Alergiile de vară la copii. Cauze, simptome și tratament

În sezonul estival, copiii, din păcate sunt cei mai predispuși la aceste afecțiuni. Dragi mămici, nu ezitați să citiți informațiile de mai jos, astfel veți ști mai bine cum să vă feriți picii de factorii predispozanți alergiilor.

separator
252244l-640x0-w-2344b701

Cauzele apariției alergiilor de vară și cum le eviți

La fel ca în timpul primăverii, cel mai mare declanșator al alergiilor este polenul – micile boabe eliberate în aer de copaci, ierburi și buruieni, cu scopul fertilizării altor plante. Atunci când aceste celule de polen intră în nasul și în ochii oamenilor sensibili, pun sistemul imunitar la treabă.

Sistemul imunitar, percepând polenul ca pe un invadator străin, eliberează anticorpi – substanțe care identifică și atacă în mod normal bacterii, viruși și alte organisme care cauzează boli. Anticorpii atacă alergenii, ceea ce duce la eliberarea de substanțe chimice, cum ar fi histamina în sânge. Aceste substanțe chimice declanșează secreții nazale abundente, mâncărimi ale ochilor și alte simptome alergice.


Mucegaiul din natură este un alt inculpat. Există mai multe tipuri de mucegai, dar numai câteva pot declanșa alergii. Acesta poate declanșa, de asemenea, astm bronșic. Numărul de spori de mucegai poate crește în zilele umede. Există și mucegai de interior, iar pentru acesta poți lua măsuri de a scăpa de orice pic de umezeală din casă, cum ar fi repararea scurgerilor și folosirea dezumidificatoarelor.

Înțepăturile de insecte sunt bine-cunoscute ca alergeni, putând duce la o reacție severă cunoscută sub numele de anafilaxie. Albinele, viespile și bondarii sunt cei mai activi spre sfârșitul verii către toamnă. Cel mai bun mod de a evita înțeparea este de a evita toate insectele. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să umbli în picioarele goale unde există insecte sau să bei dintr-o doză deschisă, în care poate s-au strecurat insectele pentru o masă. Ar trebui să eviți să porți un parfum care miroase dulce și îmbrăcămintea viu colorată sau cu motive florale.

Reacțiile alergice la fructele de sezon pot apărea oricând, iar pentru unii oameni, fructele și legumele de vară pot fi orice, dar nu delicioase și suculente. Oamenii care sunt alergici la anumite polenuri pot suferi o reacție încrucișată, după ce mănâncă anumite alimente, cum ar fi pepeni, mere și țelină. Condiția aceasta este cunoscută sub numele de sindrom de alergie orală, iar simptomele includ prurit, furnicături sau umflarea gurii. Spre deosebire de reacțiile grave care pot apărea de la alergiile alimentare, sindromul alergiei orale rareori pune viața în pericol. Persoanele alergice pot evita consumul alimentelor cu probleme.

Simptomele alergiilor de vară

Printre simptomele care te pot convinge că este cazul să mergi la doctor, pentru a vedea dacă te afectează alergiile de vară se numără și:

  • Secrețiile nazale abundente
  • Ochii umezi
  • Strănutatul
  • Tusea
  • Mâncărimi ale ochilor și nasului
  • Cercurile întunecate de sub ochi

Medicul tău te va întreba despre simptomele pe care le ai și despre istoricul alergenic. S-ar putea să-ți sugereze un tratament medicamentos sau să îți recomande un medic specializat în tratarea alergiilor, pentru un test de piele. Alergologul va expune o mică suprafață de pe mână la un eșantion mic de alergen. Dacă ești alergic, se va forma o mică umflătură roșie. Testele de sânge pot diagnostica, de asemenea, alergiile de vară.

Tratamente pentru alergiile de vară

În mod normal, doctorul îți va prescrie medicamentele perfecte pentru reacțiile tale. Printre acestea, se numără antihistamine, decongestionante, spray-uri nazale, picături de ochi, irigare nazală. Dacă ai parte de o reacție alergică severă, este recomandat să suni imediat la 112 sau să folosești o injecție cu epinefrină, dacă ți-a prescris-o doctorul.

Cu toate acestea, până să ajungi la doctor cu o reacție agravată, poți urma câțiva pași, pentru a evita factorii alergeni.

  • Stai înăuntru atunci când nivelul polenului și al smogului este ridicat.
  • Ține ușile și ferestrele închise. Dă drumul la aerul condiționat pentru a menține alergenii afară. Folosește un purificator de aer.
  • Curăță filtrele de aer din casă des. De asemenea, aspiră și șterge praful de pe rafturile de cărți, gurile de aerisire și alte locuri în care se adună polenul.
  • Spală lenjeria de pat și covoarele, dacă ai, în apă fierbine, pentru a elimina acarienii de praf și alți alergeni.
  • Când te întorci de afară, spală-te pe păr și pe corp, și schimbă-ți hainele.
  • Dă des cu aspiratorul și poartă o mască de protecție. Acest proces poate scoate polenul, mucegaiul și praful prins în covoarele tale.
  • Menține umiditatea din casă între 30% și 50%, astfel încât să nu le oferi acarienilor un mediu proprice dezvoltării și înmulțirii.

Sursa

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Laura Cosoi, anunț sexul celui de-al patrulea copil. Mama a trei fetițe și-a visat bebelușul

Însărcinată pentru a patra oară, actrița româncă Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara.

Laura Cosoi va deveni mamă din nou, în vara anului 2024, când va aduce pe lume al patrulea copil. Vedeta a făcut primele declarații despre numele copilului. Laura Cosoi mărturisește că a știut că familia ei se va mări încă din ziua în care a născut-o pe Lara, cea de-a treia fiică.

Actrița dezvăluie că și-a visat al patrulea copil. „L-am visat. Mi-a spus numele. Știam din ziua în care am născut-o pe Lara, dacă vom mai face al patrulea copil, știam sexul și numele, mi l-a spus, așa încât, nu am ales eu a patra oară, a ales copilul, Dumnezeu”, a povestit Laura Cosoi, pe o rețea de socializare, potrivit unica.ro.

Dacă în cazul sarcinilor anterioare a fost extrem de deschisă, în prezent, vedeta a mărturisit că ea și Cosmin Curticăpean nu își doresc să facă public sexul copilului. Cel puțin deocamdată.

Cum se descurcă Laura Cosoi cu trei copii

Cei doi nu au apelat la ajutorul unei bone pentru îngrijirea copiilor, iar fetițele au fost incluse în colectivitate destul de rapid. Actrița și soțul ei și-au înscris fiicele la o creșă din apropierea casei și atât Laura Cosoi, cât și Cosmin au încercat să își organizeze programul în așa fel încât să fie cât mai prezenți în viața micuțelor.

Laura Cosoi are 42 de ani, este actriță și a devenit cunoscută în 2002, după succesul avut cu serialul La Bloc, difuzat la Pro TV.

Este căsătorită în 2005 cu Cosmin Curticăpean, împreună cu care are trei fiice: Rita (6 ani), Vera (3 ani și jumătate) și Lara (2 ani).

Însărcinată pentru a patra oară, Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara. Citeşte întreaga ştire: Laura Cosoi, anunț despre numele celui de-al patrulea copil: „L-am visat. Mi l-a spus”. Actrița și soțul ei mai au trei fiice

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Colacul de înot poate fi periculos! Ce a pățit un copil care a fost lăsat nesupravegheat doar câteva secunde
Articolul anterior
Din toamnă înscrierea la grădinițele din Chișinau va fi posibilă doar online
Articolul următor