Cazul cutremurător al unui copil, care a murit pentru că părinţii au refuzat tratamentul!

Familia emigrată în Canada este acuzată şi judecată pentru că au refuzat să trateze în spital copilul în vârstă de 15 ani bolnav de diabet zaharat. Serviciul Social din Canada s-a luptat ani de zile cu părinţii, pentru că le-au luat anterior copilul din aceleaşi motive.

separator

yyyyCuplul Emil şi Rodica Radiţă din România este acuzat de crimă de gradul 1 pentru moartea fiului lor, pentru că au refuzat să-l ducă la spital, fiind grav bolnav de diabet.

CollageÎntrebaţi de medicul legist, părinţii lui Alexandru au declarat că au mers la biserică în jurul orei 18 şi s-au reîntors acasă dupa ora 20 când au constat că Alexandru nu mai respira.

În loc să sune la ambulanţă, Emil şi Rodica au început să se roage şi abia după 2 ore au apelat serviciul de urgenţă. Conform declaraţiilor medicului legist, în casa familiei Radiţă se aflau mai mulţi membri ai bisericii pe care aceştia o frecventează, care se rugau pentru Alexandru.

De asemenea, medicul legist a declarat în tribunal că este foarte posibil ca băiatul să fi murit înainte ca părinţii săi să plece la biserică. Alexandru suferea de diabet zaharat şi conform autorităţilor, a murit din cauza septicemiei cauzate de înfometare şi neglijenţă.

Ofiţerul de poliţie ajuns primul la faţa locului a declarat că a fost şocat când l-a văzut pe băiat: „Era numai piele si oase. Cred ca nu cantarea mai mult de 9 kilograme”.

Cuplul au avut împreună 8 copii, incluzându-l şi pe Alexandru, iar la începutul anilor 2000 aceştia au intrat în vizorul Serviciilor Sociale, care l-au luat din familie pe Alexandru deoarece părinţii refuzau să îl lase la spital pentru tratament invocând motive religioase.

Părinţii săi s-au luptat cu Serviciile Sociale şi în final au câştigat, Alexandru fiind înapoiat familiei.

Emil Radiţă a formulat o scrisoare către Organizaţia Naţiunilor Unite prin care aducea acuzaţii grave Serviciilor Sociale din Canada şi medicilor, învocând că îi fac ,,să petreacă timpul în instanţe de patru ori în ultimii trei ani’’.

sursa

Istoria medicinei în imagini! Fotografii înfiorătoare, dar şi fascinante
Articolul anterior
Adela Popescu se confruntă cu o problemă postnatală des întâlnită!
Articolul următor
Alte articole interesante