Cum trăiesc copiii elitei din Iran. Regulile stricte nu îi afectează! FOTO

Un cont de Instagram care se numeşte „Rich Kids of Tehran” („Copiii bogaţi ai Teheranului”) provoacă discuţii în mediul online internaţional din cauza imaginilor controversate postate acolo.

separator
61585766

Pe acest cont de Instagram sunt încărcate periodic fotografii ale unor tineri care par să fie reprezentanţi ai elitei Teheranului. Toţi poartă ceasuri de lux, au maşini sport de ultimă generaţie şi se distrează în cluburi de lux. De la prima postare care a avut loc pe 13 septembrie, acest cont a adunat până acum peste 50.000 de abonaţi.

61585771

„Copiii bogaţi ai Teheranului” a atras atenţia în mediul online din cauza imaginilor explicite cu alcool şi femei tinere care nu poartă pe cap tradiţionalul „hijab”, iar în câteva cazuri … apar chiar în bikini.

61585773

Legea iraniană prevede că femeile sunt obligate să-şi acopere capul cu o eşarfă când sunt în public şi să se îmbrace cuviincios. Ce-i drept însă, aceste reguli nu se aplică în spaţiile private, aşa cum se pare că sunt cele de pe Instagram.

61585767
 
61585768
 
61585772

Într-o postare, persoana sau persoanele care administrează contul „Rich Kids of Tehran” au scris următorul mesaj:

Noi iubim oraşul nostru, Teheran. Şi nu încercăm să facem o diferenţă între bogaţi şi săraci. Încercăm să arătăm lumii cât de frumos este Teheranul şi oamenii care trăiesc acolo. Orientul Mijlociu este întotdeauna la TV cu reacţii negative, iar noi vrem să arătăm că Teheranul nu este aşa. Această pagina nu este una politică şi niciodată nu am avut intenţii rele. Niciodată nu ne-am gândit că această pagină va ajunge la ştiri în toată lumea. Unii dintre cei care apar pe acest cont de Instagram nu trăiesc în Iran. #richkidsoftehran #welovetehran„.

61585770

Ştia când va muri, a ales să se sinucidă la 2 luni de la căsătorie!
Articolul anterior
Ecaterina Vasilică: La nunta ei 60 de invitați au făcut veselie cât pentru 300!
Articolul următor
Alte articole interesante