Ajută copilul să înfrângă frica de școală

Schimbările pentru cei mici pot fi dificile, dar de asemenea pot fi și pline de entuziasm. Emoțiile cu care se confruntă înainte de a începe școală sunt normale, trebuie doar să îi învățați să-și înfrunte fricile și să ia o atitudine echilibrată.

separator

Child portrait

Copiii au nevoie de un mediu familial armonios, care să favorizeze adaptarea rapidă a unei noi rutine în etapa școlară, așa că porniți aceste pregătiri din timp.

o-KIDS-AND-PARENTS-READING-facebook

Începeți prin a le povesti propriile experiențe, ei învaţă după un model, iar părinţii sunt cele mai apropiate şi constante modele, ceea ce vă permite să îi educați atât conștient cât și inconștient!

12195016_1674423962769108_9063454086802038972_o

1. Concepeți un plan de organizare a somnului, a meselor și a activităților școlare dar și extrașcolare.
2. Resetați ora de culcare pentru a-l obișnui cu trezirea de dimineață cu ceva timp înainte de începerea școlii.
3. Pregătiți seara ghiozdanul împreună, așa el învață șă-și ordoneze atât rechizitele, cât și masa de birou, camera și hainele care le va îmbrăca mâine.
4. Explicați-i și argumentați-i importanța acestei noi etape, vorbiți-i despre frumoasele descoperiri care îl așteaptă și noile prietenii care le va forma.
5. Faceți din temele pentru acasă o activitate plăcută și nu o pedeapsă, acordați-i 1/ 2 ore maxim pentru ele, activitățile extracuriculare sunt la fel de importante pentru dezvoltarea copilului.
6.Lăudați-i și încurajați-i mereu.

Știm că timp mereu nu e destul, dar nu uitați să conversați cu cei mici, ei au mare nevoie de îndrumări, de sfaturi, și așa veți fi siguri că copilul dumneavoastră este pe calea cea corectă.

Centrul educaţional pentru copii „Ingenium”
fa67e1fa79b2 Str. Mihail Sadoveanu 20/1
Tel.: 022 99 75 95, 060 79 09 01
Site: www.ingenium.md,
Email: info@ingenium.md

Un actor din „Inimă de țigan”, în lista victimelor din Colectiv
Articolul anterior
Și bărbații plâng câteodată…când își văd soțiile cu un nou look!
Articolul următor
Alte articole interesante