Copiii născuți la Medpark și prietenii lor au sărbătorit „Medpark Baby Fest 2015”

„Medpark Baby Fest 2015” i-a adunat împreună pe copiii născuți la Spitalul Internațional Medpark, alături de prietenii și părinții lor. Sute de familii care fac parte din comunitatea Medpark au venit pe 6 iunie în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, pentru a sărbători primul festival al „Med-Picilor”.

separator

Idris Ozcelik, manager general Medpark: „În familia Medpark sunt deja peste 1500 de copii născuți. Prin acest eveniment îi sărbătorim pe ei, dar și faptul că împreună cu echipa noastră de profesioniști, care include maternitatea, pediatria și Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală, am reușit să devenim cel mai bun spital privat din Moldova. Ne mândrim că le putem oferi clienților noștri servicii de calitate, la standarde internaționale, care sunt apreciate de părinții și copiii prezenți la acest eveniment.”

bf1

„Medpark Baby Fest 2015” poate fi considerată o zi de naștere comună a tuturor copiilor care s-au născut la Medpark. Programul complex al evenimentului a inclus ateliere, jocuri, concursuri, tombole cu premii și multe surprize, iar participanții au fost apreciați pentru curaj, istețime și spirit de echipă, fiind decorați cu diplome de merit. Părinții care au ales Maternitatea Medpark și-au împărtășit emoțiile și amintirile legate de cel mai fericit eveniment din viața lor.

Doina, mamă care a născut la Medpark: „Medpark mi-a oferit confort și siguranță pentru perioada nașterii, dar și după, ceea ce contează cel mai mult, ne-am simțit foarte bine atunci și asta e important.”

Igor, tatăl unui copil născut la Medpark: „Am hotărât cu toată familia că soția va naște la Medpark, pentru că am fost informați că este un spital performant, care are o echipă de medici foarte și foarte experimentați. Ne-am convins că a fost cea mai bună alegere.”

bf5

Maternitatea Medpark este prima alegere a multor mămici, deoarece aici găsesc totul pentru o sarcină și o naștere sigură: o echipă de medici profesioniști, serviciul de monitorizare a sarcinii, pachete de naștere și programe educaționale pentru părinți. Iar în acele rare ocazii când bebelușii au nevoie de îngrijiri speciale, pot beneficia de toate avantajele Unităţii de Terapie Intensivă Neonatală Medpark. Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală Medpark, singura de acest fel în domeniul privat, este gata să acționeze prompt în orice moment, fiind dotată cu toate echipamentele necesare recuperării cât mai rapide a nou-născutului.

bf3

Pentru informații suplimentare accesați www.medpark.md sau apelați numărul de telefon: 0 22 400040.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Cât durează detoxifierea completă a organismului
Articolul anterior
Cum s-a schimbat moda într-o sută de ani!
Articolul următor