Cum te pregăteşti să devii mamă! Etapele importante în planificarea unei sarcini

Dacă îţi doreşti să dai naştere unui copil, există o serie de paşi pe care ar trebui să-i urmezi pentru a te bucura de o sarcină fiziologică şi sănătoasă. Medicii susţin că planificarea unei sarcini este foarte importantă, întrucât acest lucru pregăteşte organismul părinţilor pentru concepere, creşte şansele de a rămâne gravidă, evită maximal problemele ce ar putea să pună în pericol sănătatea mamei şi a bebeluşului. Pentru aceasta este recomandat, înaintea perioadei de concepere, părinţii să facă o vizită la medic.

separator

preconceptioncare_shutterstock-940x529

Alicia Valcov, fondatoarea comunități online pentru mămici, Ask a Mom, împreună cu soțul ei, Vasile, au zis că diferența dintre frați nu ar trebui să fie prea mare și că, Bogdan, fiul lor, are nevoie de un  partener de joacă. Așa cuplul a ajuns la Medpark, la medicul obstetrician-ginecolog, Maxim Calaraș, specialist care i-a ghidat în tot ce înseamnă preconcepție.

Prima rugăminte este să renunțați la orice deprindere nocivă, cum ar fi: fumatul, alcoolul, drogurie, tratamentul medicamentos, toxic pentru făt.

Curios este că organismul femeii dă naștere unui ovocit la fiecare 30 de zile, iar în cazul bărbaților, organismul produce la fiecare 72 de zile spermtozoizi”, spune medicul.

În plus, în perioada de preconcepție este bine să faci câteva teste, pentru a vedea dacă organismul este pregătit pentru o sarcină, între care:

• Hemoleucograma – ,,analiza care ne va arăta dacă viitoarea mamă este sau nu anemică, dacă există sau nu vreun proces inflamator și dacă parametrii de coagulare, trombocitele, sunt în limitele normale

• Examenul sumar de urină – ,,identifică prezența unor infecții la nivelul tractului urinar.

• Testarea secrețiilor vaginale – ,,investigație microscopică și microbiologică.”

Și asta nu e tot! În preconcepție se recomandă să faci unele analize privind infecțiile cu transmitere sexuală, precum Chlamylia, Mycoplasma, Ureaplasma. Mai multe recomandări ale medicului obstetrician-ginecolog, Maxim Calaraș, le vezi în video-ul de mai jos.

sursa: eumama.md

Protecție solară pentru copii. Reguli, sfaturi, produse recomandate

Chiar dacă micuții își petrec mai mult timp în interior, protecția solară este esențială pentru a le proteja pielea, care este extrem de sensibilă. Deoarece pielea lor este mult mai predispusă la a fi afectată de razele soarelui, iar alegerea unui produs potrivit pentru copii și bebeluși este ceva mai complicată decât în cazul adulților.

În afară de a provoca arsuri dureroase, periculoasele raze ultraviolete A și B emise de soare pot afecta pielea pe termen lung.

Arsurile suferite în perioada copilăriei și expunerea repetată la radiațiile UV reprezintă factori de risc semnificativi pentru cancerul de piele la maturitate.

Mai jos, avem câteva recomandări de produse solare cu protecție ridicată, potrivite pentru pielea delicată a copiilor.

  • Avene Intense Protect 50+, este un produs creat conform celor mai înalte cerințe în ceea ce privește pielea. Acesta asigură o protecție cu spectru ultralarg, asigurată de filtru TRIASORB. Este potrivit pentru pielea extrem de sensibilă, foarte vulnerabilă la soare. De aceeea, este o alegere grozavă pentru copii care au vîrsta mai mare de 6 luni. Formula are o tolerabilitate ridicată și nu conține parfum. De aseemnea, ea prezintă și o bună rezistență la apă și la transpirație.
  • Pentru copii, Avene recomandă Spray SPF 50+, foarte ușor de aplicat. El beneficiază de o formulă specială , ce hidratează și protejează pielea micuților.

Alege cu grijă produsele de protecție solară, pentru confortul și sănătatea pielii micuțului tău!

Mamele vor avea asigurare medicală din partea Guvernului până când copilul va atinge vârsta de doi ani

Mamele ar putea avea asigurare medicală din partea Guvernului până când copilul va atinge vârsta de doi ani.

În acest sens, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a înaintat o propunere de modificare a cadrului legal.

„Lista categoriilor de persoane asigurate medical de Guvern întrunește și gravidele care la momentul luării în evidență de medicul de familie nu au un loc de muncă și un venit. Statutul de asigurat, cu regret, se suspendă imediat la sfârșitul perioadei de lăuzie. 

Astfel, ulterior, mămicile care își cresc copilul nu mai dispun de acces gratuit la servicii medicale.

Am considerat că este o nedreptate, în special că tinerele mămici cresc viitorii cetățeni activi ai țării, și am înaintat propunerea de modificare a cadrului legal, astfel ca ele să beneficieze de asigurare din partea Guvernului până copilul atinge vârsta de doi ani.

Sănătatea și bunăstarea celor micuți depinde de sănătatea mamei și buna ei dispoziție”, a anunțat ministrul.

Nouă perechi de gemeni s-au născut în doar o săptămână la un spital din Capitală. Medicii sunt uimiți!

La Institutul Mamei și Copilului, săptămâna trecută, nouă seturi de gemeni au venit pe lume. Medicii susțin că fenomenul este unul destul de rar întâlnit.

gallery images

Potrivit Institutului, mamele cât și cei 18 nou născuți care au venit pe lume atât pe cale naturală, cât și prin operație cezariană, se simt bine și majoritatea au fost deja externați la domiciliu.

Echipa medicală de la Centrul perinatal nivelul III a IMC a oferit toată asistență înalt specializată și consilierea necesară la naștere.

„Sunt la a doua naștere. Acasă am o fiică în vârstă de patru ani. Este o bucurie imensă că am reușit să aduc pe pe lume doi copii minunați, o fată și un băiat cărora am decis să le punem numele, Vanesa și Damir”, a menționat Larisa, una dintre proaspetele mămici de gemeni. 

Instituția a mulțumit mămicilor au ales anume această maternitate și le-a urat să aibă parte doar de emoții frumoase, alături de minunile ce le-au adus pe lume.

gallery images
gallery images
gallery images

Partenerii noștri
Author Medpark
Adresa: str. Andrei Doga, 24
Tel.: (+373) 22 40 00 40
Email:info@medpark.md
Facebook: https://www.facebook.com/Medpark.Hospital/?fref=ts
Jennifer Lopez și Casper Smart s-au despărțit
Articolul anterior
O fetiță de 4 ani a fost scoasă de sub dărămături la 17 ore după seismul din Italia
Articolul următor