Cinci lucruri de care își va aminti copilul tău când va crește mare

Copiii sunt comorile noastre, iar pentru a fi un parinte bun, ai nevoie mereu de o perspectivă specială asupra situațiilor în care sunt implicați copiii tăi. Acest lucru presupune să ai curajul de a te detașa de propriile dorințe și emoții pentru a privi situația cu calm și obiectivitate, iar pe de altă parte, să ai o viziune deschisă pe termen lung asupra maturizării copilului tău.

separator

Iată care ar fi cele cinci lucruri pe care copilul tău îi va aminti despre tine când va crește mare:

1. Copilul își va aminti experiențele pe care le-ați avut împreună
Nu faptul că te-ai chinuit să organizezi o zi de naștere perfectă. Nici ori de câte ori ai cumpărat înghețată sau jucării. Experiențele și nu lucrurile materiale sunt cele care ne rămân întipărite în minte. Pentru că experiențele aduc familia împreună. Așa că, un copil își va aminti, mai degrabă, momentul în care ați ieșit doar voi doi la înghețată, ați râs și v-ați distrat, nu neapărat cât de bună a fost înghețata.

2. Copilul își va aminti momentele în care ai pus telefonul jos pentru ei
Trăim într-o eră a tehnologiei și, oricât încercăm să-i ținem pe cei mici departe de ecrane, adevărul este că nici noi, adulții, nu putem să ne abținem. Suntem constant cu telefonul în mână. Verificăm un e-mail. Intrăm pe Facebook. Vorbim cu vreo colegă pe Whats App. Iar copilul este lângă noi. Tot spune: „Mami, mami“, dar noi nu suntem acolo. Adică suntem în cameră, cu el, dar, de fapt, avem mintea în altă parte. Copiii își vor aminti momentele în care i-ai ascultat, în care ai pus telefonul jos și le-ai acordat toată atenția ta. Se vor simți iubiți. Vor simți că sunt importanți pentru tine.

3. Copilul își va aminti cuvintele tale bune, adresate lui
Cu toții avem nevoie să auzim cuvinte bune despre noi, dar în perioada de dezvoltare, acestea sunt cu atât mai esențiale. Un simplu „Te iubesc“ nu este suficient. Un copil capătă încredere în sine atunci când faci afirmații pozitive despre comportamentul său. „Îmi place cum te-ai descurcat“. „Știi să fii un prieten bun“. „Ești din ce în ce mai bun la citit, se vede că ai muncit“.

4. Copilul își va aminti cum te-ai descurcat în situații dificile
Vrei, nu vrei, tu ești un model pentru copilul tău. El ia de la tine modul în care te ghidezi în viață. Așa că își va aminti felul în care ai reușit să faci față unor situații dificile, când v-ați confruntat cu pierderi sau boli în familie. Modul în care ai reacționat. Cum ai vorbit și cum l-ai făcut să se simtă în siguranță. Viața nu este tot timpul ușoară. Sunt zile când parcă totul merge pe dos, iar copiii își vor aminti reacția ta în momente de stres maxim. Ați întârziat la școală și ei încă nu sunt gata de plecare. Cina nu e pregătită și toți țipă de foame. Felul în care reacționezi când totul o ia razna este esențial. Copiii își vor aminti ce și cum faci, iar mai târziu, adulți fiind, vor proceda probabil la fel, fără să-și dea seama chiar.

5. Copilul își va aminti felul în care te comporți cu partenerul tău sau cu alți adulți
De multe ori credem că ei sunt mici și nu știu nimic, dar văd mai mult și mai multe. Dacă ridici tonul la partenerul tău. Dacă jicnești. Dacă bârfești vreo prietenă. Copiii preiau modul tău de comportament ca fiiind OK, ca fiind un model de urmat. Cu siguranță cei mici își vor aminti momentele majore de interacțiune din familie, cum este o ceartă

Fii alături de copilul tău, în momentele bune și în momentele grele. Arată-i cât de mult îl iubești. Cu siguranță nu va uita asta niciodată.

Sursa

Maratonul poeziei de 1 martie!
Articolul anterior
Cine este rusoaica în vârstă de 15 ani, care a stabilit un record mondial la patinaj artistic
Articolul următor
Alte articole interesante