Ce școli frecventează copiii vedetelor de acasă?

Orice părinte dorește să îi ofere copilului său o creștere și o dezvoltare armonioasă, iar educația este unul dintre pilonii acestui efort. Se zice că educația este coloana vertebrală a unei societăți și că o populație bine educată clădește economii puternice. Scriitorul englez Gilbert Keith Chesterton spunea: ,,Educatia este pur si simplu sufletul societății trecând de la o generație la alta”.

separator

Din fericire, sistemul de învățământ autohton devine tot mai performant de la o perioadă la alta. Astăzi, părinții moldoveni au o serie de oportunități valoroase pentru a-și înscrie copii la școli și grădinițe, fie că este vorba despe instituții private de învățământ sau școli de stat, iar criteriile care îi determină să facă alegerea potrivită sunt diverse.

Am aflat, de la persoanele publice de acasă la ce instituții au optat să-și ducă copiii și ce cuvinte de laudă au pentru acestea.

Chiar dacă muncește mult și este dispusă să investească în educația copiilor săi, interpreta Lenuța Gheorghiță a optat pentru o instituție de stat atunci când a decis să-și înscrie fetița la școală. Magdalena învață în clasa a 2-a la liceul teoretic ,,George Călinescu”. Interpreta este încântată că Magda a reușit să aibă o relație frumoasă cu învățătoarea sa.

,,Dascălii sunt buni și îngăduitori. Școala se află aproape de casă. E curat, e cald. Magda are cea mai bună învățătoare, are o legătură specială cu ea, merge cu drag la școală și acest lucru mă bucură cel mai mult”, ne spune Lenuța Gheorghiță.

Fiul lui Aurel Chirtoacă frecventează orele la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”. Părinții au optat pentru o școală apropiată de casă și se pare că sunt mulțumiți de alegerea făcută.

,,Am ales acest liceu pentru că are reputație, procesul de instruire se desfășoară la un nivel înalt. Învățătoarea lui Laurențiu este e un Om cu literă mare, o profesionistă, un dascăl prietenos care mereu își ajută elevii și ne face să iubim cartea!!!”, ne spune Daniela, soția lui Aurel Chirtoacă.

Pentru că talentul stă în capul mesei și așa a fost lăsat din străbuni, Doina Sulac și-a dus fetița la școala în care și-a făcut studiile și mama ei. Nicoleta studiază la Liceul Republican de Muzică ,,Ciprian Porumbescu”.

,,Nu am ezitat prea mult în momentul în care a trebuit să aleg o școală pentru Nicoleta. Era de la sine înțeles că fetița mea va face muzică și va merge acolo unde am învățăt și eu. E foarte plăcut să îți revezi foștii dascăli. Nicoleta Sulac este în clasa a 6-a și studiază pianul, la Maestrul în Artă Inna Hatipova. Profesorii sunt atașati de copii, predau cu dăruire”, ne dezvăluie interpreta Doina Sulac.

Marcela Dedin a preferat ca fiul ei să învețe la un liceu de stat, cu îndelungate tradiții. Prezentatoarea TV este de părere că în procesul de instruire foarte multe lucruri depind de copil, de buna sa creștere, de interesul copilului pentru învățătură și crede că a făcut alegerea potrivită pentru fiul ei, Radu.

,,La etapa primară probabil am ales mai mult învățătoarea decât liceul, întrucât am mers prin recomandarea unor cunoștințe apropiate familiei noastre. Probabil că în orice liceu există profesori buni, importantă e dorința şi motivația copilului de a învăța. Pe de altă parte, îmi e dragă limba franceză, un alt motiv care m-a făcut să aleg liceul român-francez „Gheorghe Asachi”. Sper ca şi fiul să îndrăgească, la fel de mult, această limbă melodioasă”.

Și fiica lui Igor Cuciuc, învață la un liceu de stat din Capitală. Andreea are 10 ani și face și muzică, ore de canto.

Mata Hari-cea mai sexy spioană din toate timpurile. Vezi istoria ei de viață
Articolul anterior
O tânără din Bălți a luat medalia de bronz la Cupa Mondială de tenis de masă
Articolul următor
Alte articole interesante