Cele mai ridicole mituri de gravidă, desfiinţate!

Există multe mituri pe care femeile gravide le respectă pe parcursul celor nouă luni de sarcină, iar acest lucru se datorează în mare parte obiceiurilor provenite de la generaţiile trecute. Chiar dacă unele femei gravide ţin cont de ele în diferite ţări, multe dintre aceste idei preconcepute nu îşi au rostul fiind de-a dreptul ridicole.

separator

sarcina-sfatulparintilor.ro-foter_comIată 7 din miturile de gravidă pe care ai face mai bine să le uiţi sau să afli de ele doar ca fapt divers:

Mitul 1

Spre exemplu, sunt femei care cred că atunci când stai în cap după ce faci dragoste creşte şansele să rămâi gravidă. Dar, conform experţilor, această metodă nu este susţinută de nicio dovadă ştiinţifică. În schimb, ei susţin că a sta lungită şi liniştită 20-30 minute după actul sexual, poate creşte şansele de a rămâne însărcinată.

Mitul 2

Alt mit este acela că îţi poţi da seama de sexul copilului în funcţie de forma şi înălţimea burţii. Acest crez faimos spune că o femeie care are băiat are burta mai coborâtă în timp ce femeia ce poartă în pântece fată are abdomenul mai ridicat.

De ce este bine să faci sport în timpul sarcinii!

Dar aceasta este o concepţie total eronată. Forma burţii femeii este determinată de tonusul uterin, de musculatura şi de poziţia în care stă cu predilecţie fătul.

Mitul 3

O altă eroare este să afirmi că există o legătură între forma chipului femeii gravide sau textura pielii feţei ei şi sexul copilului. Femeile gravide iau în greutate diferit în timpul sarcinii şi pielea li se schimbă, unele se mai umflă la faţă pentru că reţin lichid, altele se îngraşă pur şi simplu, unele duc carenţe de vitamine. Este total fals să crezi că o gravidă cu obrajii foarte rozalii va da naştere unei fetiţe, în timp ce una mai palidă, cu tenul pigmentat – la un băiat.

Mitul 4

Alţii mai cred că a face baie în cadă nu este sigur pentru sănătatea gravidei şi a fătului.

Exerciții pentru o naștere ușoară!

În contrast cu acest mit popular, nu este nicio dovadă evidentă care să arate că apa de la robinet care intră în vaginul femeii gravide îi provoacă vreun rău. Igiena este foarte necesară în timpul gravidităţii, atunci când aceasta se face în baia de acasă.

Mitul 5

Alte femei mai cred că dacă îşi pun mâinile în jurul capului, cordonul ombilical se va răsuci în jurul copilului. Desigur că nu e urmă de legătura logică între cele două. Conform studiilor, aproximativ 25% din bebeluşi se nasc având cordonul ombilical în jurul gâtului, din cauza mişcărilor repetate în toate sensurile pe care le fac în uterul mamei sau cordon ombilical prea lung.

Mitul 6

Alt mit în care se mai crede este că femeile pierd câte un dinte pentru fiecare naştere pe care o au. O alimentaţie echilibrată şi corectă permite femeilor gravide să îşi menţină sănătatea dentară în timpul sarcinii.

Dieta echilibrată pentru o gravidă

Dacă gravida nu consumă suficient calciu din alimente, fătul va extrage calciul din corpul mamei, din oasele şi dinţii ei, deteriorând ţesuturile. Femeile gravide vor lua minim 1500 mg de calciu zilnic din alimente, iar dinţii ajung să cadă numai dacă calciul lipseşte în organism în cantitate foarte mare.

Mitul 7

În timpul sarcinii, unele femei nu fac mişcare fizică pentru că, cred ele, mişcarea deranjează copilul în burtă. Acest lucru este total greşit. Activitatea fizică regulată este benefică gravidelor. Este recomandat ca femeile însărcinate să frecventeze săli de sport, destinate acestora în mod special şi să practice exerciţii fizice potrivit termenului de sarcină. Mai mult, o femeie gravidă trebuie să meargă pe jos, o jumătate de oră în fiecare zi, în afară de programul de exerciţii pe care îl face la sală.

Cu siguranţă, ai fi auzit şi tu despre multe mituri de gravidă, care circulă prin zonele noastre, precum că nu e bine să te tunzi pe perioada sarcinii ori să stai cu mâinile încrucişate la piept.

Controalele planificate la medicul care urmăreşte sarcina vor aduce răspunsuri la toate întrebările ce pot frământa gravidă.

sursa

alte Articole interesante