Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când faci sport în timpul sarcinii

Sarcina este o perioadă foarte importantă, dar și foarte frumoasă din viața unei femei. Chiar dacă aduce cu sine schimbări majore în organismul femeii, atât la nivel muscular, hemodinamic, cât și metabolice, această perioadă nu trebuie să le împiedice pe viitoarele mămici să facă mișcare. Însă, înainte de a merge la sala de sport, consultați-vă cu medicul dumneavoastră obstetrician-ginecolog. Acesta vă poate îndruma și sfătui ce exerciții ați putea practica.

separator
IMG_9314ok IMG_9281ok

Antrenamentele după metoda Unica îți vor da o stare de bine, îți va asigura un somn odihnitor, vei preveni sau ameliora constipația, te vor ajuta să te simți mai puțin stresată, vor crește activitatea sangvină și te vor elibera de endorfine, serotonină, dopamină și adrenalină, cunoscuți ca hormoniii fericirii, iți vei tonifica musculatura, iar articulațiile vor deveni mai flexibile.

IMG_9283ok

Practicarea exercițiilor fizice vor duce la creșterea nivelului de glucoză și oxigen necesar pentru făt, nou- născutul va avea o greutate optimă la naștere. Travaliul va fi mult mai ușor, va scădea intensitatea durerilor lombare specifice gravidelor, și la fel se va întâmpla și cu crampele. Vei reuși să scapi mai ușor de kilogramele acumulate în timpul sarcinii, să arzi mai multe și chiar să iți ții kilogramele sub control, iar recuperarea de după naștere va fi mult mai simplă.

IMG_9294ok
IMG_9310ok

Ne-am dorit să aflăm chiar de la graviduţele care practică antrenamentele pentru însărcinate după metoda Unica şi iată ce am aflat:


IMG_9284ok
IMG_9315ok
Tatiana frecventează antrenamentele Unica începând cu a cincisprezecea săptămână de sarcină: „Mă simt foarte bine după antrenamente, aștept cu nerăbdare zilele de luni, miercuri și vineri când avem antrenamente, unde mă încarc cu energie pozitivă, învăț din experiența altor mămici care au trecut deja printr-o sarcină, și ne împărtășesc și nouă din practica lor.”
Liuba Ungureanu practică exercițiile după metoda Unica de la șaptesprezece săptămâni, este la a doua sarcină și încearcă să nu lipsească de la niciun antrenament: „Și la prima sarcină am frecventat antrenamentele Unica și acum am revenit, pentru că îmi place să fac mișcare, eu nu mă simt bine dacă nu vin la ora de sport. Anume aceste antrenamente ne permit să avem o naștere mai ușoară și după sarcină voi veni aici.”
IMG_9308ok IMG_9312ok

Mariana Zugravu este la prima sarcină și practica antrenamentele după metoda Unica și înainte de sarcină: „Vin la sport începând din a optsprezecea săptămână de sarcină sub îndrumarea medicului ginecolog. Exercițiile de orice tip sunt benefice în timpul sarcinii pentru că ne ajută să ne menținem în formă, pentru fortificarea mușchilor, reducerea durerilor de spate. Și după sarcină, când bebelușul îmi va permite, voi reveni la sală, pentru că mișcarea înseamnă viață”.

Medicii recomandă gravidelor 30-45 de minute de exerciții fizice ușoare, cel puți de 3 ori pe săptămână.

Instructor Unica Sport: Silvia Rotari

Bonă în străinătate, 7.500 de euro pentru 6 săptămâni. Anunțul incredibil al unei familii

Un anunț de angajare mai mult decât atractiv a apărut recent pe site-urile de publicitate din Austria, în care un cuplu rezident în localitatea austriacă Maria Wörth din districtul Klagenfurt-Land (Carintia) caută o bonă pentru fiica lor care se va naște pe 7 iulie. Pentru o perioadă de șase săptămâni, bona va primi un salariu de 7.500 de euro.

Potrivit heute.at, bona ar câștiga 250 de euro pe zi, în condițiile unui program de muncă normal, respectiv opt ore pentru cinci zile din săptămână, scrie rotalianul.com.

Însă „plata generoasă” a familiei americano-austriece care așteaptă un bebeluș presupune un altfel de program pentru bona dorită.

„Timpul de lucru ar fi de 12 până la 18 ore zilnic”, se precizează în anunț, unde ar fi incluse și turele de noapte. În schimb, zilele de odihnă, weekend-urile libere sau problema asigurării de sănătate nu au fost menționate.

De asemenea, de la viitoarea bonă se așteaptă și sarcini suplimentare.

Pe lângă activitățile obișnuite bonelor, cum ar fi îmbăierea, schimbarea scutecelor, pregătirea și curățarea biberoanelor, spălatul hăinuțelor, adormirea bebelușului sau scoaterea sa la plimbare, pentru micuța încă nenăscută se dorește și „intrarea sa într-un ritm optim de somn” și documentarea dezvoltării greutății sale.

Ca și cerințe ale angajatorului, una singură este specificată în anunț: experiența cu nou-născuți. Cunoașterea limbii engleze este un avantaj pentru obținerea slujbei, dar nu este obligatorie, la fel și cunoștințele de limba germană, conform textului din anunț.

În schimb, bona câștigătoare a postului se poate aștepta la o „vară împreună, la lac”. Persoanele interesate pot aplica prin trimiterea unui e-mail la adresa neugeburtenbetreuung2023@gmail.com .

O mamă, care și-a forțat copiii să mănânce săpun și să facă dușuri fierbinți, a fost condamnată la închisoare

O mamă, care și-a abuzat în nenumărate rânduri copiii, forțându-i să mănânce săpun și să facă dușuri fierbinți, a fost condamnată la 15 ani de închisoare.

Cum ar putea preveni România violența domestică?

Cheryl Pickles, în vârstă de 35 de ani, din County Durham, și-a abuzat copiii timp de mai mulți ani, împreună cu partenerul ei, Andrew Hadwin, în vârstă de 39 de ani.

Procesul în care ei sunt acuzați de rele tratamente împotriva copiilor, s-a încheiat în luna ianuarie a acestui an. Cei doi au fost codamnați pentru mai multe capete de acuzare, printre care neglijența copiilor și pervertirea cursului justiției, relatează ChronicleLive, citată de protv.ro și Daily Star.

Partenerul ei a murit în închisoare în februarie, după ce a fost arestat preventiv. De asemenea, el fusese acuzat de trei capete de acuzare, printre care și viol asupra unui alt copil.

În prezent, se desfășoară anchete pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs decesul său.

Abuzurile comise de cei doi au ieșit la iveală atunci când unul dintre copii a dezvăluit cu curaj ceea ce i s-a întâmplat, în 2018.

Ancheta, care s-a întins pe parcursul a patru ani și a implicat peste 150 de martori, a arătat că Hadwin și Pickles au forțat copiii să mănânce săpun, i-au închis în dulapuri și i-au obligat să facă dușuri și băi fierbinți.

De asemenea, cuplul le tăia accesul la mâncare, lăsându-i pe copii să caute resturi de mâncare în gunoi. Într-o altă situație, copiii au fost găsiți la 4 dimineața mergând pe jos până la un supermarket, aflat la șase kilometri distanță. De asemenea, cei doi comandau mâncare gătită la pachet și îi obligau pe copii să îi privească cum mănâncă, în timp ce stăteau în poziții de stres.

Pickles a fost găsită vinovată de cinci capete de acuzare, printre care cruzime față de copii și unul de pervertire a cursului justiției. Ea a fost găsită nevinovată de activitate sexuală cu un copil.

Femeia a fost condamnată la 12 ani pentru cruzime și la trei ani pentru pervertirea cursului justiției, pedepse care vor fi executate consecutiv.

Un bebeluș s-a născut cu două penisuri și fără anus. Boala de care suferă afectează una din șase milioane de nașteri

Un băiețel din Pakistan s-a născut cu două penisuri și fără anus, potrivit unui articol publicat în International Journal of Surgery Case Reports.

nou-nascut, copil, bebelus

Fenomenul medical rar, cunoscut sub numele de difalie, afectează una din șase milioane de nașteri. Băiatul va putea elimina scaunul printr-o deschidere creată prin intermediul unei colonoscopii de către medicii din Islamabad, conform protv.ro și Hindustan Times.

Potrivit jurnalului, cele două penisuri sunt „normale”, dar unul dintre ele era cu un cm mai lung decât celălalt. Conform radiografiilor la care a fost supus, bebelușul a urinat din ambele penisuri, deoarece avea o singură vezică atașată la două uretre. Fără să explice de ce, chirurgii de la Spitalul de Copii din cadrul Institutului de Științe Medicale din Pakistan au adăugat că nu s-a făcut nicio intervenție chirurgicală pentru a îndepărta falusul suplimentar.

În istoria medicinei au fost semnalate doar 100 de cazuri de difalie, primul fiind înregistrat în 1609.

Copilul, născut după 36 de săptămâni, ar fi fost externat după două zile și nu are antecedente de malformații congenitale în familie.

Deși nu se cunoaște decât un singur factor de risc care să ducă la apariția difaliei, se pare că aceasta se dezvoltă atunci când se formează organele genitale în uter. Există difalii complete și parțiale, atunci când ambele falusuri sunt fie bine dezvoltate, fie când unul este mai mic sau, respectiv, deformat. În cel mai recent caz raportat, un penis măsura 1,5 cm, în timp ce celălalt avea 2,5 cm.

În cazurile de difalii parțiale, se poate efectua o îndepărtare chirurgicală, în timp ce difaliile complete pot fi tratate în funcție de disconfortul pacientului. Potrivit medicilor, 1% dintre pacienții cu difalii se confruntă, de asemenea, cu o problemă la nivelul rectului.

Cum îţi dai seama că pudra de cacao nu este falsificată
Articolul anterior
Și-a părăsit iubita de prea multă fericire. Citește scrisoarea bărbatului
Articolul următor