Cum arată mastita? Imaginea unei mame de pe patul de spital

O mamă a decis să împărtășească o imagine pe rețelele de socializare, cu sânii ei aflați într-o stare critică, pentru a dezvălui cum arată o mastită, procesul inflamator care afectează glandele mamare, frecvent întâlnit la femeile care alăptează.

separator
mastitis-L-_4Fue8

Remi Peers a decis să posteze imaginea cu sânii ei suferinzi pe Instagram tocmai pentru a le arăta celorlalte femei cum arată mastita cu adevărat.

”Așa arată mastita. Laptele mi-a venit după 5 zile. Nu știam că poate dura atât de mult. De fapt nici nu știam ce înseamnă să-ți vină laptele. Nimeni nu m-a învățat așa ceva. Toți știm că alăptarea e ceva natural ce orice femeie poate face”, a scris Remi care susține că nu s-a gândit nici măcar o clipă că ar putea avea probleme cu alăptatul.Captură

”Una dintre mamele care erau cu mine în salon a încercat să alăpteze, nu a reușit, iar după 12 ore copilul a fost trecut pe lapte praf. Nu-i venise laptele. Nici ea nu știa nimic despre asta. În timp ce ceilalți copilași dormeau liniștiți cu burticile lor mici pline de lapte, băiețelul meu urla cât îl ținea gura deși îl țineam încontinuu la sân. Nu aveam nici mai vagă idee ce fac greșit. Nimeni nu mi-a spus”, a scris mama.

Mai mult, Remi spune că acest coșmar a continuat și după ce a ajuns acasă, când a început să nu mai suporte durerile pe care le simțea la nivelul mameloanelor.

”Nimeni nu mi-a spus că alăptarea poate fi dureroasă, atât de dureroasă. Nu știam ce înseamnă lactația”, a mai spus ea.

Ba mai mult, și după ce i-a venit laptele, nu-și alăpta copilul în public pentru că îi era rușine. Ori se mulgea acasă, ori mergea cu el într-o baie publică. Toate astea m-au dus la canale înfundate, sâni groaznic de dureroși. Și așa a apărut mastita”, spune proaspăta mămică.

Remi povestește că a făcut febră, frisoane, a transpirat, a tremurat. Nici nu mai înțelegea ce se întâmplă cu ea. Apoi a vomitat și starea ei s-a înrăutățit din ce în ce mai rău. Mai grav este însă că ea nu a știut nici în ceasul al 12-lea să recunoască simptomele mastitei. Ea nu știa deloc cum arată mastita.

Într-un final, pentru că era foarte grav, a ajuns la spital. Acolo, pentru a-i calma durerile deja insuportabile medicii i-au dat morfină. Și antibiotice. Și a fost nevoită să stea departe de copilul ei mai multe nopți.

Remi Peers spune că nu s-a terminat aici chinul ei, însă scopul postării ei nu a fost să vaite, ci să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că foarte multor mame le lipsesc informarea, educația și suportul.

”Nu vorbesc despre educația privind beneficiile alăptatului, vorbesc despre lucruri concrete, informații esențiale pe care o proaspătă mamă ar trebui să le știe despre alăptare, despre dificultățile care pot apărea, despre pericole, despre cum să le evite, cum să le trateze”, spune Remi.

Ea spune că mama este ajutată să nască, nimeni nu se gândește să nască singur. Însă acest lucru nu este valabil și în cazul alăptării, deși pentru a menține viața copilului pe care îl aduci pe lume este vital să știi cum să-l alăptezi.

”Dacă mamele ar ști cu adevărat cât de greu poate fi câteodată să alăptezi, eu am convinegerea că tot mai multe mame s-ar informa înainte să nască, ar merge la cursuri. Dar nu știm. Noi presupunem că este ceva natural ce orice femeie poate face. Nimeni nu spune ce se poate întâmpla”, spune Remi care speră să ajute alte viitoare mame cu postarea ei.

sursa

NUNTA by AURA prezintă: NUNTA BATTLE! MC Mike vs Anatol Melnic
Articolul anterior
Duci un mod de viață activ și ești mereu în mișcare? Hidratează-te cu cap, nu doar cu apă!
Articolul următor
Alte articole interesante