Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când faci sport în timpul sarcinii

Sarcina este o perioadă foarte importantă, dar și foarte frumoasă din viața unei femei. Chiar dacă aduce cu sine schimbări majore în organismul femeii, atât la nivel muscular, hemodinamic, cât și metabolice, această perioadă nu trebuie să le împiedice pe viitoarele mămici să facă mișcare. Însă, înainte de a merge la sala de sport, consultați-vă cu medicul dumneavoastră obstetrician-ginecolog. Acesta vă poate îndruma și sfătui ce exerciții ați putea practica.

separator
IMG_9314ok IMG_9281ok

Antrenamentele după metoda Unica îți vor da o stare de bine, îți va asigura un somn odihnitor, vei preveni sau ameliora constipația, te vor ajuta să te simți mai puțin stresată, vor crește activitatea sangvină și te vor elibera de endorfine, serotonină, dopamină și adrenalină, cunoscuți ca hormoniii fericirii, iți vei tonifica musculatura, iar articulațiile vor deveni mai flexibile.

IMG_9283ok

Practicarea exercițiilor fizice vor duce la creșterea nivelului de glucoză și oxigen necesar pentru făt, nou- născutul va avea o greutate optimă la naștere. Travaliul va fi mult mai ușor, va scădea intensitatea durerilor lombare specifice gravidelor, și la fel se va întâmpla și cu crampele. Vei reuși să scapi mai ușor de kilogramele acumulate în timpul sarcinii, să arzi mai multe și chiar să iți ții kilogramele sub control, iar recuperarea de după naștere va fi mult mai simplă.

IMG_9294ok
IMG_9310ok

Ne-am dorit să aflăm chiar de la graviduţele care practică antrenamentele pentru însărcinate după metoda Unica şi iată ce am aflat:


IMG_9284ok
IMG_9315ok
Tatiana frecventează antrenamentele Unica începând cu a cincisprezecea săptămână de sarcină: „Mă simt foarte bine după antrenamente, aștept cu nerăbdare zilele de luni, miercuri și vineri când avem antrenamente, unde mă încarc cu energie pozitivă, învăț din experiența altor mămici care au trecut deja printr-o sarcină, și ne împărtășesc și nouă din practica lor.”
Liuba Ungureanu practică exercițiile după metoda Unica de la șaptesprezece săptămâni, este la a doua sarcină și încearcă să nu lipsească de la niciun antrenament: „Și la prima sarcină am frecventat antrenamentele Unica și acum am revenit, pentru că îmi place să fac mișcare, eu nu mă simt bine dacă nu vin la ora de sport. Anume aceste antrenamente ne permit să avem o naștere mai ușoară și după sarcină voi veni aici.”
IMG_9308ok IMG_9312ok

Mariana Zugravu este la prima sarcină și practica antrenamentele după metoda Unica și înainte de sarcină: „Vin la sport începând din a optsprezecea săptămână de sarcină sub îndrumarea medicului ginecolog. Exercițiile de orice tip sunt benefice în timpul sarcinii pentru că ne ajută să ne menținem în formă, pentru fortificarea mușchilor, reducerea durerilor de spate. Și după sarcină, când bebelușul îmi va permite, voi reveni la sală, pentru că mișcarea înseamnă viață”.

Medicii recomandă gravidelor 30-45 de minute de exerciții fizice ușoare, cel puți de 3 ori pe săptămână.

Instructor Unica Sport: Silvia Rotari

Cum îţi dai seama că pudra de cacao nu este falsificată
Articolul anterior
Și-a părăsit iubita de prea multă fericire. Citește scrisoarea bărbatului
Articolul următor
Alte articole interesante