8 motive pentru care să apreciezi sistemul de învățământ japonez

Japonezii sunt renumiți nu doar pentru longevitate, politețe și inteligență. Japonia este vestită și pentru sistemul de învățământ bine organizat. În 2014, această țară s-a clasat pe locul 2 în Topul mondial pe educație. Ce îi face pe japonezi atât de remarcați în acest domeniu?

separator

Manierele înaintea științei

În școlile din Japonia nu se dă niciun examen până în clasa a IV-a (10 ani), doar teste mici. În primii trei ani de învățământ nu se pune accentul pe cunoștințe, ci pe maniere și dezvoltarea caracterului. Copiii sunt învățați ce este respectul, blândețea, generozitatea, compasiunea, empatia, dreptatea, autocontrolul, curajul.

Anul academic începe la 1 aprilie

În timp ce majoritatea școlilor și universităților încep anul academic în septembrie sau octombrie, în Japonia, luna aprilie marchează debutul anului școlar. Începutul școlii este legat de un fenomen al naturii extraordinar, înflorirea cireșilor. Anul academic este împărțit în trei trimestre: 1 aprilie – 20 iulie, 1 septembrie – 26 decembrie și 7 ianuarie – 24 martie.

Elevii japonezi fac curat în școală

În școlile japoneze elevii fac curat în sălile de clasă, în sala de mese și chiar la toaletă. Conform culturii japoneze, oamenii trebuie să strângă după ei în urma unei activități. Elevii se împart în grupe de serviciu care se vor roti pe parcursul unui an. După ce vor vedea cât de greu este să faci ordine, elevii vor prețui munca lor, dar si a celorlalți.

În școlile japoneze, prânzul este standard și se mănâncă în clasă

Japonezii acordă o atentie sporită sănătății, de aceea mesele copiilor sunt echilibrate. Meniul copiilor este standardizat și elaborat de chefi și specialiști în domeniul alimentar. Clasele mănâncă împreună cu profesorul lor pentru a dezvolta relația dintre elevi, dar și dintre elevi și profesorii lor.

După școală, workshop-urile sunt foarte populare, în Japonia

Pentru a intra la un liceu bun, elevii japonezi intră într-o școală pregătitoare sau participă la workshop-uri ale școlilor private. După cele 8 ore de școală, elevii japonezi participă la alte activități extracuriculare, inclusiv în timpul vacanțelor sau în weekend.

Aproape toți elevii poartă uniformă

În majoritatea liceelor din Japonia se poartă uniforma. Uniforma tradițională japoneză imită uniforma militară, la băieți, și uniforma marinărească, la fete.

Prezența la ore este 99,99%

Elevii japonezi nu chiulesc, nu întârzie și nu își ignoră profesorul care ține lecția.

Un singur test decide viitorul elevilor

La sfârșitul liceului, elevii japonezi dau un examen care le decide viitorul. Elevul alege facultatea la care vrea să mearga și, în functie de baremul cerut de facultatea respectivă, intră sau nu. Competiția este acerbă și doar 76% dintre japonezi își continuă educația la facultate.

sursa

Părinții adoptivi vor fi obligați să le dezvăluie copiilor secretul adopției. Țara europeană care emite legea

Guvernul Estoniei, țară membră UE, intenționează să modifice Legea familiei pentru a-i obliga pe părinții adoptivi să le dezvăluie copiilor faptul că nu sunt părinți naturali, arată news.err.ee.

Cum spunem copilului că este adoptat? Sfatul psihologului

Potrivit sursei citate, în actuala legislație, copiii adoptați vor afla despre acest fapt doar dacă persoanele care i-au adoptat decid să-l împărtășească. Dacă părinții adoptivi ai unui copil nu reușesc să spună nimic, este posibil să nu afle că au o altă familie biologică undeva.

Irje Tammeleht, oficial din Ministerul Afacerilor Sociale, a spus că în prezent este posibil ca un copil să aibă amintiri despre o altă familie, în timp ce părinții adoptivi pot decide să nu împărtășească nicio informație.

Dacă ar fi aprobată, legea ar oferi tuturor copiilor adoptați dreptul de a cunoaște că sunt adoptați, părinții adoptivi fiind îndemnați să discute problema mai devreme decât mai târziu.

Helen Jõks, responsabilă cu politica privind drepturile copilului la minister, a spus că încă se discută care ar fi momentul în care părinții adoptivi ar trebui să spună copiilor despre părinții lor biologici. O opțiune este de a stabili o anumită vârstă până la care copiilor trebuie să li se spună. O altă variantă este ca părinții să o aducă de îndată ce se consideră că este rezonabil, cum este în Norvegia, de exemplu.

sursa: www.ziare.com

O femeie a suferit dureri atroce ani în șir, după nașterea celui de-al patrulea copil. Descoperirea șocantă pe care a făcut-o după ce a mers la medic

O femeie din Columbia, care a suferit dureri atroce timp de 11 ani, a fost șocată să descopere că motivul pentru care se simțea atât de rău avea să fie un ac și o ață, uitate în corpul ei, după ce a născut al patrulea copil.

ginecolog

María Aderlinda Forero a fost operată după ce a dat naștere celui de-al patrulea copil. Femeia în vârstă de 39 de ani, din Columbia, și-a legat trompele uterine pentru a nu mai putea rămâne însărcinată, dar, accidental, medicii au uitat în corpul ei un ac și o ață, încă din 2012, scrie protv.ro, conform Mirror.

La doar câteva zile după procedura de ligaturare a trompelor, María a început să acuze dureri puternice, care s-au agravat treptat.

I s-a prescris paracetamol pentru a o ajuta să facă față durerilor, însă fără succes. Durerea a continuat să crească și, în cele din urmă, medicii i-au prescris analgezice mai puternice, precum meloxicam.

María, care locuiește în satul rural San Isidro, în apropiere de Medellín, a declarat că durerea era atât de puternică încât, deseori, nu reușea să doarmă sau să se deplaseze.

Situația i-a bulversat viața și a dus la o serie de schimbări de locuri de muncă. A sfârșit prin a trăi cu această afecțiune dureroasă timp de peste un deceniu, înainte de a fi descoperită cauza.

María a explicat că, din motive economice și din cauza distanței mari, trebuia să se deplaseze în oraș cu motocicleta soțului ei pentru a merge la medic. Cuplul era adesea în imposibilitatea de a se deplasa în lunile de iarnă din cauza stării drumurilor din comună.

Afecțiunea ei a fost în cele din urmă diagnosticată atunci când o ecografie și un RMN au arătat cauza durerii, lăsând-o pe María și pe medici înmărmuriți.

Se pare că a trecut prin 4.000 de zile de chin din cauza unui ac și a unei ațe, rămase în corpul ei.

Ligaturarea trompelor, cunoscută și sub numele de legarea trompelor, este un tip de contracepție permanentă.

În timpul procedurii, trompele uterine sunt tăiate, legate sau blocate definitiv.

Pentru a efectua operația, se introduce un ac sau se face o tăietură prin buric, astfel încât abdomenul să poată fi umflat cu gaz.

În cele mai multe cazuri, medicul folosește instrumente pentru a sigila trompele prin distrugerea unor părți din pereți sau prin blocarea lor cu inele sau cleme de plastic.

Durere fără margini! Un bebeluș de 10 luni din Hâncești s-a înecat mortal cu o bucată de salam

Un copil de 10 luni a murit sufocat cu o bucată de salam. Tragedia s-a petrecut eri, 21 aprilie, în jurul orei 21:17 în orașul Hîncești. La

Surse de calciu in alimentatia bebelusului si a copilului mic

Potrivit datelor preliminare, o mamă cu copiii ei – un bebeluș de 10 luni, o fetiță de 8 ani și un băiețel de 5 ani, au venit să-și viziteze bunica. Aceștia erau însoțiți de partenerul femeii, în vârstă de 25 de ani, relatează rupor.md. Copiii au fost lăsați nesupravegheați.

Copiii mai mari i-au dat celui mic o bucată de salam. Mama a încercat să acorde copilului primul ajutor. Copilul a murit înainte de sosirea medicilor. Oamenii legii au demarat o anchetă cu privire la incident pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Povestea femeii care a slăbit 55 de kilograme! Cum a ajuns la așa rezultat și care sunt palnurile ei
Articolul anterior
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru micuțul tău în funcție de vârstă. Află sfaturile psihologului
Articolul următor