5 pași esențiali pentru a-ți proteja copilul de înțepăturile țântarilor

Fără nicio îndoială, vara este cel mai așteptat anotimp. Vara înseamnă vacanță, soare, plimbări lungi în natură. Dar vara mai înseamnă și țânțari. Clima se schimbă de la an la an, iar umiditatea favorizează apariția țânțarilor. Din nefericire, copiii sunt cei mai afectați, transformâdu-se în adevărate ținte pentru insuportabilele insecte.

separator

1

Cele mai frecvente înțepături sunt cele cauzate de țânțari. Sunt și foarte periculoase, dacă luăm în calcul faptul că anual, la nivel mondial, aceștia sunt responsabili de peste 1 milion de decese. Printre bolile transmise de țânțari, se numără și cea cauzată de virusul West Nile, care, cu ceva timp în urmă, a ajuns și în România. Specia de țânțar responsabilă pentru transmiterea acestui virus este cunoscută sub denumirea de „Asian Tiger” (Aedes Albopictus) și este purtătorul meningitei Nile. Acesta înțeapă cel mai mult în timpul zilei și poate rezista chiar și atunci când vremea este mai rece.


Pielea bebelușului este foarte subțire, astfel încât aceștia manifestă o sensibilitate crescută față de înțepăturile țântarilor.

Conform principiului „mai bine previi, decât să tratezi”, iată 5 pași simpli care te vor ajuta să-ți protejezi micuțul:

 1. Îmbrăcați-l corespunzător!

Chiar dacă este cald, asigurați-vă că picioarele și mâinile copilului sunt acoperite. Folosiți hăinuțe cu mâneci și pantalonași lungi, dintr-un material care „respiră” și a cărui țesătură este mai densă. Culorile deschise sunt refractare la căldură. Există statistici care atestă faptul că materialele viu colorate și cu imprimeuri florale atrag insectele. Încercați să le evitați atunci când vă aflați în zone populate de insecte.

10399436_841208599240521_7824111909638090112_n (Copy)

 1. Folosiți geluri sau spray-uri care țin la distanță insectele!

Atenție când achiziționați astfel de produse!!!

 • Verificați să NU conțină substanțe care pot dăuna bebelușului.Cea mai cunoscută este Diethyltoluamidum (DEET) și o conțin majoritatea produselor din comerț. Acesta este un ingredient chimic nerecomandat, chiar și în doze mici, mai ales în cazul copiilor. Ingerarea acestei substanțe manifestă reacții adverse precum: pierderi de memorie, dureri de cap, oboseală, dureri musculare și articulare, dificultăți în respirație. De asemenea, s-a dovedit, din punct de vedere științific, că poate provoca deteriorarea sistemului nervos central.
 • Nu toate produsele împotriva insectelor sunt recomandate de la naștere. În aceste condiții, verificați ambalajele și căutați să fie inscripționate cu 0+.
 • Testele clinice și dermatologicesunt foarte importante. Ele îți conferă garanția că nu apar efecte secundare în urma utilizării lor și că sunt recomandate chiar și pentru persoane cu pielea sensibilă sau care pot dezvolta diverse alergii din cauza compoziției repelentului.
 • În cazul bebelușilor și a copiilor cu vârsta peste 1 an este indicat să folosiți produse cât mai naturale. Studiile de specialitate au scos în evidență că extractul de Eucalipt (Citrodiol),  Zanthoxilum (plantă asiatică), Citronella și de Liliac Indian sunt cele mai eficiente în combaterea și tratarea înțepăturilor de insecte.
 • Există persoane care sunt alergice la anumite mirosuri. În acest caz, vă sfătuim să utilizați un produs fără miros.

CHICCO vă recomandă:

Group-Pic (Copy)

 1. Folosiți o plasă împotriva țânțarilor, atât pentru pătuțul copilului, cât și pentru cărucior sau landou. Nici ferestrele dormitorului nu trebuie neglijate!

Protecțiile de acest gen oferă un confort sporit bebelușului sau copilului Dvs, ținând la distanță insectele. Majoritatea cărucioarelor pentru copii au incluse aparatoare pentru țânțari. Rămâne în sarcina Dvs să găsiți varianta optimă de protejare a pătuțului și ferestrelor. Evitați în primii 2 ani de viața ai copilului să utilizați aparate electrice pentru țânțari, deoarece substanțele utilizate la fabricarea pastilelor sau lichidului sunt toxice pentru aceștia.

 1. Feriți-vă copilul de zonele în care insectele se găsesc din abundență!

Acestea se întâlnesc frecvent în zonele împădurite sau pe lângă apele stătătoare. Un țânțar depune în medie 250 de ouă odată. După 7-10 zile, aceștia eclozează. Un pericol pot reprezenta și bălțile rezultate în urma ploilor, piscinele gonflabile în care apa a stat mai mult de o zi, jucăriile neutilizate de ceva vreme și recipientele pentru gunoi.

 1. În cazul în care copilul a fost înțepat de un țânțar sau mușcat de o altă insectă, nu uitați că există produse care pot ameliora și trata în mod eficientaceste neplăceri.

Ca și în cazul loțiunilor sau gelurilor împotriva insectelor, căutați produse din ingrediente naturale (Citronella și Liliac Indian). De asemenea, nu uitați că trebuie să fie potrivite vârstei copilului Dvs. Pentru a evita confuzii, căutați produse indicate încă de la naștere. Sunt cele mai sigure, fiind testate dermatologic, sunt hipoalergenice și nu conțin coloranți artificiali.

CHICCO  vă recomandă: Creion Chicco Zanza-no anti-țânțari 10 ml 0+

Creion

Chicco vine în sprijinul tuturor părinților prin crearea unei game complete de produse naturale, sigure și eficiente împotriva țânțarilor și a altor insecte.

Descoperiți CHICCO Zanza-No! Recomandat de la naștere!

2

Tatiana Heghea și-a arătat abdomenul la doar câteva ore după naștere: ,,Este rezultatul meu. Eu mi l-am dorit. Nu este o normă că trebuie să se întâmple cu fiecare”

La doar câteva ore după ce l-a adus pe lume pe cel de-al treilea copil al său, Tatiana Heghea a avut curajul să își arate abdomenul în fața camerelor de luat vederi. În imagini se vede că interpreta se poate lăuda cu o burtică suplă, chiar dacă născuse în urmă cu doar 35 de ore. Interpreta dezvăluie că a avut parte de o recuperare rapidă după fiecare dintre nașteri și, deși recunoaște că are gene favorabile, tânăra mamă nu ascunde faptul că rezultatul condiției sale fizice se datorează faptului că duce un stil sănătos de viață, face sport și are o dietă sănătoasă și echilibrată.

”Este un rezultat al meu. Eu mi l-am dorit. Corpul meu așa poate. Nu este o normă că trebuie să se întâmple cu fiecare asta. Categoric, nu! Eu doar am împărtășit extazul și șocul meu personal. Înainte de a scrie comentarii negative, gândiți-vă că în spatele unui rezultat, sunt făcuți niște pași pentru a-l obține. Sport intensiv, alimentație corectă, activitate și genetica”, mărturisește tânăra mămică.

,,Fetelor, vreau să vă dau un sfat: a te externa din maternitate nu este despre felul în care arăți, ci despre sănătatea mintală a mamei. Sănătatea ta psihologică este prioritară. Eu aș fi fost gata și aș fi ieșit la fel de mândră și împlinită, dacă îmi știam puiul sănătos în brațe și cu acele +10 kg sau +20 kg.

Rezultatul meu este unul cu care trebuie să mă mândresc, pentru că altfel aș supăra corpul meu, aș supăra tot efortul meu, toată disciplina mea și tot ce am făcut conștient, cu asumare și dragoste. Dar, în același timp, nu înseamnă că așa trebuie. Dacă vă pot servi drept o sursă de inspirație și motivație că ”Uite, se poate, totuși”, atunci mă bucur. Dar nu uitați că prioritar e să nașteți copii sănătoși. ”, a mărturisit Tatiana Heghea.

Video:

În ce țară plănuiește Rihanna să-și crească fiul: Iubește acel loc și vrea să țină bebelușul departe de lumina reflectoarelor

Rihanna „plănuiește să se mute în Barbados, împreună cu A$AP Rocky, pentru a-și crește fiul în țara ei natală”. Artista în vârstă de 34 de ani și A$AP Rocky, 33 de ani, și-au întâmpinat primul copil pe 13 mai.

Potrivit The Mirror, Rihanna ar putea rămâne în Los Angeles pentru următoarele trei luni, înainte de a se muta pentru o lungă perioadă în Caraibe.

O sursă a declarat: „Rihanna iubește Barbados și i-a plăcut să crească acolo. Vrea să-i ofere bebelușului ei aceeași experiență pe care a avut-o și ea – departe de lumina reflectoarelor. Atât familia ei, cât și a lui ASAP sunt în Barbados, așa că cei doi vor să se mute și ei acolo în câteva luni.”

Mai mult, Rihanna a decis deja școală va urma fiul ei peste câțiva ani. 

„Rihanna se descurcă bine. Sunt foarte încântați să fie părinți. Rihanna este deja o mamă minunată”, a mai spus sursa respectivă.

Acesta este primul copil atât pentru Rihanna, cât și pentru A$AP, care sunt împreună de doi ani, după ce anterior, ani de zile, au fost simpli prieteni. 

Vestea potrivit căreia Rihanna se întâlnea cu A$AP a apărut în ianuarie 2020, după despărțirea vedetei de Hassan Jameel cu care s-a întâlnit timp de aproape trei ani. În ianuarie, ea a dezvăluit că este însărcinată.

Artista a mărturisit pentru Vogue: „Echilibrul este una dintre cele mai mari provocări ale mele, a fost dintotdeauna. Acum există o altă ființă care intră în joc și schimbă din nou tot ceea ce înseamnă asta.”

„Totuși, am afaceri care nu se vor conduce singure. Mama mea s-a descurcat cu noi trei fără să aibă resursele pe care le am eu, așa că sigur voi face față.”

În timpul sarcinii, Rihanna și-a arătat constant burtica, în cele mai nonconformiste ținute.

„Moda este unul dintre lucrurile mele preferate, așa că, știi, am sfidat ceea ce înseamnă să fii însărcinată”, a spus ea pentru Entertainment Tonight. „Îmi face plăcere că nu trebuie să-mi fac griji și să-mi ascund burtica. Dacă mă simt plinuță, asta e. Este un copil acolo!”.

Rihanna puts her baby bump on display as she shows off her self-care routine in a new video | PINKVILLA
Rihanna on Pregnancy, Romance, and How She's Changed Fashion (Again): Vogue May 2022 Cover Story | Vogue

sursa

Tatiana Heghea, externată din maternitate! Interpreta a dezvăluit numele și sexul bebelușului

Clipe de fericire în familia interpretei Tatiana Heghea! Astăzi, tânăra mămică și bebelușul ei nou-născut au fost externați din maternitate. Cu zâmbete și mari emoții, soțul interpretei și cei doi copii mai mari ai cuplului l-au așteptat acasă pe noul membru al familiei. Artista a adus pe lume un băiețel sănătos, căruia părinții i-au ales numele Tiberiu-Alexandru.

Deja mamă a trei copii, Tatiana Heghea recunoaște că este o femeie împlinită. Aceasta i-a dedicat un mesaj emoționant fiului ei nou-născut:

,,Bine ai venit acasă, fiule! ❤️

Tiberiu-Alexandru

20 mai 2022

E despre tine, despre ale tale 4,200 kg, despre ai tăi 55 cm

Despre perfecțiunea ta în ochii noștri, despre împlinirea noastră datorită ție!

Despre acea supremă și măreață binecuvântare despre care am vorbit din prima clipă cum te-am simțit sub inima mea.

Fii fericit fiule!

Cu drag, părinții tăi, surioara și frățiorul mai mare și sigur, toată comunitatea mamei tale”, a menționat interpreta pe Instagram.

Tatiana Heghea și Eugen Rabei au devenit părinții a trei copii. Fiica mai mare, Regina-Raluca, are 6 anișori, iar fiul mai mic, Arthur-Elisey.

Sănătate, fericire și multe împliniri acestei frumoase familii!

Partenerii noștri
Author Chicco
Adresa: Chișinău, str. Burebista, 23
Tel.: (+373) 22 782 858
Email:office@farmaciafamiliei.md
Facebook: https://www.facebook.com/Chicco.Moldova/
Cristina Șișcanu a devenit mamă! Vezi video cu bebelușul din maternitate
Articolul anterior
Monica Bellucci a pozat seminud într-o nouă ședință foto incendiară!
Articolul următor