Art-terapie pentru copii – atelierul ”Emoțiilor colorate”

Nu există modalitate corectă sau greșită în exprimarea emoțiilor prin art-terapie. Nu trebuie să excelezi în pictură sau sculptură. Trebuie doar să te simți liber și să te exprimi liber. Atelierul ”Emoțiilor colorate”, oferit de Școala bunelor maniere ”Stil și Eticheta”  îi învață pe copii să devină încrezători în forțele proprii, să comunice și să relaționeze cu cei din jur, să se exprime spontan și autentic, ceea ce duce în timp la împlinirea personală și vindecare emoțională.

separator
IMG_8026

Art-terapia este o activitate care utilizează metode neverbale, bazate pe creația plastică (desen, pictură, sculptură, modelaj, colaj). Prin tehnicile specifice art-terapiei, persoana își activează potențialul creativ pentru o mai bună autoexplorare și înțelegere a propriilor emoții și sentimente.

IMG_7997 IMG_8008

Ședințele de art-tearpie sunt coordonate de un psiholog psihoterapeut. Psihologul urmărește în primul rând să faciliteze dezvoltarea personală a copilului, cuprinzând toate palierele funcționale-cognitive, emoționale, comportamentale, psihosomatice, familiale, relaționale și spirituale ale lui.

IMG_8021

Participând la atelierul emoțiilor colorate  copilul:

Învață să relaționeze cu cei din jur în mod armonios, devine sociabil, spontan, creativ;

Este stimulat la nivel cognitiv, își dezvoltă atenția, memoria, limbajul verbal și non-verbal;

Își însușește abilități de comunicare asertivă (își afirmă drepturile, comunică, se protejează pe sine și pe ceilalți);

Se eliberează de tensiuni și emoții negative, își descarcă agresivitatea într-un cadru securizant într-un mod non-violent;

Învață să comunice cu și despre sine, depășindu-și timiditatea relațională;

Își dezvoltă simțul artistic, își descoperă talentele și abilitățile sale.

1LB_7505 1LB_7843 IMG_8048

Art-terapia nu trebuie confundată cu arta. În art-terapie nu se formează artiști, nu este nevoie de experiență, competență sau talent, deoarece arta reprezintă doar o metodă prin care înțelegem mai bine propriile trăiri și conflicte interioare. Finalitatea artei o reprezintă tabloul, sculptura, filmul sau dansul. Finalitatea art-terapiei o reprezintă dezvoltarea personală, vindecarea emoțională și transformarea individuală.

Pentru a rezerva copilului tău un loc în cadrul atelierului „Emoții colorate”, completează formularul de înscriere on-line de pe site-ul www.eticheta.md sau formează numărul de telefon 079 777 369; 022 804 779.

logo (1)Școala bunelor maniere ”Stil și Eticheta”
str. Fierarilor 2, et. 2
web: eticheta.md
email: info@eticheta.md
mob: + 373 79 777 369
tel: (022) 804 779

Katy Perry și Robert Pattinson împreună?
Articolul anterior
Încă nu știu nimic, am doar 4 zile…
Articolul următor
Alte articole interesante