Cum o putem ajuta pe Anastasia, fetița de numai un an care suferă de paralizie cerebrală infantilă!

E o mare nefericire atunci când un părinte își vede copilul suferind cumplit de la o vârstă atât de fragedă. Anastasia abia a împlinit un an și 8 luni, însă a umplut inimile celor dragi de necaz și durere. Copilul suferă de la naștere de paralizie cerebrală infantilă.

separator

3580-salveaz-o-pe-anastasia

Anastasia a trecut prin mai multe momente critice, a suferit de hipoxie intrauterină, fiind născută cu scorul Apgar 1, adică aproape de moarte, a stat o lună în secția de reanimare conectată la aparate.

3578-salveaz-o-pe-anastasia3582-salveaz-o-pe-anastasia

După naștere, în primele șase zile, rinichii copilei nu au funcționat corespunzător. Anastasia s-a aflat la respirație artificială timp de 22 de zile, iar alte 7 luni a fost alimentată prin sondă gastrică.

3581-salveaz-o-pe-anastasia

Anastasia suferă de convulsii. La vârsta ei, copilul nu poate ține capul bine și nici nu stă în funduleț.

În prezent, ea face tratament medicamentos de stimulare la Centrul de reabilitare și recuperare din Bălți.

Părinții sunt extrem de îndurerați, dar speră că lucrurile vor merge pe calea cea bună. Ei doresc ca micuța să se reabiliteze în așa fel încât să devină independentă, să poată duce lingura la guriță și mânca singură, să stea în funduleț, să apuce obiectele din jur, să poată merge la un moment dat.

3577-salveaz-o-pe-anastasia3579-salveaz-o-pe-anastasia

Anastasia are un frățior mai mic, de 4 luni, care abia așteaptă să își vadă surioara zâmbind.

Copila are nevoie de reabilitare și recuperare, iar una dintre metodele benefice în acest caz ar fi delfino-terapia,

Procedura se efectuează în Turcia și doar o sesiune de delfino-terapie costă 3750 euro, plus alte 2250 euro necesari pentru costum de înot, cazare, bilete avion.

Părinții au folosit economiile pe care le aveau în casă pentru proceduri zilnice de  tratament și reabilitare a copilului, însă speră într-o minune și luptă pentru șansele Năsticăi la o viață mai bună.

Pentru a o ajuta pe Anastasia, donează pe caritate.md

Părinții spun că în asemenea cazuri ,,statul acordă ajutor pentru medicamente în valoare de 350 lei anual”, dar familiei i-a fost respins și acest serviciu. În plus, părinții se descurcă foarte greu din punct de vedere financiar dat fiind faptul că mai au în grijă un băiețel de 4 luni.

Video! Larisa Guzeeva, discurs emoționant despre mamă!
Articolul anterior
O moldoveancă a primit cea mai înaltă distincție internațională în domeniul ilustrației cărților pentru copii
Articolul următor
Alte articole interesante