Cum să călătorești împreună cu copiii? 10 sfaturi de la bloggerița Ana Ciorici

Călătoria împreună cu micuții îți poate părea o experiență lungă și obositoare, însă dacă știi cum să organizezi lucrurile, vacanța alături de copii va fi interesantă, distractivă și, cu siguranță, una plină de amintiri frumoase de familie pentru toată viața. Pentru că nu este ușor să pornești într-o aventură cu cei mici, bloggerița Ana Ciorici îți vine în ajutor cu niște sfaturi utile.

separator

Tânăra mămică a doi copii povestește pe blogul ei detalii curioase din experiența proprie de a călători cu micuții. Bloggerița este convinsă că multe dintre mămici vor găsi utile sfaturile pe care aceasta le împărtășește.

IMG_1630

,,Ne place enorm să călătorim și să descoperim lumea. Iar de cînd avem doi copii, nu am renunțat la această plăcere, deși a devenit un pic mai complicat de a călători cu ei. Din propria experiență o să vă scriu niște sfaturi pentru cei care urmează să călătorească cu cei mici, în viitorul apropiat, sau pentru cei care poate nu au avut curajul să o facă până acum”, scrie Ana.

,,Iată cum îmi pregătesc eu copiii pentru călătorii și ce iau cu mine în timpul acestora”.

,,1. Pregătiți-i de vacanță, cu o săptămînă, două înainte de plecare. Vorbițile despre țara în care mergeți și activitățile pe care le veți face acolo. Entuziasmați-i cu povestiri despre avion și zbor. Emilia este extrem de încântată de fiecare data când trebuie să zburăm cu avionul. Mereu o pregătim din timp.

2. Lăsați-i să facă bagajul împreună cu voi ( pe cei mai mari). Chiar să-și aleagă singuri hainele și jucăriile pe care și le doresc pentru vacanță.

IMG_9676IMG_8906

3. Cumpărați-le propria valiză mică pentru a o lua cu ei. Acest mic detaliu va face experiența mult mai plăcută.

4. Luați câte un cărucior pentru fiecare dintre copii. Pe ai noștri, cu vârsta de 8 luni și respectiv 3,5 ani, i-am dus cu căruciorul. Folosiți un cărucior chiar dacă copiii au 5 sau 6 ani.

 

IMG_9673IMG_8934
Uneori, distanțele de parcurs, într-un aeroport internațional, sunt extrem de mari, iar copiii obosesc și nu reușesc să țină pasul cu voi. Încep mofturile, iar astfel călătoria poate deveni una neplăcută. În plus, căruciorul te salvează atunci când vrei să faci plimbări îndelungate la locul de destinație.
IMG_9152IMG_9216

5. Ia câteva jocuri sau jucării pentru perioada cât veți sta în aeroport sau în avion. Pentru Emilia am luat aluat, cărți de colorat și creioane, dar și tableta cu ceva desene animate. Pentru cel mic, am luat niște cuburi și jucării pentru gingie.

6. Dacă aveți să parcurgeți un zbor intercontinental, optați pentru unul de noapte, așa încât să surprindă copiii în somn. Noi am avut o asemenea experiență și ne-a picat destul de bine, 7 ore de zbor, din 10, le-am dormit.

7. Pentru copiii de până la un an, puteți cere basinet (pătuc mic), doar că trebuie să alegeți locuri cu mai mult spațiu între compartimente, pentru a agăța pătucul. Noi am discutat cu reprezentanții companiei de zbor și ne-au ales din start aceste locuri speciale. Teo a dormit în acest basinet toată noaptea, iar noi ne-am odihnit foarte bine, fără a-l ține în brațe.

17820123_10154251335252443_1704704245_o-1

8. Luați-vă pături (pentru că în aeroport și avion este foarte frig) și multe haine de schimb pentru copii.

9. Fă-ți rezerve de lapte și mâncare pentru a le asigura copiilor toate nevoile. Aceste detalii sunt particulare. Eu am pus laptele lui Teo în containere secționate cu porții de mâncare. Am luat un termos cu apă fierbinte și o sticluță pentru lapte. Am luat două borcănașe de fructe și legume, biscuiți pentru bebeluși și banane, mere. Pentru Emi am luat iaurt, covrigei și suc.

9. De obicei, avioanele mari au și hrană pentru bebeluși (dar trebuie sa anunți la check in despre acest lucru). Totuși, e mai bine să fii asigurat, de acasă, cu toate cele care sunt pe plac copiilor tăi.

10. Nu lua, în aeroport, niciun bagaj de mână. E mult mai comod pentru un părinte să ducă în spate un rucsac, pentru a-i elibera mâinile. Fiecare dintre noi a avut grijă de câte un cărucior și un copil.

 

IMG_1609-2IMG_1613-2

Cel mai important lucru este să rămâneți pozitivi și să tranformați, această călătorie, într-o aventură distractivă pentru copii. Atât timp cât părinții se arată entuziasmați și copiii se vor simți la fel. Fiți reponsabili și respectați programul zilnic. Astfel, călătoria va fi și mai plăcută.”
Captură

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Laura Cosoi, anunț sexul celui de-al patrulea copil. Mama a trei fetițe și-a visat bebelușul

Însărcinată pentru a patra oară, actrița româncă Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara.

Laura Cosoi va deveni mamă din nou, în vara anului 2024, când va aduce pe lume al patrulea copil. Vedeta a făcut primele declarații despre numele copilului. Laura Cosoi mărturisește că a știut că familia ei se va mări încă din ziua în care a născut-o pe Lara, cea de-a treia fiică.

Actrița dezvăluie că și-a visat al patrulea copil. „L-am visat. Mi-a spus numele. Știam din ziua în care am născut-o pe Lara, dacă vom mai face al patrulea copil, știam sexul și numele, mi l-a spus, așa încât, nu am ales eu a patra oară, a ales copilul, Dumnezeu”, a povestit Laura Cosoi, pe o rețea de socializare, potrivit unica.ro.

Dacă în cazul sarcinilor anterioare a fost extrem de deschisă, în prezent, vedeta a mărturisit că ea și Cosmin Curticăpean nu își doresc să facă public sexul copilului. Cel puțin deocamdată.

Cum se descurcă Laura Cosoi cu trei copii

Cei doi nu au apelat la ajutorul unei bone pentru îngrijirea copiilor, iar fetițele au fost incluse în colectivitate destul de rapid. Actrița și soțul ei și-au înscris fiicele la o creșă din apropierea casei și atât Laura Cosoi, cât și Cosmin au încercat să își organizeze programul în așa fel încât să fie cât mai prezenți în viața micuțelor.

Laura Cosoi are 42 de ani, este actriță și a devenit cunoscută în 2002, după succesul avut cu serialul La Bloc, difuzat la Pro TV.

Este căsătorită în 2005 cu Cosmin Curticăpean, împreună cu care are trei fiice: Rita (6 ani), Vera (3 ani și jumătate) și Lara (2 ani).

Însărcinată pentru a patra oară, Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara. Citeşte întreaga ştire: Laura Cosoi, anunț despre numele celui de-al patrulea copil: „L-am visat. Mi l-a spus”. Actrița și soțul ei mai au trei fiice

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Trei elevi din Nisporeni au făcut senzație la ,,Românii au Talent”! Vezi cât sunt de talentați și curajoși
Articolul anterior
Tradiții și obiceiuri: Ce nu ai voie să faci de Florii
Articolul următor