4 vorbe cruciale pe care să le spui copilului tău

Cuvintele rostite de un părinte către copilul său lasă pentru totdeauna urme în el: bune sau mai puţin bune. De aceea avem o uriaşă responsabilitate cu privire la ce aud urechile copiilor noştri de la noi. Sunt multe, foarte multe cuvinte pe care un părinte este bine să le spună copilului său cât mai des, primele fiind eternele “Te iubesc”. Însă sunt şi altele de o profunzime specială, aparent banale şi fără mare însemnătate dar care, în contextul potrivit de viaţă, fac minuni pentru sufletul şi mai ales evoluţia umană viitoare ale unui copil. Vă recomandăm în acest articol 4 dintre acestea, vorbe pe care un părinte ar trebui să nu uite să le rostească copilului său.

separator
comunicare_parinti_copii

1. Mulţumesc!
Unii părinţi consideră că nu are sens să tot mulţumească copilului pentru diverse situaţii sau acţiuni ale sale. Însă, atunci când un adult îi mulţumeşte unui copil, îi creşte propria valoare umană în proprii săi ochi. Copilul creşte cu imaginea de sine că este o persoană demnă de respect, egală cu semenii săi, iar din această poziţie de echilibru, cu uşurinţă va putea să respecte la rândul său şi să dăruiască iubire. Uneori este suficient doar şi pentru lucrurile bune pe care le face: se comportă frumos la magazine, dă o mână de ajutor în casă, spune anumite cuvinte care pentru tine au o importanţă specială etc. Arată-i iubirea şi aprecierea ta printr-u simplu “Mulţumesc!”, cald şi însoţit de zâmbet.

comunicare_copii_1

2. Te cred!
Nimic nu este mai important pentru un copil decât să vadă, să audă şi să simtă că părinţii lui îl cred. Sunt multe situaţii din viaţa copilului tău, în special după ce merge la grădi şi se confuntă cu provocările colectivităţii, a intersecţiei cu copii cu temperament diferit de el. Pot apărea conflicte în care este benefic să îţi crezi copilul, nu să îi crezi pe toţi ceilalţi din jur şi să îţi cerţi copilul, ţinând cu “partea adversă”. Chiar dacă intuieşti sau ai dovada că şi copilul tău a făcut o greşeală, educă-l cu tact dar arată-i că tu crezi în el, în cele spuse de el, în puterea lui de a se descurca. Copilul tău are nevoie să fie crezut pe cuvânt mai ales când îţi povesteşte despre câte lucruri a fost în stare!

3. Sunt mandru de tine!
Spune-i copilului că eşti mândru de el, la orice mare sau mică realizare a acestuia. Dacă s-a spălat singur pe mâini când a venit de afară, sau dacă şi-a pus singur farfuria în chiuvetă după ce a terminat de mâncat, găseşte mereu cuvinte de încurajare pentru el! Lasă-l să ştie că eşti mândru că a absolvit şcoala, că a câştigat un meci de fotbal sau despre orice ar fi vorba unde el s-a implicat. Desigur, nu abuza de aceste cuvinte la tot pasul, fiindcă nu vor mai fi aşa de valoroase când este nevoie de ele cu adevărat.

love-your-child

4. E în regulă să mai şi greşeşti.
Cu toţii greşim; fără greşeli nu putem evolua. Din păcate, faimoasa teamă de eşec a adulţilor se înfiripă din copilarie când o boacănă mică devine un capăt de lume pentru părinţi sau alţi reprezentanţi ai autorităţii. Greşeala este cea care ne învaţă cum să progresăm, ce să repetăm şi ce nu, pe ce drum al vieţii să o luăm şi pe care nu. Din pricina reacţiei părinţilor, mulţi copii simt că dacă cumva greşesc vor avea mari probleme sau e posibil ca alţii să râdă de ei. Spune-le că e în regulă să mai şi greşim şi că important este să tragă învăţăminte din greşelile făcute. De fapt, a învăţa din propriile greşeli este una dintre cele mai importante lecţii de viaţă pe care le poţi preda copilului tău, cu tact şi căldură.

Sursa

Bloggerița Maggy Platon, în așteptarea fetițelor gemene! Imagini emoționante alături de fiu și soț

Bloggerița Maggy Platon urmează să devină din nou mămică! De această dată, emoțiile sunt duble, deoarece tânăra mămică este însărcinată cu gemene. Pentru că se apropie momentul culminant, Maggy și-a dorit o ședință foto alături de fiul și soțul ei. Așa că, iată câteva din ultimele poze cu burtica rotunjoară!

Bloggerița a dezvăluit cum se simte în perioada specială din viața ei.

“Ohhh, fetele mele, de-ați ști cât de mult vă aștept!

Al treilea trimestru este foarte greu, nu că aș fi trecut ușor prin celelalte, dar acum răbdarea mea e la limită deja.

Dar, a mai rămas puțin, încă puțin… ❤️”, a menționat Maggy, pe Instagram, postand și câteva fotografii din cadrul sesiunii foto, în care își arată burtica.

Tânăra mămică a ales deja și numele pentru cele două fetițe, iar ințialele acestora sunt ,,S” și ,,M”.

Magdalena Munteanu, cunoscută pe comunitatea de pe Instagram ca maggy.platon, a devenit mămică pentru prima dată pe 15 septembrie 2019.

Maggy Platon este urmărită de peste 75 de mii de abonați pe Instagram. Bloggerița își surprinde urmăritorii cu postări despre modă, stil sănătos de viață, parenting și călătorii.

mamaplus

Fiul Lucianei Spînu a împlinit o lună. Interpreta a publicat o poză emoționantă

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară pe 23 martie. Cuprinsă de emoții maxime, tânăra mamă a dezvăluit o fotografie adorabilă cu bebelușul ei, căruia i-a ales numele Marius.

mamaplus

Luciana a scris și un mesaj emoționant:

“Puiul nostru, astăzi are o lună !
Universul a vrut ca noi sa facem cunoștință mult mai devreme decât ne-am așteptat, și venit ca o minune și chiar cred ca ești minunea noastră…
Apariția ta în viața noastră a adus atâta liniște, culoare, magie, recunoștință… nu am cuvinte…
Atâta fericire și pentru Stelian… mă topesc când văd cât de tare te iubește și cu câtă gingășie te ,,drăgostește”.
Voi sunteți forța aripilor mele, voi sunteți zâmbetul meu, sunteți TOTUL  meu… 
Să crești mare, Marius!
Îngerașii noștri, să ne fiți sănătoși, că de restul o să avem noi grijă!”, a scris Luciana Spînu, pe Facebook.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi floare

Amintim că interpreta mai are un băiețel, pe nume Stelian, din căsnicia cu regretatul muzician Dorin Ieșeanu.

Dorin Ieșeanu și-a pierdut viața din cauza Covid-19, la doar 33 de ani.

După o perioadă plină de durere în care cerul s-a prăbușit efectiv peste ea, tânăra interpretă Luciana Spînu a găsit puterea de a se ridica de jos și a mai crede în iubire și în visul de a avea din nou o familie.

sursa foto: Facebook/Luciana Spînu

Părinții adoptivi vor fi obligați să le dezvăluie copiilor secretul adopției. Țara europeană care emite legea

Guvernul Estoniei, țară membră UE, intenționează să modifice Legea familiei pentru a-i obliga pe părinții adoptivi să le dezvăluie copiilor faptul că nu sunt părinți naturali, arată news.err.ee.

Cum spunem copilului că este adoptat? Sfatul psihologului

Potrivit sursei citate, în actuala legislație, copiii adoptați vor afla despre acest fapt doar dacă persoanele care i-au adoptat decid să-l împărtășească. Dacă părinții adoptivi ai unui copil nu reușesc să spună nimic, este posibil să nu afle că au o altă familie biologică undeva.

Irje Tammeleht, oficial din Ministerul Afacerilor Sociale, a spus că în prezent este posibil ca un copil să aibă amintiri despre o altă familie, în timp ce părinții adoptivi pot decide să nu împărtășească nicio informație.

Dacă ar fi aprobată, legea ar oferi tuturor copiilor adoptați dreptul de a cunoaște că sunt adoptați, părinții adoptivi fiind îndemnați să discute problema mai devreme decât mai târziu.

Helen Jõks, responsabilă cu politica privind drepturile copilului la minister, a spus că încă se discută care ar fi momentul în care părinții adoptivi ar trebui să spună copiilor despre părinții lor biologici. O opțiune este de a stabili o anumită vârstă până la care copiilor trebuie să li se spună. O altă variantă este ca părinții să o aducă de îndată ce se consideră că este rezonabil, cum este în Norvegia, de exemplu.

sursa: www.ziare.com

Stilul vestimentar a celei mai dorite femei de la Hollywood!
Articolul anterior
Buneii Zdubilor vor ajunge la concertul lui Adrian Ursu!
Articolul următor