Cum am decis să fac avort după 20 de săptămâni sarcină

Avortul sau întreruperea sarcinii este o decizie extrem de controversată. În timp ce unele persoane consideră că nu trebuie sub nicio formă să faci un avort, altele nu sunt nici pe departe atât de vehemente atunci când au un motiv pentru a lua această decize. Sunt însă și cazuri în care avortul pare a fi singura soluție. O mamă a povestit cum a ajuns să renunțe la sarcină, deși nu fusese niciodată de acord cu avortul.

separator

gravida_40311500

Deși sunt o persoană care crede în dreptul fiecăruia de a alege, nu am fost niciodată de acord cu avortul, își începe ea povestea. Întreruperea de sarcină nu a reprezentat niciodată pentru mine o alegere. Asta până în ziua în care am făcut-o.

La 19 săptămâni, când am fost la un control amănunțit, în cadrul ecografiei am realizat că era foarte mare liniște. Încercam din răsputeri să mă conving pe mine însămi că sunt paranoia, dar s-a dovedit că nu eram. Ne-am uitat la inima micuță care bătea și am aflat că era o fetiță. Am fost foarte fericiți, și eu și soțul meu.

Doctorul însă ne-a spus că fetița noastră avea displazie scheletală. Soțul meu mi-a strâns mâna și a zâmbit către mine. Fetița noastră suferea de nanism, dar noi nu aveam nicio problemă cu asta. Nu era ceva cu care nu ne-am fi putut descurca. Nu pot spune că nu am fost șocați, dar aveam convingerea că totul va fi ok. Apoi l-am auzit pe doctor pronunțând cuvântul ”letal”. Și asta ne-a înmuiat picioarele și mie, și soțului meu. Micuța noastră Violet nu avea să trăiască.

Copiii care suferă de nanism nu arată, de obicei, diferit la ecografie. Abia în cel de-al treilea trimestru se observă diferențele, câteodată diagnosticul este pus abia după naștere. Dar faptul că Violet avea în mod evident mâinile și picioarele mai scurte, încă de la 19 săptămâni, era semnul cel mai important al gravității bolii sale.

Starea ei continua să se agraveze pe măsură ce sarcina înainta, iar dacă rezista până la naștere, imediat ce ar fi venit pe lume, plămânii ei ar fi fost împiedicați să funcționeze din cauza structurii osoase. Nu ar fi rezistat decât cel mult câteva ore ventilată artificial.

Aveam două posibilități: să fac un avort acum, sau să duc sarcina până la final știind că va trebui să o privesc cum se va sufoca la câteva ore după naștere. Practic, nu aveam nicio alegere de făcut. Nu ar fi fost traumatizant numai pentru noi să vedem cum crește în pântec, dar și pentru ceilalți doi copii ai noștri, care ar fi așteptat o surioară și pe care cu toții am fi văzut-o cum se stinge. Așa am ajuns să fac avort.

Nimeni nu se gândește că ar putea fi ceva în neregulă cu copilul atunci când își dorește să rămână însărcinată. M-am surprins dorindu-mi mai mult ca orice să pot naște un copil cu nanism, dar să supraviețuiască. Ajunsesem că consider asta o binecuvântare. Am fi iubit-o la fel de mult și pentru noi ar fi fost perfectă așa. Dar nu am putut să o nasc doar pentru ca în cele câteva ore de viață pe care le-ar fi avut să sufere cumplit.

Familia și prietenii ne-au susținut foarte mult. Mulți dintre apropiații noștri, care erau vehemenți împotriva avortului, ne-au spus că facem bine ceea ce facem, nu exista altă opțiune.

Și chiar nu exista. Să ne privim bebelușul de câteva ore cum se sufocă nu era o variantă. Nu renunțam la ea pentru că nu ne-o doream așa cum e, pentru că noi am fi iubit-o oricum. Noi o vrem în continuare, dar ea nu era făcută pentru lumea asta. Cu toatea astea, existau o mulțime de voci care ne învinovățeau pentru ceea ce urmam să facem.

Am fost internată două zile. În prima zi eram împietrită. Nu exista nimic pe lumea asta care să mă consoleze. Am plâns toată dimineața. Când am fost așezată pe masa de operație, soțul meu și-a pus capul pe burta mea și a zis ”Tati te iubește, Violet!„. Atunci am simțit că inima mi s-a sfărâmat complet.

Mi-au făcut ceva anestezie, apoi i-au injectat inima ca să se oprească, pentru ca eu să nu o mai simt deloc mișcând. Am fost într-o stare de inconștiență pentru restul zilei. A doua zi m-am trezit cu dureri și mă simțeam goală din toate punctele de vedere. După câteva ore, crampele s-au transformat într-un travaliu. Afară erau oameni cu pancarte, cu imagini cu bebeluși avortați, care țipau și ne spuneau ce crimă facem. Ei nu știau că eu deja văzusem imaginile alea, știam ce se întâmplă cu fetița mea, de-asta eram în starea în care eram, aproape inconștientă.

În momentul în care am intrat în sală, mi s-a rupt apa și imediat a început procedura. Nu mai eram speriată. Violet murise deja.

Ultima parte a fost cel mai mare coșmar. Asistentele m-au curățat, iar medicul mi-a adus copilul să-l văd. Fața ei micuță fusese traumatizată de procedură și doctorul mi-a recomandat să nu mă uit la ea. Am urmat sfatul lui, i-am lăsat fața acoperită, dar timp de 10 minute m-am uitat la piciorușe și mi-am spus că era perfectă.

În zilele următoare m-am surprins de multe ori vorbind despre ea ca și cum încă mai era cu noi. Încă nu puteam să accept că nu mai este. Nu am văzut-o niciodată ca pe un ”făt” sau ca pe o ”sarcină întreruptă”. Pentru mine era Violet și așa avea să rămână.

Sunt de acord că toată lumea are dreptul la o opinie, dar nineni nu are dreptul să mă judece pentru ceea ce am făcut. A fost cea mai terifiantă experiență din viața mea. Mă gândesc mereu că măcar a simțit căldura din pântecele meu și atingerea mâinii tatălui ei, plină de dragoste.

Sursa: scarymommy.com

Brandul norvegian de mobilă și accesorii exclusiviste pentru copii – STOKKE acum și în Moldova

Cu o reputație mondială, produsele Stokke aduc mai multă bucurie, versatilitate și comoditate în familii, întrucât îmbina parentingul tradițional cu cel modern și contribuie la o dezvoltare sănătoasă a copilului.Noul brand Stokke, exclusiv doar în Hyper Farmacia Dita pe de pe Ștefan cel Mare 6 – oferă cărucioare inovative, flexibile, ușoare, compacte și stilate, mobilier de cea mai bună calitate pentru camera copilului, scaune de masă eficiente, versatile, concepute inteligent să crească o dată cu copilul, textile, accesorii și produse pentru baie. Copiii au nevoie să simtă conectarea pentru a se simți iubiți și în siguranță!

Andreea Antonescu este însărcinată pentru a doua oară. Prima imagine cu burtica rotunjoară

Andreea Antonescu este însărcinată pentru a doua oară. Artista a publicat prima imagine în care își etalează mândră sarcina și a dezvăluit cine este bărbatul alături de care trăiește o frumoasă poveste de dragoste.

Andreea Antonescu, secretul siluetei de vis! Ce face artista pentru a se  menține în formă la 39 de ani - WOWBiz

„A doua minune din viața mea! Dragii mei, de ceva timp trăiesc o frumoasă poveste alături de Victor Vrînceanu. Astăzi vreau să împart cu voi această bucurie din viețile noastre!

Vă mulțumesc pentru toată susținerea pe care mi-ați oferit-o de-a lungul timpului și tocmai de aceea am ales să aflați direct de la mine prin intermediul paginilor personale de social media! Vă pup, vă iubesc și apreciez în avans toate mesajele și gândurile voastre frumoase!”, a scris Andreea Antonescu pe contul de socializare.

Andreea Antonescu este însărcinată pentru a doua oară. Prima imagine cu burtica de gravidă. „A doua minune din viața mea”

Andreea Antonescu va împlini 40 de ani pe 8 septembrie. Ea este o interpretă și textieră din România care și-a început activitatea în domeniul muzical de la vârsta de șase ani când a început să participe și să câștige premii la concursuri și festivaluri de muzică.

La 12 ani a lansat primul ei album, „Din vina ta”, cu 10 piese scrise de Adrian Ordean. Succesul și adorația publicului au venit împreună cu lansarea trupei Andre, alături de Andreea Bălan.

Andreea Bălan a spus adevărul despre relaţia cu Andreea Antonescu | DCNews

Ce familie frumoasă! Actorii Olesea Sveclă și Anatol Durbală au sărbătorit ziua de naștere a fiului lor: ,,Dragomir înseamnă dragoste și pace”

În familia actorilor Olesea Sveclă și Anatol Durbală a fost ieri sărbătoare. Acum trei ani, cuplul și-a întâmpinat pe lume fiul, părinții au marcat evenimentul printr-o ședință foto care le-a creat emoții și amintiri prețioase. După ce au distribuit câteva poze pe conturile de socializare, mesajele de apreciere au început să vină necontenit. Părinții fericiți reușesc de fiecare dată să cucerească inimile internauților cu familia lor adorabilă.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, copil, persoane stând jos, persoane în picioare şi interior

Anatol Durbală, tată mândru de fată și băiat, a publicat un mesaj în care emoțiile i se citesc printre rânduri și cuvinte:

,,Prieteni, vă mulțumim din suflet tuturor celor care ați trimis un gând bun în direcția noastră astăzi! Mulțumim pentru urări la adresa băiatului nostru Dragomir, care a împlinit astăzi tocmai 3 ani. Vârstă de luat în seamă deja, nu?… 🙂DRAGOMIR înseamnă: DRAGOSTE și PACE! Vă dorim, așijderea, dragoste și pace, sănătate și belșug, noroc și succes.

Să trăiască sănătoși și Fericiți toți copiii!”, a transmis Anatol Durbală.

Actorul i-a mulțumit fotografului Lidia Donici pentru momentele memorabile. ,,Este incredibil câtă inimă și suflet se poate unge pe o fotografie! Sunteți un om minunat! Vă mulțumim mult pentru aceste fotografii superbe, pentru timpul și nervii pierduți cu noi azi, pentru delicatețea și cumsecădenia să nu “arătați” asta”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil şi interior
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, copil, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare, prăjitură şi interior
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare, prăjitură şi interior
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, copil, mâncare şi interior

Prietenii virtuali au transmis familiei numeroase mesaje cu urări și gânduri bune!

Maxim Galkin, spitalizat de urgență. Ce a pățit showman-ul!
Articolul anterior
Tenul unei vedete e distrus! Fața e plină de coșuri
Articolul următor