Cât de des trebuie spălați copilașii, în funcție de vârstă

Pe un grup online de mămici, s-a încins o discuție aprigă referitoare la întrebarea: cât de des trebuie spălați copilașii. În timp ce unele dintre utilizatoare susțin că micuții nu ar trebui spălați în fiecare zi, alte mămici sunt de părere că cei care nu își spală zilnic copilașii greșesc foarte mult.

separator

Totuși, cât de des se spală copiii? Zilnic, la două zile? Iată ce spun experții:

Conform Academiei Americane de Dermatologie, părinții care nu își spală copiii zilnic au dreptate. Aceștia spun că frecvența cu care ar trebui spălați cei mici ține de activitățile și vârsta lor.

Nou-născuții și copiii cu vârsta până la 5 ani

Nu este recomandat să îi faci baie zilnic unui copil nou-născut, sau unui bebeluș cu mobilitate redusă (care încă nu merge). Pielea bebelușilor este foarte sensibilă și baia făcută zilnic îi poate usca și irita pielea, care nu produce la fel de multe uleiuri naturale precum cea a unui copil mai mare.
Cât de des ar trebui spălați nou născuții? Decide singură. O baie la 2-3 zile sau o baie pe săptămână poate fi suficientă, dacă este completată cu băi făcute la nevoie (accidente urât mirositoare, mâncare vărsată pe ei, transpirație excesivă etc).

Copiii de 6-11 ani

În această categorie de vârstă, dușul zilnic este o opțiune, pentru părinții care preferă să își spele copii zilnic. Însă acesta nu e neapărat necesar. Când e totuși recomandat ca cei cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani să facă baie?

  •  Cel puțin de 2 ori pe săptămână
  • Când se murdăresc (Ex: se joacă în noroi)
  • După o vizită la piscină, în apa mării, sau după o joacă afară
  • Când transpiră și miros

Copiii de 12-18 ani

Dacă copilul a împlinit deja 12 ani, ar trebui să:

  • facă un duș/baie zilnic
  • să se spele pe față de două ori pe zi, pentru a înlătura sebumul și impuritățile
  • să facă dus ori de câte ori merg la înot, antrenamente sau orice alte activități care îi fac să transpire.

sursa

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Steatoza hepatică sau ficatul gras: simptome și tratament
Articolul anterior
Livrarea ținutelor acasă – noul serviciu oferit de brand-ul Nikita Rinadi
Articolul următor