Artiom are 7 ani şi a fost diagnosticat cu leucemie. Să-i oferim împreună o şansă la viaţă!

Nimic nu poate fi mai crunt şi devastator pe lume decât să fii lovit de o boală cumplită la o vârstă atât de fragedă! Artiom abia a împlinit 7 anişori, pe 18 septemrie, şi ar fi trebuit să meargă la şcoală acum, să înveţe să scrie şi să citească, alături de alţi copii de vârsta sa. Însă, din nefericire, micuţul a ajuns pe patul de spital, viaţa fiindu-i pusă într-un mare pericol. Artiom şi-a îndurerat enorm părinţii după ce medicii i-au stabilit recent diagnosticul de leucemie limfoblastică.

separator

2199-14741161-1783283168586118-156549870-n

Copilaşul este poate prea mic pentru a lua seama de gravitatea problemei, însă un lucru este cert! Artiom vrea să trăiască şi să se bucure de viaţă, alături de familia, părinţii şi fraţii săi, surioara, care îl aşteaptă să revină acasă din spital, sănătos.

Medicii îi dau lui Artiom prognoze bune, boala începe să dea semne favorabile sub influenţa tratamentului.

Însă, fără susţinerea noastră, Artiom nu va putea înfrunta boala!

Pentru a se vindeca, Artiom are nevoie să administreze pentru o anumită perioadă medicamente costisitoare, cheltuielile lunare ajungând la 1000 de euro.

Copilul vine dintr-o familie social-vulnerabilă. Tatăl câştigă puţini bani, fiind şi el pensionar pe motiv de boală, mama – se află mereu alături de Artiom în spital. Prin urmare, părinţii nu dispun de banii necesari pentru a-i acoperi micuţului toate cheltuielile pentru tratament şi îngrijire – tocmai acum, când băieţelul are nevoie cel mai mult de ele şi vrea să se vindece!

Cei care doresc să-l ajute pe Artiom o pot face prin transfer de bani pe contul bancar, specificând ,,Pentru Artiom” sau online pe caritate.md.

Rechizite bancare:

Transfer in lei MD:
Asociatia Obsteasca ”VIATA FARA LEUCEMIE”
IDNO 1011620004380
BC „Victoriabank”SA fil.11 Chisinau
cod bancar: VICBMD2X883
IBAN lei: MD10VI222400011309550MDL

Transfer USD:
Asociatia Obsteasca ”VIATA FARA LEUCEMIE”
IDNO 1011620004380
BC Victoriabank S.A. Chisinău, Moldova
SWIFT Code: VICBMD2X
IBAN USD – MD08VI022241100000072USD
Correspondent bank for USD:
The Bank of New York Mellon, NewYork,USA
SWIFT Code: IRVTUS3N

Transfer EUR:
Asociatia Obsteasca ”VIATA FARA LEUCEMIE”
IDNO 1011620004380
BC Victoriabank S.A. Chisinău, Moldova
SWIFT Code: VICBMD2X
IBAN EUR – MD10VI022241100000104EUR
Correspondent bank for EUR:
Commerzbank AG, Frankfurt/Main, Germany
SWIFT Code: COBADEFF

Date de contact: tel. 060200523.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Emilian Crețu, deghizat de Hramul Orașului! A mai fost susținut de o vedetă
Articolul anterior
Dorin Chirtoacă nu mai poartă verigheta
Articolul următor