Bucurie fără margini pentru doi soți din Capitală, care au devenit părinți după 10 ani de încercări

Emoții mari pentru un cuplu din Capitală, care, după zece ani de încercări zadarnice, șapte fertilizări in vitro eșuate, în urma celei de-a opta tentative a reușit să aducă pe lume darul cel mai prețios pe care l-a așteptat o viață întreagă, un copil sănătos.

separator

16142184_742058785968631_2337092993603845416_n

Andrei s-a născut la Institutul Mamei și Copilului, cu o greutate la naștere de 3,7 kg, iar părinții sunt extrem de fericiți și spun că li s-a împlinit cel mai mare vis.

„Ne-am căsătorit cu soțul meu în 2002. Ca orice familie, la început nu ne-am îngrijorat de ce nu apar copii. Trei ani am avut răbdare. Apoi a apărut întrebarea: de ce nu merge? Și am început să căutăm motivul. În 2005 am suportat prima intervenție chirurgicală. Apoi a urmat un șir de examene medicale în Republica Moldova și în România și am înțeles că situația este probabil mai gravă decât credeam”, povestește Tatiana, mama micuțului, în vârstă de 37 de ani.

Tânăra mămica spune că în anul 2009 s-a adresat la medicul Sergiu Gladun, la recomandarea unei cunoștințe. În același an, femeia a suportat câteva intervenții chirurgicale, iar medicii i-au spus că nu are șanse să poată concepe un copil, pe cale naturală.

Începând cu 2009, am făcut șapte fertilizări in vitro: în 2009 – una, în 2012 – două, în 2014 – două, în 2015 – două. Fiecare intervenție nereușită a fost un stres foarte puternic, cu o recuperare psihologică foarte complicată. Au fost momente când simțeam că nu mai am puteri, însă nu am pierdut nici o clipă speranța”, spune Tatiana. 

„În 2016, în luna mai, am decis să mai facem o încercare. Speram să fie ultima, pentru că efortul era deja foarte mare. Și această ultimă tentativă l-a adus cu sine pe Andrei. Am născut pe 17 ianuarie 2017, un băiețel perfect sănătos, de 3780 gr și 50 cm”, povestește tânăra mămică.

Tatiana spune că sarcina a decurs greu, însă a trecut cu brio peste toate, datorită echipei de medici care a fost alături de ea.

„Vreau doar să spun mămicilor care sunt la început de cale, sau care poate au renunțat, să nu-și piardă niciodată speranța, oricât de greu ar fi, să nu renunțe niciodată la visul de a fi mamă și de a ține în brațe propriul copil. Pentru asta trebuie foarte multă răbdare și încredere. E important să nu pierdem lumina de la capătul tunelului”, spune Tatiana.
rrrrr

Colecții create „Din inimă” pentru doamnele cu forme
Articolul anterior
Ungaria oferă burse de studii pentru tinerii din Moldova. Vezi data limită de înregistrare la concurs!
Articolul următor
Alte articole interesante