Ce fac dacă puiul meu scrâşneşte din dinţi?

Ţi se întâmplă şi ţie să-l auzi pe cel mic cum, în timp ce doarme, scâşneste din dinţişori? Există metode prin care el poate fi ajutat, deci nu te îngrijora prea tare şi încearcă să afli care este cauza pentru care el recurge la această metodă.

separator
bebelus-jucarie-dinti

Deşi este posibil să te fi ingrijorat atunci când l-ai auzit pe cel mic scrâşnind din  dinţi, trebuie să ştii că acest obicei nu este neapărat dăunător. Până când puiul tău se  obişnuieşte cu noile comori albe din guriţă, el poate să aibă obiceiul de a-şi scrâşni dinţişorii. Acest obicei poate fi declanşat şi de durerea dinţişorilor care dau să iasă sau de la o infecţie a urechii. Nici nasul înfundat sau alergiile nu-l scutesc pe cel mic de scrâşnitul dinţişorilor.

Cel mai adesea, automatismul de scrâşnire a dinţilor se manifestă în primul an de viaţă şi nu are nicio semnificaţie. Fie că este declanşat de un nou dinţişor sau pentru că puiul nu este obişnuit încă să aibă dinţişori în guriţă, scrâşnitul poate să facă parte din viaţa puiului tău până în momentul în care puiul se va obişnui cu dinţii şi în care durerile provocate de aceştia vor fi dispărut.

Un semnal al otitei este scrâşnitul dinţişorilor.

Cu toate acestea, dacă scrâşnitul apare fără alte simptome ale bolii, este puţin probabil ca puiul să sufere de această afecţiune. La vârsta de 1-2 anişori micuţul tău îţi va arăta dacă are o problemă la ureche şi, dacă este cazul de otită, tu vei observa o secreţie gălbuie. Trebuie să ştii că otita poate să apară şi din cauza unor răceli mai severe. Daca ai dubii cu privire la această afecţiune, îţi recomandăm să  apelezi la un medic pediatru care, daca este cazul, te va îndruma spre un medic ORL-ist.

bebelus-gingii-dinti

Trebuie să ştii că unii copilaşi îşi scrâşnesc dinţii dacă sunt stresaţi.

Poate părea ciudat ca puiul tău să fie stresat la 1-2 ani, dar îţi spunem că viaţa interioară a copiilor este extrem de complexă. Îngrijorările lor dau naştere unor probleme care îi preocupă şi din cauza cărora se simt stresaţi. O bonă nouă,  o grădiniţă nouă, o descoperire îl pot stresa pe cel mic, motiv pentru care asigură-te că puiul tău ştie că eşti mereu lângă el şi că îl susţii.

Specialiştii consideră că obiceiul de a scrâşni dinţişorii poate avea la bază şi probleme emoţionale. În acest sens, nesiguranţa şi  lipsa de afecţiune sunt cele mai frecvente probleme ale copilaşilor.

Sursa

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Incredibil. Socrul lui Sasha Lopez sfidează anii din buletin!
Articolul anterior
Alimente afrodisiace pentru o seară de vis alături de persoana iubită de Dragobete
Articolul următor