Când se rupe apa – mituri despre momentul naşterii

Travaliul timpuriu este un mister pentru multe dintre femei, dar singurul lucru pe care îl ştiu este că apa se rupe şi, că, deodată începe naşterea.

separator
1-semne-travaliu-41-b

Uneori, apa nu se rupe
Uneori, atunci când apa „se rupe”, nu va fi mai mult decât o scurgere uşoară, iar alteori nici măcar o scurgere constantă, care să coboare pe picior sau să ude lenjeria de corp. Pentru unele dintre femei, acest lucu se confundă cu senzaţia de a urina mai des, de abia atunci puteţi descoperi un lichid de culoare rozalie pe hârtia igienică, care să vă anunţe scurgerea, dar altfel decât senzaţia de a urina mai des.

cand-se-rupe-apa-poza

Atunci când se rupe apa
Cele mai multe dintre poveştile pe care le-ai auzit în legătură cu acest aspect sunt acelea în care viitoarea mămică este în pat. Este foarte probabil ca travaliul să înceapă în timpul nopţii, aşa încât nu trebuie să îţe faci griji cu privire la locul unde te-ai putea afla. Indiferent de locul în care se va întâmpla, nu-ţi imagina că vei avea parte de un galon de lichid, ci de cel mai probabil o cantitate egală cu cea a unei ceşti sau două de cafea, cu care te vei descurca fără probleme. De cele mai multe ori, copilul este suficient de coborât, aşa încât, capul lui va bloca fluidul de la nivelul colului uterin, astfel restul lichidului va rămâne în interior.

nastere-travaliu

În primul rând se rupe apa, şi apoi urmeaza travaliul?
Şansele ca apa să se rupă – ca prim semn ca eşti în travaliu sunt foarte mici, mai mici de 10% într-o sarcină la termen. Ruperea apei înainte de începerea contracţiilor este ceva destul de neobişnuit.

Adevărul este ca, de obicei, apa nu se va rupe de la sine până nu eşti intrată bine în travaliu, uneori, chiar în timp ce împingi fătul. Apa este concepută pentru a te ajuta atât pe tine, cât şi copilul tău, ca să simţiţi mai puţină presiune în timpul contracţiilor cu care vă confruntaţi, aşa că este menită să rămână până la finalul procesului naşterii.

Sursa

3 moduri în care poți purta cămașa albă!
Articolul anterior
Angela Gonța și-a scos fetița în public!
Articolul următor
Alte articole interesante