Cum afectează bebelușul emoțiile mamei din timpul sarcinii

Sarcina pentru o femeie trebuie să fie una dintre cele mai frumoase perioade din viața ei, nouă luni de fericire, emoții constructive, optimism și atenție sporită în ceea ce privește regimul alimentar, modul sănătos de viață și efectuarea cu regularitate a vizitelor la medic. Totodată, este binevenit ca gravida să evite la maxim supărările și frustrările. Cercetătorii au aflat cum acționează emoțiile negative asupra fătului.

separator


Cercetătorii au găsit răspunsul la întrebarea: ce simte bebelușul atunci când mama lui are o emoție puternică în timpul sarcinii.

S-a ajuns la concluzia că emoțiile mamei nu influențează doar dezvoltarea copilului în timpul gestației, ci ele vor lăsa continuări pentru tot restul vieții sale. Și acest lucru se întâmplă chiar și dacă sunt mulți oameni care cred că bebelușul nu simte nimic în interiorul uterului.

La Universitatea din California-Irvine, unul dintre studii a adus niște rezultate surprinzătoare. Se pare că bebelușii primesc substanțe chimice care sunt generate și se schimbă odată cu stările emoționale ale mamei. S-ar putea concluziona chiar că factorii externi (droguri, alcool sau substanțe toxice) și emoțiile mamei sunt factori care modelează copilul și acest „efect” poate dura o viață întreagă.

Dacă în timpul sau după sarcină mama intră în depresie, studiile au arătat că bebelușul va prelua acea tristețe și o va îndura ca și cum ar fi a sa. Dar cel mai important lucru care a fost determinat de studiul în cauză este acela că, având emoții calme și fiind într-o stare de fericire, va face ca bebelușul să aibă o evoluție mai bună decât cel al cărei mame simte perioadele scurte de fericire ale mamei sale, care apoi se schimbă în mod neașteptat cu tristețe sau stres.

Adică este esențial pentru dezvoltarea bebelușului ca mama să se afle într-un echilibru emoțional.
Pentru studiu, Sandman, Davis si Glynn au analizat mai multe mame care au suferit de depresie înainte și după sarcină, totodată analizând și bebelușii lor, în același fel.

Fetușii umani sunt participanți activi la dezvoltarea lor și colectează informații pentru propria lor viață după naștere. Se pregătesc pentru restul vieții lor pe baza mesajelor sau semnalelor pe care le oferă mama. Cel mai surprinzător lucru este faptul că bebelușii pot simți starea psihologică a mamei lor.

O mamă care are o stare emoțională echilibrată va ajuta la dezvoltarea unui copil sănătos, în timp ce o mamă care trece prin depresie sau are schimbări bruște și constante ale stării de spirit va da naștere unui bebeluș cu probleme de dezvoltare sau care va avea o dezvoltare mai lentă.

Potrivit unui grup de psihologi prenatali, în afară de perceperea sentimentelor mamei, ei percep și gândurile lor, care vor influența și modul în care copilul se va dezvolta. Potrivit experților, începând cu a șasea lună de sarcină, mamele încep să creeze o legătură cu bebelușul lor, deoarece hormonii pe care mama îi produce în timp ce se confruntă cu emoțiile pe care le are (indiferent de diversitatea lor) trec prin placentă.

De asemenea, mamele care nu au vrut să rămână însărcinate ar trebui să știe că bebelușii vor simți respingerea și vor suferi de pe urma ei, iar acest fapt îi va genera probleme emoționale viitoare. În mod egal, mamele îngrijorate vor da naștere unor copii nerăbdători.

Din acest motiv, este foarte important ca femeile să aibă o stare emoțională echilibrată, să se bucure de sarcină, să renunțe la grijile lor și din moment ce primesc vestea că vor fi mame, să își iubească bebelușul.
Sursa

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Video rar cu Elizabeth Taylor în care făcea un tutorial de make-up. Se întâmpla în 1974!
Articolul anterior
Cum sunt copiii la şcoală în funcție de zodie
Articolul următor