Are doar 2,5 ani și este cea mai tânără figuristă din lume! (video)

Această micuță din or. Kazani (Russia) are doar 2,5 ani și deja și-a făcut debutul în patinajul artistic. A evoluat cu succes în deschiderea competiției grupelor de juniori.I-a cucerit pe toți cu zâmbetul ei și curajul de care a dat dovadă. Vizionare plăcută!

separator

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U2X7YERVgU0

Un bebeluș de un an a murit după ce a căzut din maşina aflată în mers, condusă de tatăl său

Bebeluşul de un an, care a căzut din maşina condusă de tată, a murit. Micuțul s-a stins din viață după o luptă crâncenă, fiind în moarte cerebrală zeci de ore. Accidentul a avut loc pe un drum din județul Caraş-Severin, România. Într-o curbă, copilul a alunecat din scaunul special în care era transportat fără centuri, portiera s-a deschis, iar bebeluşul a fost aruncat pe şosea. 

Micuțul fusese transportat de urgență la spital şi era în comă profundă, însă medicii au fost extrem de rezervați încă de la început, având în vedere starea în care se afla la internare.

Băiatul a căzut din maşină, a alunecat din scaunul special in care statea fara centurile puse. Nenorocirea s-a petrecut într-o fracțiune de secundă. Tatăl era la volan, în timp ce mama copiilor era în spate cu cei doi copii. Femeia s-ar fi întors să îi pună centura de siguranță băiatului mai mare, care se afla în alt scaun special. Mezinul familiei, un copil de doar un an şi trei luni, era în scaunul său fără centură când, într-o curbă, a alunecat, a lovit portiera, uşa s-a deschis şi băiețelul s-a izbit puternic de şosea.

Tatăl său, în vârstă de 44 de ani, a fost testat şi cu aparatul etilotest, iar polițiştii au constat că acesta nu consumase alcool înainte de a se urca la volan. Anchetatorii continuă cercetările într-un dosar penal. Familia este devastată de durere şi cu greu poate trece peste clipele de neimaginat.

Scaunul auto pentru copii e obligatoriu. Părinții care nu îşi transportă copilul în dispozitive fixate pe scaun sau în centură riscă amenzi de la 825 de lei şi 3 puncte de penalizare. Legislaţia spune că toți copiii cu înălțimea mai mică de 135 de centimetri trebuie transportați în scaune auto speciale. 

sursa

Aproape 2.000 de minore au devenit mame anul trecut în țara noastră

Anul trecut, în țara noastră aproape două mii de adolescente au devenit mame până la vârsta de 17 ani.

O gravidă foarte tânără cu un ursuleț de pluș

Acest lucru îi îngrijorează pe mulți părinți care spun că și-ar dori ca în școlile unde merg copiii lor să se studieze educația sexuală. Potrivit lor, acest lucru i-ar face pe adolescenți să înțeleagă care sunt riscurile unui contact sexual neprotejat, transmite tvn.md

„Oricum, fetele și băieții trebuie să fie informați, de alt fel vor avea o gândire incorectă, o să evite să discute și o să ascundă adevărul de la părinți. Acest subiect trebuie să fie abordat atât acasă, cât și la școală”. 

„Sunt de părerea că este binevenită, mai ales pentru tineretul de astăzi, din clasa a VII-a în sus. Tinerii sunt foarte dezvoltați datorită mass media și multe văd și înțeleg, iar acestă disciplină le-ar explica toate normele de protecție și daunele posibile. Ei trebuie pregătiți de mici pentru a ști cum să acționeze în viitor”.

„Educația sexuală este necesară în scoală, deoarece la momentul actual, cu nivelul de informație mare pe care copiii îl iau, dar nu din sursele necesare, educația sexuală dusă de un specialist calificat este necesară în scoală. De un specialist care are studiile necesare, să știe corect cum să aducă informația la copii, să știe corect s-o lămurescă copiilor”. 

„De părerea mea, ar fi bine. Ca să nu ajungă cu baby să iasă din scoală”. 

Totuși, unii se împotrivesc și introducerii orelor cu așa tematică.

„Nu sunt de acord, eu mă gândesc că acum copiii știu multe din telefoane, văd diferite prostii. Și încă și în plus în școli? Acasă părintele poate să-i comunice”.

„Eu am lucrat douăzeci și cinci de ani director de școală, la Liceul ,,G. Coșbuc’’. Vorbind despre părerea mea proprie, eu consider că educația sexuală nu este corectă, pentru că dacă ne întoarcem jumate de secol în urmă, deci, nici nu se vorbea despre educația sexuală, însă relațiile între băieți-fete, bărbat- femeie, erau destul de normale. Cumva se transmitea din mamă în fică și era într-un mod civilizat cred eu„.

Specialiștii susțin predare unor astfel de ore în școli și spun că educația sexuală este baza unei societăți sănătoase.

Svetlana Moruz, medic-ginecolog: „Copiii trebuie să știe că sunt remedii și că există posibilitatea de a lua gratis, de la foarte multe structuri medicale contraceptive de tot felul. Începând cu prezervativul până la diverse pastile de tot felul, injecții, pastila de a doua zi, steriletul”.

Ana Uscatu, profesoară de decizii pentru un mod sănătos de viață: „Educația sexuală este un proces în care noi acumulăm un anumit volum de cunoștințe, ne formăm anumite atitudini, convingeri, valori despre sexualitate. Accentul foarte mare trebuie să-l punem din școală, din ce motiv, avem foarte multe adolescente care sunt însărcinate la o vârstă precoce și din motiv că nu au cunoștințele necesare, fie abandonează copiii, fie rămân mame singure”. 

Laura Cosoi a născut. Ce nume special poartă cea de-a treia fetiță

Laura Cosoi a devenit mămică pentru a treia oară. Vedeta de peste Prut a născut aseară, 23 iunie, o fetiță perfect sănătoasă. Iată ce nume special a ales actrița pentru cea de-a treia fetiță!

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, copil, persoane în picioare şi în aer liber

Vedeta a postat și o primă imagine în mediul online cu fetița ei dezvăluind totodată ce nume special poartă micuța: „Lara”. ,,Mulțumim, Doamne!”, a scris vedeta în dreptul imaginii.

Ar putea fi o imagine cu copil mic
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Laura Cosoi și soțul ei, Cosmin Curticăpean, au trei fetițe: Rita, Vera și cel mai nou membru din casă, Lara.

Vedetele autohtone au defilat în stil londonez
Articolul anterior
Prima eliminare din proiect!
Articolul următor