Ce trebuie să ştie gravidele care vor să-şi petreacă vacanţa la mare

Dacă eşti gravidă şi planifici o vacanţă la mare, ar trebui să-ţi iei măsuri de precauţie.

separator
beremennost-i-more_5

O vacanţă liniştită şi plăcut în perioada sarcinii depinde de mai mulţi factori: starea bună de sănătate, destinaţia bine selectată şi mijlocul de transport cu care vei călători.

Înainte de a pleca în vacanţă treci pe la medicul obstetrician-ginecolog. După o examinare atentă medicul îţi va da un certificat în care va menţiona termenul sarcinii, starea de sănătate şi ultima ecografie.

În general, medicii permit gravidelor să călătorească până la termenul de 38 de săptămâni de sarcină, dacă nu prezintă risc de avort spontan sau alte probleme de sănătate.

În cazul prezenţei toxicozei, sângerărilor vaginale, hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat, poziţionării placentei prea jos sau riscului de naştere prematură, medicul îţi va interzice să călătoreşti.

Ce locuri să eviţi

Dacă sarcina nu prezintă riscuri poţi pleca şi în locuri mai exotice. Medicii, însă, avertizează gravidele să nu se ducă în regiuni în care temperaturile depăşesc 40 de grade. În plus, dacă te gândeşti să pleci la munte, este înţelept să eviţi înălţimile mari, unde oxigenul este redus. Acest lucru va afecta sarcina.

Cel mai bine optează pentru staţiunile europene, unde climatul este, cu mici diferenţe, la fel ca la noi. Evită destinaţiile prea îndepărtate, pentru a nu avea un zbor prea lung şi obositor. Cele mai bune luni pentru a călători sunt iulie şi august, când apa mării este caldă.

Ce transport alegi?

Cu avionul

În primul trimestru de sarcină unii medici îţi recomandă să eviţi transportul aerian. Ei cred că radiaţiile solare afectează negativ formarea fătului. Deşi ultimele cercetări nu au confirmat această ipoteză.

Medicii spun că durata zborului nu trebuie să depăşească 4 ore. În cazul unui zbor mai lung pot apărea senzaţia de vomă, ameţeli şi slăbiciuni. Deasemenea, şi copilul poate suferi din cauza lipsei de oxigen.

beremennost-i-more_1

Înainte de zbor, îmbracă ciorapi de compresie pentru a preveni dezvoltarea trombozei venoase. La altitudine înaltă sângele  se îngroaşă din cauza lipsei de oxigen. În acest caz, ciorapii de compresie menţin fluxul normal al  sângelui prin vene.

Ca să nu amorţească picioarele, fă mişcări timp de cinci minute.

Centura de siguranţă o pui mai jos de burtă, pentru a nu pune presiune prea mare pe făt.

Bea apă fără gaze pentru a preveni deshidratarea, deoarece aerul din interior este destul de uscat.

Cu trenul

Ca şi în cazul avionului ai voie să călătoreşti cu trenul până la 38 de săptămâni de sarcină. Călătoria  nu e bine să dureze mai mult de 12 ore.

Indicaţiile medicilor pentru gravidele care se deplasează cu trenul sunt la fel ca pentru zborul aerian.

beremennost-i-more_2_0

Cu maşina

Medicii recomandă ca gravidele să călătorească cu maşina până la 28 de săptămâni de sarcină şi să stea doar pe scaunul din spate.

Poartă centură de siguranţă, pe diagonală sub sâni. Nu uita ca la fiecare oră să opriţi autovehiculul şi să  ieşi din maşină pentru a face mişcare timp de 5 – 10 minute.

beremennost-i-more_3

Produsele pentru protecţie solară

Cel mai bun moment pentru a ieşi pe plajă este dimineaţa şi seara, evită orele de vârf termic (11.00 – 16.00).

Înotul este foarte benefic pentru gravide, dar nu depune efort şi nu înota mai mult de 20 de minute.

Ai grijă ca apa din mare să nu fie mai rece de 22 grade celsius, altfel poţi să răceşti. Nu te grăbi să mergi în apă imediată după ce ai luat masa, aşteaptă două ore.

beremennost-i-more_0

Nu uita de regulile de igienă. Dacă te hotărăşti să te scalzi în piscină, întreabă cu ce este tratată apa. În cazul în care se foloseşte clorul ca substanţă dezinfectantă, acesta poate provoca alergii, bronhospasm sau chiar sufocare.

Foloseşte creme cu factor de protecţie solară. Fii atentă, dacă pielea începe să se înroşească, abandonează plaja.

Ai grijă ce mănânci, ca să nu provoci unele afecţiuni gastrointestinale. Nu experimenta gusturi noi, mai ales dacă nu ştii din ce sunt făcute bucatele tradiţionale din ţara respectivă. Mănâncă fructe şi legume şi nu uita de cereale. Nu consuma alimente grase.

Înainte de a pleca în călătorie întreabă medicul curant ce medicamente să iei cu tine în caz de toxiinfecţie alimentară, indigestie, alergii, nas înfundat sau răceală.

Sursa

Marina Cârnaț a publicat imagini de la ecografie, în care se vede foarte bine fața bebelușului. Internauții au decis cu cine seamănă viitorul membru al familiei

Însărcinată cu al nouălea bebeluș, Marina Cârnaț savurează fiecare moment din perioada sarcinii, iar uneori împărtășește cu urmăritorii săi curioși detalii emoționante. Recent, faimoasa mămică a efectuat examenul ecografic și a postat imagini cu fața bebelușului.

„Doamne, îți suntem recunoscători pentru toate comorile noastre!”, a spus Marina Cârnaț. Totodată, bloggerița și-a întrebat urmăritorii cu cine cred ei că seamănă viitorul membru al familiei.

“Faceți cunoștință cu al 11-lea membru al familiei noastre. Trăsăturile feței se văd foarte clar! Cu cine seamănă?”, și-a întrebat bloggerița urmăritorii.

Internauții au dat răspunsuri în mod activ: „Mi se pare că seamănă cu Mia!”, „Sincere felicitari! Să aveți parte de bucurie, multă sănătate și să decurgă bine sarcina”, ,,Seamănă cu tăticul!”.

mamaplus

Amintim că Marina și Teodor Cârnaț cresc împreună 8 copii: Teo, Manuella, Mateo, Teia, Tadeo, Malvina, Tamia și Mia.

Moldova Artist Marina Carnat aka marinacarnat, Creating An Impact In The  Family Music Industry | PRUnderground
Cum incepi si dezvolti interesul alimentar la copil? Marina Carnat: „Suntem  ceea ce mancam, deoarece hrana pe care o consumam are direct legatura cu  sanatatea, dispozitia si intelectul nostru”

Bonă în străinătate, 7.500 de euro pentru 6 săptămâni. Anunțul incredibil al unei familii

Un anunț de angajare mai mult decât atractiv a apărut recent pe site-urile de publicitate din Austria, în care un cuplu rezident în localitatea austriacă Maria Wörth din districtul Klagenfurt-Land (Carintia) caută o bonă pentru fiica lor care se va naște pe 7 iulie. Pentru o perioadă de șase săptămâni, bona va primi un salariu de 7.500 de euro.

Potrivit heute.at, bona ar câștiga 250 de euro pe zi, în condițiile unui program de muncă normal, respectiv opt ore pentru cinci zile din săptămână, scrie rotalianul.com.

Însă „plata generoasă” a familiei americano-austriece care așteaptă un bebeluș presupune un altfel de program pentru bona dorită.

„Timpul de lucru ar fi de 12 până la 18 ore zilnic”, se precizează în anunț, unde ar fi incluse și turele de noapte. În schimb, zilele de odihnă, weekend-urile libere sau problema asigurării de sănătate nu au fost menționate.

De asemenea, de la viitoarea bonă se așteaptă și sarcini suplimentare.

Pe lângă activitățile obișnuite bonelor, cum ar fi îmbăierea, schimbarea scutecelor, pregătirea și curățarea biberoanelor, spălatul hăinuțelor, adormirea bebelușului sau scoaterea sa la plimbare, pentru micuța încă nenăscută se dorește și „intrarea sa într-un ritm optim de somn” și documentarea dezvoltării greutății sale.

Ca și cerințe ale angajatorului, una singură este specificată în anunț: experiența cu nou-născuți. Cunoașterea limbii engleze este un avantaj pentru obținerea slujbei, dar nu este obligatorie, la fel și cunoștințele de limba germană, conform textului din anunț.

În schimb, bona câștigătoare a postului se poate aștepta la o „vară împreună, la lac”. Persoanele interesate pot aplica prin trimiterea unui e-mail la adresa neugeburtenbetreuung2023@gmail.com .

O mamă, care și-a forțat copiii să mănânce săpun și să facă dușuri fierbinți, a fost condamnată la închisoare

O mamă, care și-a abuzat în nenumărate rânduri copiii, forțându-i să mănânce săpun și să facă dușuri fierbinți, a fost condamnată la 15 ani de închisoare.

Cum ar putea preveni România violența domestică?

Cheryl Pickles, în vârstă de 35 de ani, din County Durham, și-a abuzat copiii timp de mai mulți ani, împreună cu partenerul ei, Andrew Hadwin, în vârstă de 39 de ani.

Procesul în care ei sunt acuzați de rele tratamente împotriva copiilor, s-a încheiat în luna ianuarie a acestui an. Cei doi au fost codamnați pentru mai multe capete de acuzare, printre care neglijența copiilor și pervertirea cursului justiției, relatează ChronicleLive, citată de protv.ro și Daily Star.

Partenerul ei a murit în închisoare în februarie, după ce a fost arestat preventiv. De asemenea, el fusese acuzat de trei capete de acuzare, printre care și viol asupra unui alt copil.

În prezent, se desfășoară anchete pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs decesul său.

Abuzurile comise de cei doi au ieșit la iveală atunci când unul dintre copii a dezvăluit cu curaj ceea ce i s-a întâmplat, în 2018.

Ancheta, care s-a întins pe parcursul a patru ani și a implicat peste 150 de martori, a arătat că Hadwin și Pickles au forțat copiii să mănânce săpun, i-au închis în dulapuri și i-au obligat să facă dușuri și băi fierbinți.

De asemenea, cuplul le tăia accesul la mâncare, lăsându-i pe copii să caute resturi de mâncare în gunoi. Într-o altă situație, copiii au fost găsiți la 4 dimineața mergând pe jos până la un supermarket, aflat la șase kilometri distanță. De asemenea, cei doi comandau mâncare gătită la pachet și îi obligau pe copii să îi privească cum mănâncă, în timp ce stăteau în poziții de stres.

Pickles a fost găsită vinovată de cinci capete de acuzare, printre care cruzime față de copii și unul de pervertire a cursului justiției. Ea a fost găsită nevinovată de activitate sexuală cu un copil.

Femeia a fost condamnată la 12 ani pentru cruzime și la trei ani pentru pervertirea cursului justiției, pedepse care vor fi executate consecutiv.

Interpreta Jasmin filmează un videoclip în Moldova!
Articolul anterior
5 exerciții pentru picioare sexy!
Articolul următor