Cum trăiesc copiii elitei din Iran. Regulile stricte nu îi afectează! FOTO

Un cont de Instagram care se numeşte „Rich Kids of Tehran” („Copiii bogaţi ai Teheranului”) provoacă discuţii în mediul online internaţional din cauza imaginilor controversate postate acolo.

separator
61585766

Pe acest cont de Instagram sunt încărcate periodic fotografii ale unor tineri care par să fie reprezentanţi ai elitei Teheranului. Toţi poartă ceasuri de lux, au maşini sport de ultimă generaţie şi se distrează în cluburi de lux. De la prima postare care a avut loc pe 13 septembrie, acest cont a adunat până acum peste 50.000 de abonaţi.

61585771

„Copiii bogaţi ai Teheranului” a atras atenţia în mediul online din cauza imaginilor explicite cu alcool şi femei tinere care nu poartă pe cap tradiţionalul „hijab”, iar în câteva cazuri … apar chiar în bikini.

61585773

Legea iraniană prevede că femeile sunt obligate să-şi acopere capul cu o eşarfă când sunt în public şi să se îmbrace cuviincios. Ce-i drept însă, aceste reguli nu se aplică în spaţiile private, aşa cum se pare că sunt cele de pe Instagram.

61585767
 
61585768
 
61585772

Într-o postare, persoana sau persoanele care administrează contul „Rich Kids of Tehran” au scris următorul mesaj:

Noi iubim oraşul nostru, Teheran. Şi nu încercăm să facem o diferenţă între bogaţi şi săraci. Încercăm să arătăm lumii cât de frumos este Teheranul şi oamenii care trăiesc acolo. Orientul Mijlociu este întotdeauna la TV cu reacţii negative, iar noi vrem să arătăm că Teheranul nu este aşa. Această pagina nu este una politică şi niciodată nu am avut intenţii rele. Niciodată nu ne-am gândit că această pagină va ajunge la ştiri în toată lumea. Unii dintre cei care apar pe acest cont de Instagram nu trăiesc în Iran. #richkidsoftehran #welovetehran„.

61585770

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Ştia când va muri, a ales să se sinucidă la 2 luni de la căsătorie!
Articolul anterior
Ecaterina Vasilică: La nunta ei 60 de invitați au făcut veselie cât pentru 300!
Articolul următor