesioniști medici din domeniul pediatriei. Este prezentatorul emisiunii televizate Школа доктора Комаровского, dar și autorul a mai multor cărți cu renume internațional.

3. Niciodată nu puteți fi convins

de faptul că știți toate detaliile și secretele creșterii copilului Dvs, de aceea, medicul Komarovsky vă va deschide noi orizonturi și căi care vor facilita dezvoltarea copilului Dvs.

p-0569e19f174ea6-f4. Deseori întîmpinăm greutăți la interpretarea prescripțiilor și sfaturilor medicale.

Așadar, Evghenii Komarovsky deține o carismă aparte, un limbaj simplu și accesibil pentru oricine, așa încît informația transmisă de acesta să fie înțeleasă și de cei ce nu au cunoștințe aprofundate în medicină.

5. Dacă e să vorbim despre perfecționare, atunci doar împreună cu profesioniști!

Fiind un medic pediatru cu renume internațional, Evghenii Komarovsky este o dovadă certă de profesionalism în domeniul pediatriei, de aceea vă îndemnăm să-l cunoașteți mai în de aproape la seminarul nostru!

6. Optezi pentru tratamente naturiste?

Atunci, te așteptăm la Radisson Blu, în data de 11 decembrie, ora 09.00! În vâltoarea progreselor în medicină, doctorul Komarovsky rămîne fidel medicinei simple și tradiționale, care se aplică ușor de un părinte ce are cunoștințe minime în medicină dar care cu siguranță vor avea rezultat scontat, chiar și în condiții casnice.

7. Informațiile preluate din Internet vă par dubioase și aveți nevoie de dovezi ca să nu riscați cu sănătatea familiei?

Seminarul doctorului Komarovsky vă va răspunde la orice întrebare, iar informațiile pe care le veți prelua de aici sunt sută la sută demonstrate ca fiind cele mai efective și sănătoase.

8. De ce ar trebui să asist la acest tip de seminar?

Răspunsul nu lasă de așteptat. Seminarul doctorului Evghenii Komarovsky include în sine o discuție complexă de teme care sunt cele mai des întîlnite în rîndurile părinților, tot aici va avea loc o sesiune de întrebări-răspunsuri, unde fiecare părinte îi poate adresa specialistului întrebări și primi răspunsuri pe care nicăieri nu le va mai putea prelua decît de la seminar.

9. Dacă seminarul este unul complex, atunci și prețurile sunt complexe?

Prețul unui bilet începe cu 450 de lei, ceea ce oferă posibilitatea și accesibilitatea tuturor de a face parte la un astfel de eveniment inedit. Pentru mai multe detalii accesați pagina: www.iticket.md

1o. Un ultim motiv e buna dispoziție garantată din partea casei și bagajul mare de cunoștinte cu care veți merge acasă după seminar.

Vă reamintim: Radisson Blu, 11 decembrie, ora 09.00, doctorul Komarovsky dar și întreagă echipă iTicket vă așteaptă cu mult drag!

Achiziţionează bilete pe iticket.md

https://www.youtube.com/watch?v=J9vi9_v0CCY

Un băieţel de 2 ani a comandat 31 de burgeri, după ce mama lui şi-a uitat telefonul deblocat. A lăsat şi un bacşiş generos

O mamă din Texas a învățat o lecție importantă despre cum să fie mai precaută atunci când vine vorba de telefonul ei mobil, mai ales în preajma băieţelului ei de doar doi ani, Micuţul a profitat de un moment de neatenţie al mamei, aceasta lăsându-şi mobilul deblocat, şi a comandat 31 de burgeri de la McDonald’s.

Barret

Luni, Kelsey Golden, care lucrează în marketing media pentru o școală, se ocupa de anuarul şcolii pe computerul ei, de acasă. Transfera fotografii pe computer când fiul ei, Barret, în vârstă de doi ani, a început să-i tot „fure” telefonul de lângă ea, relatează CNN. Mama a explicat că băieţelul este atras de camera foto a mobilului

„Îi place să se uite la reflexia lui în loc să se joace sau să facă alte lucruri pe telefon”, a explicat femeia. De data aceasta însă Barret nu s-a uitat doar la reflexia lui. „A început să tot apese pe ecran, balansându-l ca și cum brațul lui ar fi fost un roller coaster”

La scurt timp, mama a primit o notificare despre o comandă de mâncare care o anunţa că va dura mai mult decât de obicei, în ciuda faptului că ea nu-şi amintea nici măcar să fi comandat ceva. În plus, pentru copiii săi mai mari, care erau deja la şcoală, femeia pregătise pachete pentru prânz de acasă. Apoi a văzut o maşină parcând în faţa casei.

„A parcat o maşină şi mi-am zis «poftim?». În momentul ăla eram cu Barret pe verandă, ne jucam. M-am dus spre maşină şi am văzut livratorul scoţând o sacoşă McDonald’s uriaşă, după care mi-a spus: «cei 31 de burgeri»”, povesteşte mama.

Iniţial, aceasta a crezut că este doar o greşeală şi că respectiva comandă trebuia să ajungă cu siguranţă la o altă adresă. Adevărul era puţin mai nefericit însă: „În timp ce vorbeam am realizat că Barret se juca cu telefonul meu. M-am întors ca să descopăr că într-adevăr el comandase mâncarea. M-am gândit: «oh, Dumnezeule, chiar a făcut asta». Comanda accidentală a fost și mai deplasată pentru că nimănui din familia noastră nu îi plac burgerii”

Mama a oferit burgeri vecinilor din cartier

Neştiind cum să gestioneze situaţia, Kelsey a postat pe pagina de Facebook a oraşului ei, anunţând că oferă burgeri gratuiţi: „A explodat postarea după ce am anunţat. A venit o femeie, era însărcinată şi îşi dorea 6 burgeri. Pe restul i-am oferit vecinilor”

Comanda totală a ajuns la 91,70 dolari, mai ales că Barret a lăsat şi un bacşiş generos de 25%. Kelsey recunoaşte că nu se aştepta ca povestea ei să devină virală. Vineri, ea şi fiul său au fost invitaţi la McDonald’s unde a avut parte de câteva momente speciale. A întâlnit mascotele companiei, au făcut fotografii împreună şi a primit un Happy Meal.

Mama lui speră că povestea fiului ei să lumineze zilele oamenilor şi să le aducă un zâmbet pe buze.„Sper să răspândească puțin umor într-o lume tristă și întunecată”, a conchis ea.

sursa

Roboțelul care adună jucăriile aruncate prin casă. Invenția unor tineri

Cine este părinte ştie cât de neplacută poate fi senzaţia atunci când calci cu picioarele goale pe o jucărie uitată pe jos. Câţiva elevi din Dej, România, au construit un robot care strânge jucăriile împrăştiate şi le pune la locul lor.

Robotul care adună jucăriile împrăştiate prin casă

Timp de cinci luni, elevii Colegiului Naţional Andrei Mureşanu din Dej l-au gândit, l-au proiectat şi l-au construit pe Star Light, un robot care ar putea deveni cel mai bun prieten al părinţilor. 

Răzvan Muncelean, elev: Star Light este capabil să colecteze diferite obiecte, precum bile şi cuburi, să le înmagazineze într-o cutiuţă, după care să le plaseze pe un suport pe diferite nivele. De asemenea, are un braţ cu care poate plasa elementele în diferite locuri. 

Robotul, care a costat 3.000 de dolari, este controlat cu două telecomenzi cu joystick. Însă, pentru 30 de secunde, maşinăria funcţionează autonom. 

Răzvan Muncelean, elev: Cu ajutorul unei camere web plasate în partea din spate reuşeşte să detecteze unde se află un anumit element şi, în funcţie de poziţia acestuia, decide singur, pe baza unor algoritmi, ce are de făcut. 

Din echipa Vector Robotics fac parte 5 elevi de liceu, două fete şi trei băieţi. 

Vlad Câmpeanu, elev: În acest moment, ştie ca în primele 30 de secunde să detecteze acest pahar şi să plaseze un element pe nivelul corect, să dea jos o răţuşcă din teren şi să parcheze într-o zonă prestabilită. 

Cei cinci inventatori sunt sprijiniţi în proiectul lor de mai mulţi profesori. 

Camelia Chindriş, director Colegiul Naţional Andrei Mureşanu: Sunt profesor de matematică. Şi am hotărât să fiu mentorul lor anul acesta. (…) Am fost tot timpul alături de ei şi i-am susţinut în toate momentele. 

Star Light a participat deja la mai multe concursuri unde a fost premiat. 

Răzvan Muncelean, elev: Am reuşit să obţinem locul întâi la competiţia de la Iaşi şi locul al doilea la Timişoara. 

Elevii speră să participe cu micul lor robot şi la cât mai multe competiţii internaţionale. 

sursa

Numărul nașterilor în Moldova a scăzut cu 29.000 într-un singur an

În Moldova se nasc, pe an ce trece, tot mai puțini copii. Biroul Național de Statistică informează că în anul 2021 numărul născuților a fost de 29.230 persoane, fiind în descreștere cu 1604 copii (sau cu 5,2%) față de anul 2020.

Din numărul copiilor născuți 51,6% au fost băieți, raportul de masculinitate fiind de 106 băieți la 100 fete, transmite unimedia.info.

Potrivit informațiilor prezentate de Biroul Național de Statistică, în anul 2021 ponderea copiilor născuți în cadrul căsătoriei a fost de 81,5% (sau 23.812 copii), iar fiecare al 5-lea copil s-a născut în afara căsătoriei (5.384 persoane sau 18,4%).

Pe medii de reședință numărul născuților-vii în anul de referință în mediul urban a fost mai mic cu 5.554 copii (sau cu 31,9%) față de cel rural. 

Astfel, în localitățile urbane s-au născut 11.838 copii (sau 40,5% din total născuți-vii) în comparație cu mediul rural – 17.392 născuți-vii (constituind 59,5% din total născuți-vii).

Totodată, ponderea născuților-vii de rangul I din total născuți-vii în mediul rural a constituit 32,0%, cu 1,3 p.p. mai mare decât cea din mediul urban (30,7%).

De asemenea, în orașe se observă o proporție mai mică a familiilor cu patru și mai mulți copii, majoritatea copiilor născuți în aceste familii revenind mamelor din mediul rural. Astfel, din totalul celor 2.527 născuți-vii de rangul IV și peste, 77,3% s-au născut în mediul rural.

Cum să-i spui iubitului că nu-ți dorești copii
Articolul anterior
Marion Cotillard: ”Sexul cu Brad Pitt a fost ciudat”
Articolul următor