Câteva sfaturi despre cum să alegi numele copilului tău

Alegerea numelui pentru un băiețel sau o fetiță este un moment emoționant și delicat într-o familie. Mulți dintre părinți nu stau să gândească mult atunci când aleg un nume pentru bebelușul lor, optează pentru unul descendent din familie, aleg un nume care este la modă sau unul pe care l-au auzit în filme ori îl poartă personajele publice.

separator

Dacă ești în căutarea unui nume pentru bebeluși și încă nu ai ales unul, vezi câteva sfaturi care te pot ajuta:

 1. Ține cont de țara în care te afli

Dacă ai de gând să rămăi într-o țară oarecare, alege-i copilului tău un nume pe care oamenii din acea țară să îl poată pronunța corect și usor, ținând cont de fonetica limbii. Exemplu: C în germană se citește Ţ. Dacă îți vei numi copilul Cătălina sau Cornel, vei avea surprize cand oamenii îl vor pronunța cu Ţ. Pentru a evita aceasta problemă, poți înlocui C cu K sau CH.

2. Alege un nume care i se potrivește și unui adult

Răducu, Ancuța, Gheorghina, Lăcrămioara, Auraș sunt nume foarte drăgute, însă doar pentru alint. Altfel, Răducu va ajunge domnul Răducu, fără a fi nume de familie, iar Ancuța se va transforma în doamna Ancuța, fie și la 70 de ani. Poate că ar fi bine să iei în considerație și acest aspect.

3. Alegi un nume lung? Asigură-te că ai și-o variantă scurtă

În ultimul timp, mulți dintre părinți optează pentru prenume scurte. Pentru Alexandru/Alexandra pot fi Alex sau Alexa, etc. Care ar fi prescurtarea numelui copilului tău? Experiența arată că numele lungi sunt deseori scurtate instinctiv de către cei din jur,, așa că poate cel mai bine este să ții cont din start de acest aspect.

4. Un nume mai puțin comun

Andreea, Alexandra, Alina, Mihai, Alexandru sunt nume frecvente, încât garantat vor fi câte 3-4 în clasă, odată ce copilul tău se face mare și ajunge la școală. Ce zici de un prenume aparte, cu care să îl poată striga ceilalți și să fie doar al lui?

5. Prenumele ar fi bine să se potrivească cu numele de familie

Poți evita cacofoniile sau repetițiile: de ex. Cosmin Minulescu – min-min sau Ion Ionescu, sau Calin Mihalca– Mihalca Calin. E bine să existe o sonoritate plăcută indiferent dacă pronunți mai întâi numele, apoi prenumele, sau invers.  În plus, alege un nume ușor de pronunțat.

Bineînțeles că cele menționate mai sus sunt doar niște sugestii și orice părinte este în drept să aleagă numele pe care îl consideră cel mai frumos pentru copilul său!

sursa

Cătălin Măruță a căzut pe scări în timp ce își ținea fiica în brațe și a ajuns la spital
Articolul anterior
Decizie: Cei care fac nunta la cort sau dau muzica tare riscă închisoarea
Articolul următor
Alte articole interesante