Cum alegi maternitatea în care vei naște!

Nașterea bebelușului este unul dintre cele mai importante momente din viața unei femei. Emoții inedite, responsabilitate, grijă, atenție, pe toate le trăiește viitoarea mămică, nerăbdătoare să-și strângă comoara la piept. Dacă pe parcursul primelor luni de sarcină, orice gravidă are grijă să adopte un stil de viață sănătos, să se alimenteze corespunzător, să facă mișcare, să se odihnească suficient, să efectueze vizitele regulate la ginecolog, spre sfârșitul sarcinii sau chiar mai devreme, preocupările majore ale viitoarei mămici devin nașterea bebelușului, felul în care va naște, dar ,mai ales, ,,Unde voi naște?”. Siguranța, confortul, supravegherea medicală atentă, grija, atitudinea binevoitoare a personalului sunt doar câteva lucruri pe care le dorește orice mamă, atunci când se pregătește să-și aducă pruncul pe lume, într-un cadru medical specializat şi dotat corespunzător.

separator
ii

Astfel, alegerea maternității în care vei naște este o decizie extrem de importantă. Momentul nașterii aduce cu sine mai multe întrebări și griji legate de maternitatea pe care o vei alege, de metoda de naștere stabilită în comun cu medicul obstetrician, inclusiv bagajul pentru maternitate.

Orice mămică dorește ca prima întâlnire cu micuțul ei să fie una plăcută, iar nașterea să decurgă cât mai bine, fiziologic, și fără mari dureri.

Cum alegi maternitatea în care vei naște?

Momentul în care urmează să aducă pe lume un copil presupune o mare responsabilitate pentru viitoarea mămică, care începe să se gândească tot mai mult la momentul nașterii și anume la:

– modul în care va fi tratată;
– amabilitatea personalului;
– condițiile din maternitate, baie proprie, curățenia generală etc.;
– profesionalismul echipei medicale;
– dotările din spital, confortul fizic și psihic;
– măncarea servită, mese gustoase și adaptate nevoilor și preferințelor mamei;
– atenția constantă din partea medicului;
– condițiile adecvate de îngrijire a bebelușului post-partum.

Maternitatea Centrului Medical ,,Extramed” și-a redeschis ușile, ținând cont de toate preferințele tale și de profesionalismul cu care meriți să fii tratată, astfel încât să ai parte de o experiență unică la nașterea bebelușului tău, într-un mediu ambiant prietenos, dotat cu toate facilităţile necesare unei nașteri fără griji!SIM_8562red2

Având 18 ani de activitate în domeniul medical privat din Moldova, maternitatea ,,Extramed” reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale în domeniul ginecologiei şi obstetricii din ţară. Aceasta oferă clienţilor săi o gamă variată de servicii medicale, inclusiv servicii de sănătate reproductivă.

De ce să alegi nașterea la ,,Extramed”!

Maternitatea dispune de o sală pentru nașterile pe cale naturale, o sală pentru naşterile prin cezariană, un salon de terapie intensivă pentru lăuze, salon de terapie intensivă pentru nou-născuţi, dotate cu echipamente moderne pentru asistența medicală a mamei şi copilului.

slide1SIM_8555

Pacientele pot fi internate în saloane cu un pat sau cu două paturi dotate cu grup sanitar individual, cabine de duș, paturi mobile, garderobă, televizor, frigider, internet, telefon, sistem de ventilare, sistem de apel şi alarmă, iluminare multifuncţională şi climatizare.

red2SIM_8526

Dacă au trecut 32 de săptămâni de sarcină, e timpul să te gîndeşti la o listă cu lucrurile necesare pentru maternitate. Poți vedea aici de ce este nevoie.

Orice viitoare mămică își pregătește bagajul pentru maternitate: cămașă de noapte, papuci, obiecte de igienă personală pentru mamă și trusoul nou-născutului (hăinuțe, pampers, creme, pudre, biberoane, suzete, lapte praf dacă este nevoie, care vor fi folosite cât timp bebelușul se află în maternitate).

Clinica medicală ,,Extramed” îți asigură materialele consumabile pentru mamă şi copil. În caz de urgență, clinica oferă toate lucrurile necesare lăuzei și nou-născutului!

Alimentația: patru mese pe zi.

Program vizite: 24 din 24, asistare la naștere de către soț, rude.

Preț: Pachetul oferit de maternitatea „Extramed” include spitalizarea, naşterea, vaccinarea copilului şi evaluarea stării de sănătate a nou-născutului pe perioada aflării în maternitate. Nașterea fiziologică costă 12.000 de lei, nașterea prin cezariană – 15.000 de lei.

Durata medie de spitalizare: trei zile.

Maternitatea ,,Extramed” dispune de două cabinete echipate, la cel mai înalt nivel, cu aparate pentru diagnostic, inclusiv ecografie 2D, 3D, 4D, abdominală şi transvaginală, Doppler color, un aparat USG GE Volusion E8 produs în 2016 pentru screening fetal.

Aparatul General Electric Logiq 7 clasa Expert, de ultimă generaţie, are capacitatea de a investiga complex morfologia fetală, determinarea markerilor ecografici specifici pentru anomaliile cromozomiale,  precum şi efectuarea de ecografii tridimensionale statice (3D) şi în mişcare (4D) cu imprimarea pe hârtie a imaginilor, USB sau CD.

„Extramed” – prima maternitate privată din țară!

Pentru mai multe detalii apelați (22) 84-30-18, 84-30-19, 84-30-20.

redactat SIM_8455 SIM_8663

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Baba Dochia s-a scăpat cu somnul! Oare are mai mult de douăsprezece cojoace de scuturat?
Articolul anterior
Copaci doborâți și 80 de localități, fără electricitate, din cauza vremii
Articolul următor