Cadou pentru bebeluşi la naştere. Nou-născuţii primesc un set de obiecte necesare

,,Cutia bebeluşului”, aşa cum este numită, va include în jur de 80 de articole, cu tot strictul necesar pentru nou-născuți, hăinuţe, scutece, sac de dormit, seturi de biberoane şi tetine, aspirator nazal pentru copii, loţiuni de îngrijire corporală etc. şi va oferită drept cadou micuţilor la naştere. Măsura a fost implimentată în Scoţia, de către conducerea ţării respective.

separator

baby-box-saskatoon

Astfel, copiii care se vor naște în Scoția, începând cu anul 2017 vor primi cadou ,,cutia bebelușului”, a declarat premierul ţării la un eveniment organizat în Glasgow, scrie publicaţia Independent, citată de e-sanatate.md.

Nicola Sturgeon, premierul scoţian, afirmă că stilul nordic al politicilor va fi un ,,simbol de încredere al nivelului terenului de joc” pentru copii.

Finlanda oferă aceste cutii deja de 80 de ani mamelor care așteaptă copii. Seturile, care includ aproximativ 80 de itemi necesari bebelușilor, au reușit să scadă mortalitatea infantilă și au crescut speranțele de viață la naștere. Cadourile conțin haine și scutece. Unii copii chiar dorm inițial în aceste cutii.

,,Noi promitem cutia bebelușului cu tot strictul necesar pentru toți nou-născuții. Este o ideie preluată de la finlandezi, țara cu cele mai mici rate de mortalitate infantilă din lume. Primele cutii vor fi repartizate în regiunile pilot începând cu prima zi a anului 2017”, a mai declarat premierul scoţian.

Cutiile vor fi o parte a reviziei generale a fondurilor, destinate pentru îngrijirea gratuită a copiilor din țară.

Atenţie! Un produs din peşte este toxic şi provoacă cancer de vezică
Articolul anterior
Cât de inteligent eşti în funcţie de serialul pe care-l urmăreşti
Articolul următor
Alte articole interesante