Asigură-i o imunitate de fier copilului tău!

Copii au un organism fragil, de aceea sistemul lor imunitar trebuie continuu întărit ca să facă faţă virusurilor şi bacteriilor cu care aceştia intră adesea în contact.

separator

imunitate_copil

În primul rând, trebuie să ţii cont de alimentaţia copilului. Fructele şi legumele sunt o sursă bună de vitamine şi minerale, care în mod natural ajută la fortificarea sistemului imunitar. În unele cazuri când „scutul de protecţie” nu face faţă este nevoie de suplimente pe bază de vitamine şi minerale care să contribuie la dezvoltarea normală a copilului.

Un supliment imunostimulator de calitate germană este  Doppelherz Imunoprotect Junior.

unica

De ce Doppelherz Imunoprotect?

  • Este un supliment alimentar fără aditivi.
  • Are acţiuni terapeutice: imunostimulatoare, bronhodilatoatoare şi antitusivă, antihistaminică.
  • Oferă organismului componentele valoroase ale uleiului de chimen negru, în combinaţie cu vitaminele A, C, D, E şi microelementul Zinc, în doze potrivite pentru suplimentarea zilnică cu vitamine a nutriţiei copiilor.

imunoprotect-junior-Cum acţionează substanţele active din Doppelherz Imunoprotect?

  • Uleiul de chimen negru are în compoziţia sa chimică acizi graşi polinesaturaţi Omega-6, numiţi şi esenţiali, pentru că nu pot fi sintetizaţi de organism. Astfel că organismul este dependent de aportul de acizi graşi polinesaturaţi prin hrană sau suplimente alimentare. Acizii graşi esenţiali (Omega-3, 6 şi 9) sunt deosebit de importanţi în metabolismele unor sisteme şi aparate din corp precum aparatul cardiovascular, reproductiv, sistemul imunitar şi sistemul nervos. Organismul are nevoie de aceşti acizi graşi pentru a forma şi repara membranele celulare, pentru a-şi prelua substanţele nutritive la nivel celular şi a elimina reziduurile din celule.
  • Vitaminele sunt substanţe nutritive vitale. Un aport suficient de vitamine este esenţial pentru o dezvoltare sănătoasă, mai ales în cazul copiilor, pentru activităţile solicitante din punct de vedere fizic şi pentru obţinerea de performanţe şcolare. În mod special, vitamina D este necesară pentru creşterea normală şi dezvoltarea sistemului osos la copii.
  • Zincul poate fi considerat unul dintre cele mai importante oligoelemente datorită implicării sale în mecanismele de construcţie şi producţie celulară. Deficienţa de zinc a fost asociată cu pierderea apetitului, anormalităţi ale sistemului imunologic, vindecarea lentă a rănilor, chiar şi retard la copii. Mai multe studii au demonstrat că durata răcelii poate fi scurtată dacă se administrează acest microelement în primele 24 de ore de la declanşarea simptomelor de răceală. Inclusiv s-a înregistrat un efect pozitiv în cazurile pacienţilor care sufereau de pneumonie atunci când le-au fost administrate suplimente de zinc.

Cu Doppelherz® aktiv Imunoprotect Junior, atât copiii, cât şi adulţii pot beneficia, într-un mod simplu şi eficient, de aportul de acizi graşi polinesaturaţi, vitamine (A, C, D, E) şi Zinc.

Atenţie! Suplimentele alimentare nu pot fi utilizate pentru înlocuirea unui regim alimentar variat şi echilibrat şi a unui mod de viaţă sănătos. Nu depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Consultă un specialist înainte de a administra copilului orice supliment alimentar.

Nu rata oferta: la procurarea a 7 cutii de Doppelherz Imunoprotect primeşti o cutie gratis.

ElodyImportator: SRL „Becor”
Calea Orheiului 111/5, Chişinău;
Tel.: 022406209
http://www.becor.md/
Rețeaua de farmacii “ELODY”
Call-center: 022 46-18-18

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Terapii naturale pentru fibromul uterin
Articolul anterior
Ana Seminovici vrea să scape de forme?
Articolul următor