Avortul spontan: care sunt cauzele și simptomele timpurii

Potrivit specialiştilor, aproximativ 20% din sarcini se încheie cu un avort spontan şi mai mult de 80% din aceste pierderi se produc până în săptămâna 12 de sarcină.

separator
candida-sarcina


Dacă îţi este teamă de avortul spontan, vrei să ştii din ce cauze apare şi care sunt primele semnale, află toate aceste informaţii de la un specialist.

„Unele avorturi spontane sunt suspectate în timpul uneia dintre vizitele prenatale de rutină, atunci când medicul sau moaşa nu pot auzi bătăile inimii copilului sau observă că uterul nu este în creştere aşa cum ar trebui. Adesea, embrionul sau fătul îşi opresc dezvoltarea cu câteva săptămâni înainte de a apărea simptomele unui avort, cum ar fi sângerare sau crampe”, explică dr. Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Medicover.

Din ce cauze apare avortul spontan?

Multe din cazurile de avorturi spontane din primul trimestru sunt considerate a fi evenimente aleatorii cauzate de anomalii cromozomiale în ovulul fertilizat. Cel mai adesea, acest lucru înseamnă că ovulul sau spermatozoidul a avut numărul greşit de cromozomi şi, ca rezultat, ovulul fertilizat nu se poate dezvolta în mod normal.

„Uneori, un avort spontan este cauzat de probleme care apar în timpul procesului delicat al dezvoltării timpurii. Acest lucru ar include un ovul care nu se implantează în mod corespunzător în uter sau un embrion cu defecte structurale care îl împiedică să se dezvolte”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Cu toate că orice femeie poate suferi un avort spontan, există factori de risc care pot cauza apariţia acestuia: vârsta înaintată, antecedente în familie, probleme de sănătate: diabet, afecţiuni autoimune, probleme cervicale sau uterine, probleme genetice, infecţii, consumul de alcool, ţigări, droguri, consumul excesiv de medicamente, mediu toxic, obezitate.

Simptome care anunţă avortul spontan

Potrivit dr. Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie iată care sunt semnele la care trebuie să fii atentă:

Sângerări neregulate sau pete

Petele sau sângerările vaginale reprezintă, de obicei, primul semn al unui avort spontan. Ţine minte, totuşi, că una 1 din 4 femei însărcinate au unele sângerări neregulate sau pete la începutul sarcinii, iar cele mai multe dintre aceste sarcini nu se încheie cu avort spontan.

Dacă sângerările sunt însoţite şi de alte simptome, mergi urgent la medicul ginecolog.

Crampe

Crampele abdominale ar putea fi, de asemenea, un semn de avertizare că vei suferi un avort spontan. Mergi imediat la control ginecologic, mai ales în cazul în care crampele se simt mai puternice decât cele menstruale, dacă sunt izolate într-o parte sau sunt însoţite de sângerare.

Dureri de spate

Crampele pot lua, de asemenea, forma unor dureri de spate mai mici sau moderate în intensitate. În cazul în care durerile de spate sunt însoţite de sângerare, apelează la consultul unui obstetrician.

Secreţii vaginale

Dacă observi secreţii vaginale neobişnuite, inclusiv cheaguri de sânge sau chiar o hemoragie, ar putea fi un semn că pierzi sarcina. De asemenea, dacă acestea sunt urât mirositoare sau provoacă iritaţia vaginală, ai un motiv de îngrijorare.

Schimbarea bruscă a stării

Dacă te simţi bine brusc după săptămâni de greaţă, de obicei, înseamnă doar că nivelul hormonilor s-a uniformizat, dar acest lucru poate indica, de asemenea, un avort spontan, mai ales atunci când este însoţită de alte simptome. Această situaţie nu trebuie să te îngrijoreze, dar dacă ai şi alte simptome de avort spontan, discută cu medicul tău.

Test de sarcină negativ după unul pozitiv

Temerile de avort spontan le fac pe unele femei să repete testul de sarcină după o perioadă, chiar dacă au avut deja unul pozitiv, doar pentru a se linişti. Dacă acest ultim test iese negativ, pentru a fi sigură, mergi la medicul ginecolog.

Durere abdominală

Durerile abdominale încep, de obicei, după ce apar sângerările vaginale. Se pot simţi la o intensitate scăzută sau pot fi persistente, uşoare sau ascuţite, însă pot fi sub forma unei presiuni pelviene care creează disconfort.

Sursa

Brandul norvegian de mobilă și accesorii exclusiviste pentru copii – STOKKE acum și în Moldova

Cu o reputație mondială, produsele Stokke aduc mai multă bucurie, versatilitate și comoditate în familii, întrucât îmbina parentingul tradițional cu cel modern și contribuie la o dezvoltare sănătoasă a copilului.Noul brand Stokke, exclusiv doar în Hyper Farmacia Dita pe de pe Ștefan cel Mare 6 – oferă cărucioare inovative, flexibile, ușoare, compacte și stilate, mobilier de cea mai bună calitate pentru camera copilului, scaune de masă eficiente, versatile, concepute inteligent să crească o dată cu copilul, textile, accesorii și produse pentru baie. Copiii au nevoie să simtă conectarea pentru a se simți iubiți și în siguranță!

Andreea Antonescu este însărcinată pentru a doua oară. Prima imagine cu burtica rotunjoară

Andreea Antonescu este însărcinată pentru a doua oară. Artista a publicat prima imagine în care își etalează mândră sarcina și a dezvăluit cine este bărbatul alături de care trăiește o frumoasă poveste de dragoste.

Andreea Antonescu, secretul siluetei de vis! Ce face artista pentru a se  menține în formă la 39 de ani - WOWBiz

„A doua minune din viața mea! Dragii mei, de ceva timp trăiesc o frumoasă poveste alături de Victor Vrînceanu. Astăzi vreau să împart cu voi această bucurie din viețile noastre!

Vă mulțumesc pentru toată susținerea pe care mi-ați oferit-o de-a lungul timpului și tocmai de aceea am ales să aflați direct de la mine prin intermediul paginilor personale de social media! Vă pup, vă iubesc și apreciez în avans toate mesajele și gândurile voastre frumoase!”, a scris Andreea Antonescu pe contul de socializare.

Andreea Antonescu este însărcinată pentru a doua oară. Prima imagine cu burtica de gravidă. „A doua minune din viața mea”

Andreea Antonescu va împlini 40 de ani pe 8 septembrie. Ea este o interpretă și textieră din România care și-a început activitatea în domeniul muzical de la vârsta de șase ani când a început să participe și să câștige premii la concursuri și festivaluri de muzică.

La 12 ani a lansat primul ei album, „Din vina ta”, cu 10 piese scrise de Adrian Ordean. Succesul și adorația publicului au venit împreună cu lansarea trupei Andre, alături de Andreea Bălan.

Andreea Bălan a spus adevărul despre relaţia cu Andreea Antonescu | DCNews

Ce familie frumoasă! Actorii Olesea Sveclă și Anatol Durbală au sărbătorit ziua de naștere a fiului lor: ,,Dragomir înseamnă dragoste și pace”

În familia actorilor Olesea Sveclă și Anatol Durbală a fost ieri sărbătoare. Acum trei ani, cuplul și-a întâmpinat pe lume fiul, părinții au marcat evenimentul printr-o ședință foto care le-a creat emoții și amintiri prețioase. După ce au distribuit câteva poze pe conturile de socializare, mesajele de apreciere au început să vină necontenit. Părinții fericiți reușesc de fiecare dată să cucerească inimile internauților cu familia lor adorabilă.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, copil, persoane stând jos, persoane în picioare şi interior

Anatol Durbală, tată mândru de fată și băiat, a publicat un mesaj în care emoțiile i se citesc printre rânduri și cuvinte:

,,Prieteni, vă mulțumim din suflet tuturor celor care ați trimis un gând bun în direcția noastră astăzi! Mulțumim pentru urări la adresa băiatului nostru Dragomir, care a împlinit astăzi tocmai 3 ani. Vârstă de luat în seamă deja, nu?… 🙂DRAGOMIR înseamnă: DRAGOSTE și PACE! Vă dorim, așijderea, dragoste și pace, sănătate și belșug, noroc și succes.

Să trăiască sănătoși și Fericiți toți copiii!”, a transmis Anatol Durbală.

Actorul i-a mulțumit fotografului Lidia Donici pentru momentele memorabile. ,,Este incredibil câtă inimă și suflet se poate unge pe o fotografie! Sunteți un om minunat! Vă mulțumim mult pentru aceste fotografii superbe, pentru timpul și nervii pierduți cu noi azi, pentru delicatețea și cumsecădenia să nu “arătați” asta”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil şi interior
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, copil, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare, prăjitură şi interior
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare, prăjitură şi interior
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, copil, mâncare şi interior

Prietenii virtuali au transmis familiei numeroase mesaje cu urări și gânduri bune!

5 motive ca să faci zilnic genuflexiuni!
Articolul anterior
Moldovenii din Houston, care au fost surprinși de uraganul „Harvey”, sunt adăpostiți într-o biserică. Imagini de groază
Articolul următor