Cum protejăm copiii de înţepăturile de ţânţari

Copilul are nevoie de multă mişcare şi joc în aer liber. Aerul curat ajută la întărirea sistemului imunitar şi reglează metabolismul micuţului. Iar soarele ajută la fixarea calciului în oase, prevenind astfel rahitismul. Prin urmare, plimbările în aer liber ar trebui să fie cât mai dese posibil. Din păcate, vara micuţii sunt afectaţi de înţepăturile de insecte, care, de cele mai dese ori, provoacă reacţii alergice: eriteme (înroşirea pielii), senzaţie de mâncărime, tumefiere (inflamaţie).

separator
girl with mosquito bite, scratching hand has motion blur

Ţânţarii îşi selectează „victimele” după miros, dioxid de carbon degajat şi urmele de transpiraţie. În ceea ce priveşte vârsta, ţânţarii sunt mai tentaţi de copii decât de adulţi.

Cel mai indicat este să foloseşti creme de protecţie împotriva ţânţarilor pe suprafeţele corpului expuse (faţă, gât, braţe, picioare), atunci când ieşi cu micuţul la plimbare.

BabyCoccole LoţiuneSpray împotriva ţânţarilor

bc lotiune impotriva tantari-500x500Este un preparat la care poţi apela cu încredere, datorită ingredientelor naturale din compoziţia sa: uleiuri esenţiale de Melissa, Citronella şi Geranio – cunoscute drept remedii naturale împotriva ţânţarilor. De aceea, BabyCoccole Loţiune-Spray împotriva ţânţarilor este recomandat chiar şi pentru nou-născuţi. Parfumul plăcut şi textura delicată a acestei loţiuni nu pătează şi nu lasă urme de grăsime, lăsând o senzaţie de prospeţime şi răcoare.

BabyCoccole Cremă de protecţie împotriva ţânţarilor

krem-babycoccole-75-ml-4283În compoziţia sa intră aceleaşi ingrediente active ca şi loţiunea- spray BabyCoccole şi poate fi aplicată chiar şi pe pielea nou-născuţilor. Este tastată dermatologic şi tine ţânţarii la distanţă.

Atenţie! Aplică crema pe suprafeţele pielii expuse, evită contactul cu ochii şi mucoasele. În cazul în care au fost afectaţi ochii micuţului, clăteşte-i abundent  cu apă. Crema nu se foloseşte pe pielea iritată sau pe răni.

Ce faci când micuţul a fost înţepat de ţânţari?

Tratamentul înţepăturilor de ţânţari presupune curăţarea delicată a zonei cu apă şi săpun. Este bine ca micuţul să nu frece zona afectată pentru că riscă să provoace o infecţie.

BabyCoccole Creion după înţepături

PENNA LENITIVA_enlEste eficient în cazul înţepăturilor de insecte. Reduce mâncărimea şi calmează zona afectată. Datorită ingredientelor naturale din compoziţia sa: liliac, lămâie şi mentă, BabyCoccole Creion după înţepături poate fi aplicat şi pe pielea nou-născuţilor.

Elody
Importator: SRL „Becor”;
Calea Orheiului 111/5, Chişinău;
Tel.: 022406209
Rețeaua de farmacii “ELODY”
Call-center: 022 46-18-18

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Situaţie alarmantă de infecţie enterovirală şi meningită în Chişinău
Articolul anterior
Salată cu pui și iaurt
Articolul următor