Copiii vaccinați împotriva rujeolei și oreionului se îmbolnăvesc mai rar de Covid-19, potrivit unor studii recente

Un vaccin administrat în copilărie ar putea încetini răspândirea coronavirusului, până la apariția pe piață a serului dedicat combaterii COVID-19, arată unele cercetări.

separator

Vaccinul cunoscut ca și MMR în Regatul Unit – o combinație de elemente active care să combată trei boli, respectiv rujeola, oreionul și rubeola, ar putea funcționa și în cazul coronavirusului, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință, potrivit cotidianului The Sun.

Studiile arată o rată a infecției mai mică în cazul copiilor care au fost vaccinați MMR, sau apariția unor simptome mai puțin severe.

„Vaccinul MMR este considerat un vaccin sigur cu foarte puține efecte secundare. Dacă are avantajul final de a preveni infecția cu Covid-19, de a preveni răspândirea virusului, de a reduce severitatea acestuia sau de o combinație a oricăruia sau a tuturor acestor factori, ar avea un raport foarte mare beneficiu/risc” a declarat profesorul David Hurley, de la Universitatea din Georgia.

Vaccinul protejează împotriva a trei boli separate – rujeola, oreionul și rubeola – printr-o singură injecție și este administrat copiilor de la vârsta de nouă luni.

Profesorul Hurley recomandă însă vaccinarea la toate vârstele.

Descoperirea a fost făcută în aprilie, de experți ai Universității din Cambridge.

Aceștia au descoperit că proteinele cheie din rujeolă, oreion și virusul rubeolei au o asemănare neașteptată cu anumite proteine din virusul care provoacă Covid-19, cunoscut sub numele de SARS-CoV-2.

Nu se știe dacă similitudinea este suficient de apropiată pentru a conduce la un răspuns imun cu reactivitate încrucișată, dar studiile necesită aprofundări.

Vaccinul MMR a fost introdus în Marea Britanie în 1988. Schema de vaccinare MMR necesită două doze și se administrează de la vârsta de un an până la la aproximativ trei ani patru luni.

Nu toți copii, deveniți astăzi adulți, au beneficiat însă de acest vaccin, din cauza izbucnirii unui scandal.

În 1998, medicul britanic Andrew Wakefield a apărut public susținând că există o legătură între vaccinul MMR și autism.

Descoperirile si argumentele sale au fost publicate de revista medicală The Lancet și au generat îngrijorări la nivel global.

Lancet a retras povestea în 2010, după ce articolul lui Wakefield a fost considerat „necinstit” de Consiliul Medical General. Un an mai târziu, British Medical Journal a declarat povestea o „fraudă”.

sursa: www.protv.ro

1 iunie – zi liberă în Republica Moldova. Proiectul de lege a fost votat astăzi de Parlament

Ziua ocrotirii copilului, marcată pe 1 iunie, va fi zi de sărbătoare nelucrătoare. Deputații Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Marina Morozova, Artemie Cătănoi, Gheorghe Ichim și Boris Popa, au înaintat o inițiativă legislativă de modificare a Codului Muncii. Proiectul de lege a fost aprobat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 22 iunie, în două lecturi, cu votul a 70 de deputați.

1 Iunie, Ziua Copilului. Idei de activități distractive pentru copii

„Prin implementarea modificărilor operate în legislație vom oferi părinților posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie”, a argumentat unul din autorii proiectului, Artemie Cătănoi.

Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, marcată pe 1 iunie, este sărbătorită în aproape 50 de țări. Alte peste o sută de state celebrează o zi a copilului la date diferite.

Marina Cârnaț, despre sexul bebelușului din burtică: ,,Am vrut gemeni de data aceasta”

Marina Cârnaț este în așteptarea celui de-al nouălea copil. Sarcina bloggeriței pare să fie una ușoară, după cum se poate vedea din postările și imaginile publicate de tânăra mămică pe rețelele de socializare.

Până în acest moment, soții nu au dezvăluit sexul bebelușului din burtică și spun că vor afla secretul doar în momentul nașterii. Ce explicație și motivație au adus?

„De ce ținem în secret sexul bebelușului?

În primul rând, având și fete si baieti nu mi-a venit deloc dorința concretă că vreau următorul sa fie unul sau altul. Foarte sincer vă spun, că am vrut gemeni de data aceasta, dar nu conta ce vor fi! 😊

Apoi, de la sarcina a 7, doar mă rugam în continuu ca bebelușul să fie sănătos! E tot ce contează!

Foarte multe femei mai în vârstă decât mine mă încurajează și apreciază că nu divulg sexul copilului, astfel accentul publicului e pe aceea ca părinții să fie recunoscători pentru oricine și să se bucure de acest dar.

Reacțiile celor din jur sunt diferite, cineva dorește să am fată, altcineva – băiat. Și să nu mă simt intimidată de dorința cuiva, am văzut că mă voi simți mai confortabil dacă nu voi spune ce așteptam.

Evenimentul nașterii e mult mai prețios decât aflarea sexului copilului. Eu am aflat la 14-15 săptămâni, dar nasterea e mult mai târziu…orice i se poate întâmpla oricui… De aceea, am considera că anume după nastere vom descoperi secretul, exact cum am făcut și cu Mia”, a explicat Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram.

Marina și Teodor Cârnaț au împreună 8 copii.

Bloggerița Maggy Platon, ședință foto ,,în 5” cu fetițele gemene ale cuplului. Imaginile i-au topit pe internauți

Bloggerița Maggy Platon a devenit mamă pentru a doua oară, pe 22 mai. Ea a adus pe lume două fetițe sănătoase.

Zilele trecute, Maggy a pus la cale o ședință foto cu nou-născutele. În poze apar toți cei 5 membri ai familiei: Maggy, soțul ei, Sergiu Munteanu, și cei 3 copii ai lor, Mark și gemenele Selina și Melisa.

Fericiți și încântați, părinții și frățiorul au pozat lângă cele două micuțe drăgălașe.

Maggy a dezvăluit pe pagina sa de Instagram câteva poze de la ședința foto care a surprins amintiri de neprețuit pentru tânăra familie. Imaginile i-au topit pe internauți!

mamaplus
mamaplus

Într-un Instastory, bloggerița a fost sinceră și a dezvăluit cum se descurcă cu trei copilași. Ea a publicat o imagine în care Marc, frățiorul, doarme alături de una dintre surioare ținând-o de o mânuță.

„Voi mă întrebați cum cu 3 copii ne descurcăm, cam așa, Mark a venit la 2am la noi în pat și a dormit aici. Fetele se trezesc odată la 3h pentru mâncare și schimbat, dar atunci când te trezești să le hrănești tot procesul durează cam 1h 30, adică stai treaz cam atât. Să fi fost gemenii prima naștere cred că nu aveam să rezist, acum că mă trezesc automat și știu ce am de făcut, nu e atât de complicat”, a mărturisit tânăra mămică.

mamaplus

Ex-ministru: Se maschează realitatea gravă de la noi. Am putea ajunge la o necesitate de 20-30 mii teste pe zi
Articolul anterior
Mărturie cutremurătoare a unei asistente din SUA: ,,Am văzut atât de multe decese în ultima lună, cum n-am văzut în 13 ani”
Articolul următor