Campania Coolege Vitamine se va extinde în alte 13 raioane din țară!

Campania Coolege Vitamine va fi extinsă în școlile și grădinițele din afara Chișinăului. Astfel, peste 6000 de copii din 49 de instituții de învățământ din țară vor avea în meniu fructe proaspete. Proiectul este implimentat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct, dar și din contribuțiile donatorilor privați.

separator
distribuite_fructe__2_
Din toamna anului 2016, 3500 copii de la 5 grădinițe și școli din Chișinău primesc de două ori pe săptămână gustări de mere. Acum, de acestea vor beneficia și alți micuți, peste 6000 de copii din 49 de instituții de învățământ din raioanele Soroca, Anenii Noi, Hîncești, Edineț, Briceni, Ialoveni, Criuleni, Strășeni, Rezina, Ștefan Vodă, Căușeni, Ungheni, Orhei.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), copiii din Moldova consumă doar 60% din cantitatea zilnică minimă recomandată de fructe. Proiectul are scopul de a crește nivelul de conștientizare a beneficiilor consumului de fructe proaspete pentru copii.distribuite_fructe__3_distribuite_fructe__5_distribuite_fructe__1_distribuite_fructe__6_Coolege Vitamine testează un sistem de distribuție a fructelor gestionat direct de întreprinderile din sectorul privat. Inițiativa este susținută de mai multe companii, inclusiv Linella, Mobiasbancă și altele.

Asociația Moldova-Fruct este cea mai mare asociație a producătorilor și exportatorilor de fructe proaspete din Republica Moldova, care întrunește mai mult de 170 de producători. Această campanie de donație și distribuție este cea mai mare din cele realizate în ultimii ani, potrivit madein.md. Toți producătorii eligibili pentru a contribui la campania Coolege Vitamine trebuie să prezinte certificatul de calitate pentru produse în conformitate cu legislația națională și standardele de calitate.

Nativul din zodiac care face sex de la prima întâlnire
Articolul anterior
Ce s-ar întâmpla dacă o femeie obișnuită ar fi imaginea unei mari case de modă?!
Articolul următor
Alte articole interesante