Cum îți dai seama că e momentul să pleci la maternitate

simtopme travaliuÎn ultimele săptămâni de sarcină poate fi foarte dificil pentru unele mame să nu intre în panică la cea mai mică contracție. Cu toate acestea, nașterea este iminentă și este întotdeauna însoțită de aceleași semne, de aceea este bine să le recunoasteți, astfel încât să nu intri în panică și să știi cum să reacționezi atunci când bebelușul se hotărăște să vină pe lume.

separator

Pierderea dopului gelatinos: nu intra în panică

nasterea-naturala1Atunci cand dopul gelatinos nu mai blochează lichidul din colul uterin, aceasta nu înseamnă neapărat că ești gata să naști, deoarece eliminarea dopului poate apărea cu mai multe zile înainte de naștere. Deci, dacă va vei pierde acest dop de mucus, fără să ți se rupă apa sau fără să simți contracții, stai liniștită, momentul mult așteptat nu a început încă. Așteaptă ca nașterea să apară în doar câteva zile, și încercă să te bucuri de ultimele clipe libere, profită de acest interval de timp pentru a face încă o verificare a bagajului pentru maternitate.

cronometrarea_contractiilor_ins_arcina_3b209b59c8Ruperea membranelor: mergi la maternitate!

În absența unor contracții, pierderile apei nu înseamnă neapărat că travaliul a început. Cu toate acestea, este important să te îndrepți spre maternitate, în primul rând pentru că momentul nașterii este aproape, și, de asemenea, copilul tău nu mai este protejat împotriva infecțiilor, deoarece lichidul amniotic, în care a stat s-a scurs.

Cum știi că s-a rupt apa?

În timp ce unele femei pot experimenta un potop brusc, altele simt că au pierderi regulate. Deci, dacă observai scurgeri, chiar dacă nu sunt abundente, dar constante, este foarte posibil să pierzi apa. În această situație cel mai bine este să mergi la maternitate, pentru a sti ce se întâmplă.

contractiiContracții regulate și intense: semn că trebuie să mergi la maternitate

Contractiile care apar în timpul sarcinii sunt normale și comune. Ceea ce diferențiază contracțiile care indică faptul că travaliul a început, este ritmul lor și evoluția lor. Dacă acestea sunt regulate, apar mai frecvent în timp ce stai întinsă și devin mai intense, atunci desigur, micuțul tău a decis că este timpul să se nască!

Sursa

 

 

 

Ksenia Borodina într-o rochie superbă la propria nuntă! (Foto)
Articolul anterior
Alimentele care accelerează metabolismul și ard grăsimile
Articolul următor
Alte articole interesante