Cum să-ți ajuți copilul să-și depășească fricile

Pe măsură ce învață noi lucruri și își dezvoltă imaginația, preșcolarii pot ajunge să aibă anumite frici și anxietăți. Acestea sunt normale și, cu ajutorul tău, pot fi depășite în cel mult un an de zile.

separator
Cum-sa-ti-ajuti-copilul-sa-si-depaseasca-fricile-825x380

Unii copii se plâng imediat adulților atunci când se tem de ceva, însă alții preferă să nu vorbească despre asta. Dacă observi că fiul sau fiica ta nu reușește să adoarmă, doarme prea mult sau începe să aibă un comportament tot mai agresiv, este posibil ca apariția unei frici să fie de vină.

Iată câteva dintre metodele prin care îți poți ajuta copilul să-și învingă temerile:

1. Încurajează-ți copilul să vorbească despre ceea ce simte. Roagă-l să descrie ceea ce îl face să-i fie frică. Vei reuși astfel să identifici problema și îl vei ajuta să treacă mai ușor peste temerile sale.

2. Încearcă să nu râzi sau zâmbești atunci când copilul îți spune că îi este frică de ceva. În schimb, spune-i că îi înțelegi sentimentul de teamă și promite-i că veți găsi o cale pentru a scăpa de ea.

3. Evită să-i spui lucruri precum “Nu-ți fie teamă!”, pentru că îl vei face să se simtă stânjenit de ceea ce simt și va ajunge să evite să înfrunte și să depășească frica pe care o are.

4. Este frica amplificată de programele TV la care se uită sau de jocuri video? În caz afirmativ, nu-l mai lăsa să aibă acces la ele.

Odată identificate temerile pe care le are copilul tău, poți să-l ajuți prin următoarele metode:

1. Rezolvați problema împreună. Puteți să dați cu spray anti-monștri sub pat în fiecare seară sau îi poți așeza o lanternă pe noptieră pentru a-l ajuta să scape de frica de întuneric. Copiii au de multe ori soluții proprii de rezolvare a problemelor, așa că întreabă-l ce l-ar face să se simtă mai bine.

2. În cazul în care copilului îi este teamă de situații și persoane noi, poți să-i dai la el jucăria sau păturica preferată, care îi vor da o senzație de familiaritate.

3.  Fă-l să-și înfrunte frica, în mod treptat. Spre exemplu, dacă îi este teamă de întuneric, lasă-l la început să doarmă cu o lumină mai puternică aprinsă, apoi cu o sursă de lumină cât mai estompată, iar ulterior cu o lanternă pe noptieră.

4. Citiți împreună. Multe cărți pentru copii au ca subiect diverse frici pe care copiii ar putea să le aibă, iar faptul că personajele sale preferate reușesc să le depășească îl va ajuta să facă și el același lucru.

Sursa

Doina Sulac a născut un băiețel: ,,Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat”

Doina Sulac a devenit mămică a doua oară! Artista a adus pe lume un băiețel sănătos.

Doina a făcut anunțul în această seară, 25 martie. Micuțul a venit pe lume la Institutul Mamei și Copilului.

Mămica fericită a publicat un mesaj duios pe pagina sa de facebook:

,,Am adus pe lume un băiețel!!! Sincere mulțumiri Institutului Mamei și Copilului din Capitală, pentru profesionalizm, în special Dlui director Sergiu Gladun care mi-a asistat nașterea prin cezariana. Recomand tuturor mamelor însarcinate să nască la acest spital public care dispune de condiții excelente, reparat și modernizat la cel mai înalt nivel de Guvernul României. Mulțumim, dragă Românie, pentru ajutorul acordat Moldovei. Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat!!! 🙏❤️”, a menționat Doina Sulac.

În aceeași postare, artista a împărtășit cateva imagini în care își ține comoara la piept, dar și un filmuleț din sala de operație.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil şi stând în picioare
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare

Doina Sulac mai are o fiică, pe nume Nicoleta, în vârstă de 17 ani.

În toamna anului 2022, artista s-a căsătorit cu iubitul ei, Isidor Tănase.

Felicitări părinților, multă sănătate familiei!

O femeie a născut într-un magazin din Piatra Neamț. Susține că nu știa că e însărcinată

O femeie în vârstă de 40 de ani a născut în toaleta unui magazin alimentar din Piatra Neamț, vineri, 24 martie.

Aceasta le-a spus cadrelor medicale ajunse la fața locului că nu știa că este însărcinată, a transmis Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ.

„Sarcina nu era luată în evidenţă. Pacienta susţine că nu ştia că este însărcinată. A născut în toaleta „Cherhana Precista” un băiețel de aproximativ 3 kilograme”, au declarat reprezentanţi ai SAJ Neamţ, conform Agerpres.

Pacienta şi nou-născutul au fost preluaţi de un echipaj şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, secţia Obstetrică-Ginecologie.

Interpreta Luciana Spînu a născut: ,,O dată semnificativă și puternica emoțional pentru mine”

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară. Ieri, 23 martie, ea a adus pe lume un băiețel sănătos. Soția regretatului muzician Dorin Ieșeanu a făcut anunțul astăzi, pe pagina sa de socializare, mărturisind că micuțul a venit pe lume ,,într-o dată semnificativă și puternică emoțional” pentru ea.

Tânăra interpretă Luciana Spînu a dezvăluit detalii despre relația cu  actualul său partener de viață | Unica.md

,,E minunat cum ne poate uimi Universul!
❤️❤️❤️ 23.03.23 ❤️❤️❤️
A venit pe lume copilașul nostru minune.
Mult mai devreme decât ne-am așteptat, însă a ales o dată semnificativă și puternică emoțional pentru mine. Nu o să intru în detalii pentru că cine trebuie înțelege despre ce vorbesc.
Va îmbrățișez pe toți cei cu inima curată și sinceră și vă mulțumesc pentru că ne sunteți alături în cele mai grele, dar și în cele mai deosebite momente din viața noastră.
,, Câinii latră, ursul merge”, iar îngerul nostru de sus ne este mereu protector!
Apropo, nu uitați că omul dă ce are-n suflet!
Nu uitați să fiți buni și să trăiți fiecare clipa, pentru că nu știm niciodată ce surprize ne pregătește viata. Mulțumesc celor ce își fac griji pentru noi… suntem bine…”, a dezvăluit interpreta, pe Instagram.

În urmă cu doi ani, pe 24 martie 2021, Luciana Spînu a rămas singură, cu un copil de doar câțiva anișori. Soțul interpretei, muzicianul Dorin Ieșeanu, s-a stins la doar 33 de ani, în urma complicațiilor cauzate de Covid-19.

După o durere imensă, interpreta și-a dat o nouă șansă pentru ea și fiul ei, Stelian. Mai jos, video emoționant publicat de tânăra mămică:

Karl Lagerfeld a creat o colecție inspirată de pisica sa
Articolul anterior
O piesă în limba rusă și un videoclip filmat într-o zi
Articolul următor