Cât de des trebuie să faci sex pentru a rămâne însărcinată

Unele cupluri își doresc cu ardoare un bebeluș și încearcă să profite din plin de perioada fertilă pentru a concepe un copil, făcând sex în fiecare zi. Uneori această fugă contra cronometru nu funcționează atât de rapid pe cât te-ai așteptat. Iar după câteva luni de efort, acest „regim” te oboseşte, iar sexul nu mai este o plăcere.

separator
Cât de des trebuie să faci sex pentru a rămâne însărcinată

Modalități de calculare a ovulației

În primul rând trebuie să urmărești ovulația. Calculatorul ovulaţiei este cea mai eficientă modalitate de afla care este cea mai fertilă perioadă a ta, astfel încât şansele de a rămâne însărcinată să fie maxime. Înainte de utilizarea calculatorului ovulaţiei, trebuie să ştii cu exactitate atât data de început a ultimei tale menstruaţii, cât şi durata ciclului tău menstrual. Dacă nu faci sex în perioada fertilă, nu poți rămâne însărcinată. Acest lucru se referă la femeile care au un ciclu menstrual regulat, respectiv o ovulație normală.

Dacă nu ai menstruație, nu ai nici ovulație sau poți avea menstruație, dar fără ovulație. Sau există cazuri când ovulația are loc, dar ai probleme cu trompele uterine sau ai un nivel scăzut de progesteron (hormon steroid) și nu poți rămâne gravidă. Desigur, nu vorbesc despre cazurile de infertilitate care implică unele probleme de sănătate și care după un an de viață sexuală activă neprotejată, cuplurile respective nu pot concepe un copil. Acestea trebuie să se adreseze medicului specialist pentru a depista cauza infertilității și a li se indica un tratament corespunzător.

Mă refer la cuplurile fertile care își doresc un copil. Când și cât de des trebuie să facă sex? Dacă ai un ciclu regulat, atunci calculează perioada fertilă în care poți face sex în fiecare zi. Specialiștii au constatat că parteneri care fac sex în fiecare zi pot obține o sarcină mai rapid, decât cuplurile care fac sex o dată la patru zile.

În cazul în care numărul de spermatozoizi este la limita normală, recomandarea medicilor este de a avea sex o dată la două zile în perioada fertilă, pentru a obține o spermă cantitativ și calitativ bună.

Temperatura bazală și testul de fertilitate

În cazul în care ai un ciclu neregulat, poți verifica temperatura bazală sau poți face un test pentru ovulație, astfel vei ști când este perioada fertilă.

Temperatura corpului este mai scăzută în prima parte a ciclului. Iar odată cu ovulația, aceasta crește datorită nivelului ridicat de progesteron și se menține până la începutul unui nou ciclu menstrual. Temperatura bazală se măsoară cu un termometru special și se folosește după  câteva ore de somn, nu după un efort fizic de orice gen.

Sau mai există teste de fertilitate – cu o picătură de salivă afli rapid și ușor perioada fertilă.

Unul din cele mai importante lucruri în viața unei femei este să învețe să-și înțeleagă corpul. Iar ovulația este principalul factor care  declanșează anumite schimbări în organism, care în consecință o ajută să rămână sau nu însărcinată.

Text: Snejana Țugui

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Rochii de mireasă cu spatele gol!Din dantelă sau cu aplicațiile care îl acoperă doar parțial
Articolul anterior
Ce sacrificii fac îngeraşii Victoria’s Secret pentru a se menține suple!
Articolul următor