Băieţel sau fetiţă- nu contează, important – să fie sănătos!

Ești însărcinată – felicitări! Ceva minunat începe să se dezvolte în organismul tău, transformându-se într-un copilaș. Desigur, ești interesată să afli ce se petrece, cum se schimbă corpul tău și cum se pregătește pentru naștere. Apar multe întrebări, dar și unele semne de îngrijorare. Trebuie să faci față multor situații noi și neobișnuite.

separator
Elevit_174ч360_2

Elevit te ajută să ai un copil sănătos

Este singurul produs prenatal care a fost testat clinic pe gravide. Profil de siguranţă deosebit, confirmat pe parcursul anilor în cazul a peste 10 milioane femei însărcinate.

Capture2Când se prescrie Elevit și de ce?

Înainte de concepţie cu 1–3 luni

  • Scade probabilitatea apariției defectelor de tub neural (malformații ale creierului sau măduvei spinării) şi a altor anomalii de dezvoltare a fătului (defecte ale tractului urinar, defecte cardiovasculare, defecte ale membrelor).
  • Pregăteşte organismul pentru necesităţile crescute de vitamine şi minerale din timpul sarcinii (peste 185% din doza zilnic recomandată).

În timpul sarcinii

  • Reduce senzația de greață şi vărsătură din prima perioadă a sarcinii.
  • Ajută la dezvoltarea sănătoasă şi la creşterea fătului.
  • Completează necesarul de vitamine şi minerale.
  • Previne anemia datorată deficiențelor de acid folic şi fier.

În timpul alăptării

  • Elevit oferă aportul de vitamine şi minerale necesare dezvoltării sănătoase a copilului; zilnic se produce o secreție lactată de 850 ml prin care mama pierde: calciu, fier, vitaminele A, C, nicotinamidă, vitamina B6.
  • Ajută la completarea necesarului de calciu (care scade în timpul sarcinii şi alăptării).
  • Pentru mamele care nu alăptează este indicată administrarea Elevitului timp de 2-3 luni după naştere, pentru restabilirea rezervelor de vitamine şi minerale.

2728041Mod de administrare:

Doza recomandată este de un comprimat Elevit Prenatal pe zi, administrat cu un pahar de apă. În caz de dispepsie matinală se recomandă administrarea comprimatului la prânz.

Cel mai important: adresează întrebări personalului medical calificat despre ceea ce te preocupă, până vei fi mulțumită de răspunsurile primite și vei fi încredințată că nu ai de ce să-ți faci griji. Aceasta e singura cale de a te bucura din plin de minunata experiență de a da naștere unui copil, urmărind derularea sarcinii cu plăcere și cu încredere.

Alimentează copilul cu lapte matern

Întotdeauna laptele matern conţine cantităţi optime de substanţe nutritive necesare copilului. El îi va furniza copilului anticorpi şi vitamine, cantitatea de lapte modificându-se automat, în funcţie de necesarul copilului.

Sugarul este cel care poate regla cantitatea de lapte produsă; producţia se măreşte sau se diminuează în funcţie de cât de des şi de cât de mult suge copilul. Dimensiunea sânilor nu este importantă în alăptare, deoarece glandele care secretă laptele au aproximativ aceleaşi dimensiuni, indiferent dacă ai sânii mari sau mici. În fapt, dimensiunea sânilor tăi este determinate de cantitatea de ţesut adipos pe care o conţin.

art_alaptare_alergie_alimentaraRegimul alimentar în perioada în care alăptezi este la fel de important ca cel din perioada sarcinii. Corpul tău are nevoie de mai multe lichide, calciu, fier şi vitamine. Adesea nu se asimilează tot necesarul suplimentar numai din  alimente. De aceea, ar fi o idee bună să iei preparate cu vitamine şi în perioada în care alăptezi. Trebuie să eviţi ţigările şi alcoolul, deoarece substanţele dăunătoare pe care le conţin vor fi transferate copilului prin lapte şi îi pot face rău.

Laptele matern asigură o digestie sănătoasă, fiindcă bacteria cea bună din intestin (Bifidus bacteria) se dezvoltă numai la copiii alăptaţi la sân. Scaunele copilului alăptat la sân miros mult mai plăcut şi sunt mai puţin acide, decât la copiii hrăniţi cu biberonul. De aceea, copiii alăptaţi la sân murdăresc mult mai puţin scutecul decât cei hrăniţi cu biberonul. Alăptatul la sân face să se statornicească o relaţie intimă între mama şi copil. Bebelușul simte căldura corpului tău, îţi aude bătăile inimii, care-i sunt familiare şi-ţi simte mâinile cum îi mângâie tandru căpşorul. Aici e locul unde el se simte cel mai fericit. La fel şi pentru tine, alăptatul la sân reprezintă, cu siguranţă, o experienţă foarte plăcută.

Alăptatul la sân dă posibilitatea uterului de a reveni la dimensiunea normală după naştere, fiindcă stimulează producerea hormonului oxitocină. Acesta provoacă contracţiile uterului, evitându-se, astfel, reţinerea în organism a deşeurilor postnatale (lohiile) care conţin germeni microbieni. Unele femei se confruntă cu contracţii dureroase ale uterului atunci când îşi ţin copilul la sân.

Merită subliniat şi faptul că femeile care şi-au alăptat copiii la sân sunt mai puţin predispuse de a face cancer de sân.

Multe femei simt nevoia să mai aştepte ceva timp pentru a se reface după o naştere obositoare, înainte de a rămâne din nou însărcinate. Alăptatul la sân reduce probabilitatea de a rămâne însărcinată imediat, dar are efect contraceptiv numai atât timp cât copilul este alăptat la un interval de patru până la şase ore. Imediat ce se măreşte intervalul este posibil să rămâi însărcinată din nou. Cu alte cuvinte, alăptatul la sân nu reprezintă o formulă contraceptivă pe care să te poţi baza; de aceea, va trebui să discuţi cu medicul tău despre acest subiect.

Dacă, din anumite motive, eşti în imposibilitatea de a-ţi alăpta copilul la sân, poţi folosi una dintre multiplele formule existente, iar aceasta, cu siguranţă, nu te va face să te simţi o mamă mai puţin bună. N-ai niciun motiv să-ţi faci mustrări de conştiinţă, fiindcă mult mai important e ca bebeluşul să fie hrănit într-o atmosferă de afecţiune, destinsă, decât să-l alăptezi împotriva voinţei.

Elevit te ajută să ai un copil sănătos! Singurul supliment polivitaminic testat clinic pe gravide!

bayerCu cele mai bune gânduri, compania BAYER!

www.elevite.ru
www.elevit.ro

Designerul Evghenii Hudorojcov despre fesele Diannei Rotaru: „Sunt perfecte!!!”
Articolul anterior
Un desert colorat
Articolul următor
Alte articole interesante