Ce spun femeile celebre care nu vor sa aiba copii

O femeie celebră reprezintă un etalon pentru milioane de fani. Paparazzi o urmăresc la fiecare pas, iar oamenii de rând îi copiază stilul vestimentar, ticurile verbale sau acţiunile şi credinţele. Face parte din stilul ei de viaţă. Şi totuşi nişte aspecte din viaţa personală rămân tabu. Iar unul dintre ele este dorinţa de a avea copii. Ce le împiedică pe celebrităţi să devină mame? Iată ce au răspuns 25 de femei celebre.

separator

oprah-winfrey1Oprah Winfrey: „Dacă aş avea copii, aceştia m-ar urî… S-ar fi ajuns la un show Oprah cu Oprah subiect principal, pentru că cineva în viaţa mea ar fi trebuit să sufere şi aceştia probabil ar fi fost ei.” (The Hollywood Reporter, decembrie 2013).

cameron_diaz_cameron_diaz1Cameron Diaz: „Să ai copii presupune multă muncă. Nu am încercat să îmi trăiesc viaţa lângă copilul care să fie al tău. Asta a făcut lucrurile mult mai uşoare pentru mine. Un copil este un copil până la vârsta de 18 ani. Neavând unul, mi-a făcut viaţa mai uşoară. Dar asta nu înseamnă că a fost o decizie uşoara. Îmi place să protejez oamenii, dar nu am fost niciodată atrasă de rolul de părinte. Aşa a fost să fie. Asta nu înseamnă că viaţa nu este grea cateodată. Sunt ceea ce sunt. Muncesc pentru ceea ce sunt. Acum, cred că viaţa este bună pentru mine. Am realizat multe. Şi am ajuns să nu mai îmi pese.” (Esquire, august 2014).

elizabeth-gilbert1Elizabeth Gilbert: „Am ajuns la concluzia că sunt trei tipuri de femei când vine vorba de mame. Sunt femei care sunt născute să fie mame, femei care sunt născute pentru a fi mătuşi şi femei cărora ar trebui să le fie interzis să aibe copii. Este necesar să ştii din ce categorie faci parte. Daca îmi pui un copil în faţă să fii sigur că acel copil va fi răsfăţat şi adorat. Dar deşi aş iubi acel copil, aş simţi în adâncul inimii că nu asta este destinul meu. Niciodată nu a fost. Şi simt un val de adrenalină ştiind că asta este adevărul. Este la fel de important în viaţă să ştii şi cine nu eşti ca să ştii cine eşti. Eu, pur şi simplu, nu sunt o mamă… Acum că am ajuns la o vârstă medie, pot spune fără nici cea mai mică ezitare că nu mi-aş schimba opţiunile pentru nimic.” (On her blog, http://www.elizabethgilbert.com, mai 2014).

helen-mirren1Dame Helen Mirren: „Nu astă a fost destinul meu. M-am tot gândit că asta va fi, am aşteptat să se întâmple, dar nu s-a întamplat niciodată şi nu mi-a păsat de ceea ce credea lumea… Erau doar bătrâni plictisitori (cei ce mă întrebau). Şi de fiecare dată când exclamau: „Cum? Fără copii? Ar fi bine să îţi revii, fată bătrână!”, le răspundeam: „Nu! Fuck off!” (British Vogue, februarie 2013).

GLORIA STEINEMGloria Steinem: „Sunt foarte fericită fără să am copii. Ce vreau să spun este că nu toţi trebuie să trăim la fel. Şi cum a spus cineva „Nu oricine are uter trebuie să aibă şi copii, la fel cum nu oricine are corzi vocale este şi cântăreţ de operă” (Chelsea Lately, octombrie 2011).

stevie_nicks1Stevie Nicks: „Întrebarea este :”Vrei să fii artist sau scriitor, sau soţie şi iubită? Având copii, priorităţile se schimbă, nu vreau să merg la întâlniri parentale.” (InStyle, martie 2002).

portia-de-rossi1Portia de Rossi: ” Apare o presiune în viaţă ta după vârstă de 30 de ani şi te gândeşti:”O să am copii pentru a nu rata sentimentul pe care alţi oameni îl au? Sau pentru că îmi doresc asta cu toată fiinţa mea?” Nu am simţit că răspunsul la ultima întrebare ar fi da. Trebuie să îţi doreşti cu adevărat să ai copii şi niciunul dintre noi nu a dorit. Aşadar, o să fiu eu şi Ellen fără copii – dar suntem cei mai buni prieteni şi mariajul este o binecuvântare cu adevărat. Nu am fost niciodată la fel de fericită cum sunt acum.” (Out, mai 2013).

ellend1Ellen DeGeneres: „Sincer, probabil am fi părinţi minunaţi. Dar este vorba de o fiinţă umană, şi dacă nu crezi că ai priceperea necesară, dorinţa de a face asta, volumul de muncă depus şi responsabilitatea necesară, nu aş vrea să dau chix. Ne iubim animalele!” (People, martie 2013).

dolly_parton1Dolly Parton: „Am crescut într-o familie bătrână şi numeroasă cu 8 copii mai mici decât mine şi mai mulţi dintre fraţii şi surorile mele au venit să trăiască cu mine la un moment dat. Le-am iubit copiii ca şi cum ar fi fost nepoţii mei, iar acum chiar am nepoţi minunaţi. Îmi spun mătuşa Granny. Acum sunt Gee Gee. Mă gândesc deseori, nu mi-a fost menit să am copii. Aşadar, copiii altora pot fi ai mei.” (People Country, mai 2014).

katharine-hepburn1Katharine Hepburn: ” Aş fi fost o mamă teribilă deoarece sunt o persoană foarte egoistă. Nu ca asta ar fi oprit prea mulţi oameni să aibă copii.” („Kate Remembered” de A. Scott Berg, publicata in iulie 2003).

condoleezza-rice1Condoleezza Rice: „Consideri că ai trăit o viaţă împlinită dacă nu te-ai măritat niciodată şi nu ai avut copii? Da, consider. Nu o să am copii, dar încă mă pot mărita. Dar aş fi trăit o viaţă împlinită şi dacă m-aş fi măritat şi aş fi avut copii. Dar sunt o persoană religioasă şi cred că lucrurile vor decurge aşa cum trebuie să decurgă. Cheia este să fii o persoană deschisă şi să apreciezi viaţa aşa cum ţi-a fost dată.” (Ladies’ Home Journal, octombrie 2010).

betty-white1Betty White: „Nu, nu am regretat niciodată. Ştiu că dacă aş fi rămas vreodată gravidă, asta ar fi fost prioritatea mea. Dar am ales să nu am copii şi să mă concentrez pe cariera mea şi nu cred că aş fi putut să le fac pe ambele în acelaşi timp.” (CBS Sunday Morning, mai 2011).

Lily TomlinLily Tomlin: „Da, este foarte bine pentru cineva care doreşte lucrul ăsta. Dar la momentul respectiv nu am vrut – şi sunt fericită că nu am vrut – să am copii. Numai Dumnezeu ştie ce aş fi făcut cu ei, sărmanele făpturi. Chiar îmi plac copiii, dar nu aş fi avut loc în viaţa mea pentru a creşte copii. Am fost foarte implicată în cariera mea şi ar fi trebuit să renunţ în mare parte la ea pentru a creşte copilul… Este greu să creşti copii şi să îi creşti aşa cum trebuie. Oricum sunt deja prea mulţi copii. Sunt prea mulţi oameni.” (Metro Weekly, aprilie 2006).

kinopoisk.ruAnjelica Huston: „Au fost momente când mi-am dorit copii şi momente în care am fost recunoscătoare că nu i-am avut. Sunt o epavă dacă trebuie să mă despart de câinele meu pentru mai mult de cinci zile. Nu ştiu cum m-aş descurca să îmi pup copiii de „la revedere” când plec la muncă. Ştiu că sunt femei care sunt capabile să facă asta. Eu nu ştiu dacă aş putea.” (Cinema.com, noiembrie 2011).

liza-minnelli1jpgLiza Minnelli: „De ce sa te măriţi în timpurile astea? Nimeni nu o face. Nu este ca şi cum nu aş vrea să am copii, am încercat asta şi, din păcate, nu am reuşit. M-a ajutat pentru că acum lucrez cu copii de toate tipurile din toate zonele lumii. Copii cu traume la creier şi copii bolnavi de SIDA şi aşa am raţionalizat să nu am copii. Sunt făcută pentru altceva.” (Access Hollywood Live, aprilie 2012).

kim-cattral1Kim Cattrall: „Sunt o femeie de o vârstă respectabilă care nu are copii şi nu şi-a întemeiat o familie niciodată…Îmi plac copiii, dar nu pentru perioade lungi de timp. Sunt adorabili, hazlii şi dulci, dar apoi am dureri de cap. Când aveam 5 ani, dorinţa mea era să am 100 de câini şi 100 de copii. Mi-am dat seama că această dorinţă s-a născut mai mult din stimuli externi. Şi mi-am dat seama că nu sunt pregătită să trec în rândul mamelor. Să fiu o mamă biologică nu face parte din experienţa mea.” (The Advocate, aprilie 2008 si O Magazine, aprilie 2009).

zooey_deschane1Zooey Deschanel: „Să ai copii este o prioritate pentru tine? Nu o să răspund la întrebarea asta. Nu sunt supărată că ai întrebat, dar am spus-o şi înainte: nu cred că cineva întreaba bărbaţii lucrurile astea.” (Marie Claire, septembrie 2013).

chelsea-handler1Chelsea Handler: „În niciun caz nu vreau să am copii…Nu cred că aş fi o mamă prea bună. Sunt o mătuşă şi o prietenă extraordinară unei mame. Nu vreau să am un copil şi acesta să fie crescut de o mătuşă. Nu am timp să cresc un copil.” (The Conversation With Amanda de Cadenet, aprilie 2013).

jennifer_aniston1Jennifer Aniston: „Dacă ar fi fost să am copii, câţi copii aş fi vrut? Aş fi vrut băiat sau fată? Nu mi-am dat seama că poţi plasa comenzi. Chiar nu am realizat. A fost ca un drive-through, când vorbeşti cu o voce electronică mică, cu cineva dintr-un apărat.”( ABC News, august 2013).

ashley_judd1Ashley Judd: „Este de neconceput să creşti alături de nişte copii care mor de foame în această lume sărăcită. Nu mi-am dorit copii pentru că am credinţa că aceia care sunt acum în lume sunt deasemenea ai mei. Nu este nevoie să fac copii atâta timp cât sunt atâţia copii orfani sau abandonaţi care au nevoie de dragoste, atenţie, timp şi grijă. Simt asta încă de la vârsta de 18 ani, când mă certam cu un prieten din copilarie…Mi-am dat seama că sunt egoistă să îmi folosesc toate resursele să fac proprii mei copii când aceste resurse nu ar ajuta cu nimic copiii care sunt deja pe lume. Cu susţinerea potrivită, putem transforma lumea într-un loc în care niciun copil nu s-ar mai naşte în sărăcie sau ar fi abuzat. Credinţa mea nu s-a schimbat. Este parte din mine.” (Sunday Mail and her memoir, All That Is Bitter and Sweet, 2006 and 2011).

jennifer-westfeldt1Jennifer Westfeldt: „M-am gândit mult la asta în ultima vreme. Nu am crezut niciodată că o să ajung la vârsta asta fără să am copii. Dar nu am anticipat multe din direcţiile în care a mers viaţa mea. Şi totuşi avem o viaţă minunată împreună. Probabilitatea că vom regreta nu pare a fi un argument decisiv pentru a face copii.” (New York Times Magazine, martie 2012).

candace-bushnell1Candace Bushnell: „Sunt femei care o fac. Pe de altă parte, sunt multe scriitoare care nu se mărită niciodată şi nu au copii. Eu sunt măritată, dar m-am măritat de abia la vârsta de 43 de ani. Ştiam încă de mică că dacă o să trebuiască să aleg între a mă mărita şi a deveni scriitoare aş fi ales-o pe ultima. Cred că în acest domeniu trebuie să îţi pui cariera pe primul plan. Nu am copii – şi din fericire nu toată lumea este ca mine – cred că dacă ai pasiunea necesară, cariera ta este, într-un fel, copilul tău.” (on Facebook, martie 2010).

dita_von_teese1Dita von Teese: „Surorile mele au copii. Iubesc copiii, dar la această vârstă… Am fost măritată cu cineva care nu era făcut pentru a fi tată. De abia putea avea grijă de el, d-apoi de un copil. Aşa că mi-am schimbat modul de a vedea lucrurile şi m-am adaptat, gândindu-mă: „Este ok să nu am copii.” Acum nu am decât să îmi văd propria-mi viaţă cum se dezvoltă şi să văd ce se întâmplă. Nu o să fiu mai prejos doar pentru că nu am copii. Lucrurile vor evolua aşa cum trebuie.” (The Independent, iulie 2007).

marisa-tomei1Marisa Tomei: ” Nu sunt o mare fană a căsniciei şi nu înţeleg de ce femeile simt nevoia să aibă copii pentru a se simţi complete, împlinite.” (Manhattan magazine, 2009).

margaret-cho1Margaret Cho: ” Nu am copii şi nu sunt sigură dacă am vrut sau nu vreodată. Este ciudat să nu te poţi decide. Nu ştiu dacă aş putea să îmi iau un astfel de angajament. Şi, sinceră să fiu, nu cred că aş putea fi aşa de vulnerabilă faţă de cineva.” (on her blog, http://margaretcho.com, septembrie 2012).

Sâni mai mari… doar pentru 24 de ore!
Articolul anterior
Prazul are de 20 de ori mai mult fier decât mărul
Articolul următor