Daniel a fost diagnosticat cu cancer al osului tibial şi are nevoie de ajutor ca să poată urma tratamentul!

Daniel este student la Colegiul de Transporturi din Chişinău şi are 18 ani, o vârstă la care orice tânăr este plin de vise, îşi conturează planuri de viitor, iubeşte, este iubit şi se bucură cu intensitate de clipele minunate pe care le oferă viaţa. Doar că, visele aproape că s-au spulberat în momentul în care medicii i-au dat lui Daniel un diagnostic necruţător: sarcom osteogenic în regiunea osului tibial al piciorului stâng, adică cancer la os.

separator

Daniel Zubatîi mereu a dus un mod de viaţă activ, fiind o fire sportivă. Băiatul adora la nebunie să joace fotbal, practica şi trânta.

1375-daniel-risca-sa-ramina-fara-piciorAcum, însă, tânărul se află într-o mare suferinţă. Pentru că şi-a dorit să supravieţuiască şi să nu-i fie amputat piciorul, din cauza cancerului osos, Daniel a făcut patru sesiuni de tratament cu medicamente chimioterapeutice, după care, în luna septembrie, a mers la Moscova, pentru tratament de endoprotezare.

14408936_1132146486900270_1357348680_n14494844_1096135753767873_8756844473716275493_n

Spre mare necaz, după ce a fost evaluată starea de sănătate şi efectuate mai multe investigaţii medicale, medicii au fost nevoiţi să-l anunţe pe Daniel că procedura de endoprotezare, cea care ar fi trebuit de fapt să-i păstreze piciorul, nu mai putea fi efectuată tehnic din cauză că Daniel ajunsese mult prea târziu ca să mai poată fi făcut implantul osos.

14671146_1110355462345902_7975687256371949616_n1430-daniel-risca-sa-ramina-fara-picior
Astfel, în ciuda eforturilor medicilor şi a oamenilor de bună credinţă, care l-au ajutat pe Daniel să ajungă la Moscova, tânărului i-a fost amputat piciorul acum o săptămână, iar asta în speranţa că tumoarea nu se va răspândi la nivelul altor organe interne.

uuuDaniel trebuie să-şi ridice fruntea în faţa necazurilor, iar lupta este mult mai aprigă acum. Ceea ce până în acest moment însemna o banalitate, să poţi merge pe propriile picioare, de acum încolo s-a transformat în cea mai arzătoare dorinţă pentru Daniel – faptul de a se putea deplasa de unul singur, de a nu fi nevoit să stea la pat, să poarte cârje ori să meargă într-un scaun cu rotile.

Daniel vrea să ducă o viaţă obişnuită alături de semenii săi, să-şi poată continua studiile şi se bucura de tinereţe.

Din păcate, părinţii lui Daniel duc un trai modest şi nu au posibilităţi financiare să-l ajute pe copil, în faţa acestei suferinţe cumplite.

Daniel are nevoie de bani, pentru a urma tratamentul de recuperare, el fiind internat în acest moment într-o clinică din Moscova. Acesta este imobilizat la pat şi necesită îngrijire sistematică, dar şi tratament medicamentos care să-i stopeze recidivarea bolii. În cel mai scurt timp, medicii susţin că Daniel va necesita o proteză de picior.

Este cumplit să vezi durerea imensă prin care trece tânărul, a cărui viaţă abia începe.

Să-l nu-l lăsăm pe Daniel singur în faţa acestei provocări, să-i fim alături!

Dacă îţi doreşti să îl ajuţi pe Daniel, poţi depune bani în conturile bancare de mai jos.

Donaţii online din orice ţară, cu orice card, în orice valută (suma se specifică în lei, dar cardul poate fi în orice valută) poţi face şi pe caritate.md.

Donaţiile pot fi efectuate şi la aparatele QIWI (E-money => bpay) cu nr. 17002023

Abonaţii Unite pot face donaţii nr. 9002 cu textul „Daniel”.

De asemenea, poţi face apeluri de pe telefonul fix la nr. 090009002 (costul unui sms şi al unui apel este de 20 lei).

Datele bancare ale tatei:
Zubatii Ion
IDNP: 2003022035412
BC” Moldindconbank” SA
c/b: MOLDMD2X339
MD04ML0000002259A3955521- LEI
MD46ML0000002259A3955541- EURO
MD19ML0000002259A3955542- USD
SWIFT: MOLDMD2X

Împreună îl putem ajuta pe Daniel să urmeze tratamentul şi să devină învingător!

Cum se formează imunitatea copiilor? Medic: ,,Părinții nu trebuie să se sperie de febră”

Imunitatea este un proces natural deosebit de important de care depinde starea de sănătate a copiilor pe termen lung. Există anumite perioade cheie în care putem contribui cel mai mult la creșterea imunitații copiilor.

Conform medicului Bianca Stan, din Târgu-Jiu, România, perioadele optime pentru creșterea imunității sunt: prima zi de viață, prima săptămână, prima lună, primul an de viață, transmite adevarul.ro

„În aceste perioade procesele metabolice sunt cele mai accelerate. Începem cu prima zi de viață în care alimentația naturală și prima masă (colostrul) a nou născutului reprezintă începutul pentru o viitoare imunitate favorabilă. Urmează apoi diversificarea alimentației, la vârsta de 5-6 luni de viață, cu nutrienți esențiali reprezentați de: carne (pui/vită), gălbenuș de ou, ficat de pui, iaurt, biscuiți simplii și cereale, fructele și legumele permise vârstei, etc, introduse treptat, alimentație corespunzătoare ce ajută la creșterea și dezvoltarea copilului, și implicit la creșterea imunității acestuia“, a transmis medicul pediatru.

Alimentația după primul an de viață

După primul an de viață, trebuie asigurat copilului un program permanent echilibrat al rației alimentare, precum și efectuarea vaccinurilor necesare.

„Copilul nu trebuie supus la diverse carențe nutriționale (Fe, Ca, Vit. D, Vit. C și altele), părinții înțelegând că nu vor putea niciodată să îmbunătățească imunitatea copiilor administrându-le produse scumpe de imunitate, în condițiile în care copilul are alte nevoie nutriționale. Tot în jurul primului an de viață are loc și imunoprofilaxia specifică (vaccinările conform schemei Ministerului Sănătății, susținute cu ajutorul medicilor de familie). Acestea reprezintă un alt pas important în dezvoltarea imunității copiilor, ce trebuie respectat“, a menționat medicul Bianca Stan.

Părinții nu trebuie să se sperie de febră

Febra este primul simptom care arată că organismul copilului reacționează la factorii patogeni.

„După ce am asigurat copilului toate nevoile nutriționale, urmează să observăm rezultatul atunci când ia contact pentru prima dată cu ceilalți agenți patogeni din mediul înconjurător. Numai în urma cunoașterii acestora are lor descărcarea anticorpilor și formarea unei imunități solide ce va pregăti copilul spre viața de adult. Rezultatul se soldează bineînțeles cu apariția febrei, simptomul ce sperie atât de mult părinții, însă el reprezintă de fapt un semnal de alarmă și totodată un mod de cunoaștere al agenților patogeni ce au ajuns în organismul copilului. Acest simptom nu trebuie prevenit prin administrarea excesivă a antitermicelor, ci trebuie doar ameliorat atunci când apare“, arată medicul pediatru.

Pericolul reprezentat de antibiotic

Antibioticul reprezintă un mare pericol, atunci când este administrat foarte repede de la instalarea febrei și de la vârste fragede.

„Părinții trebuie să se înarmeze cu răbdare, să nu administreze antibiotic fără indicația medicului sau mai mult decât atât, să «forțeze pixul medicului» în prescrierea lor. Acestea trebuie administrate numai la indicația medicului și după ce au trecut aproximativ 3 zile de febră, în care agentul patogen este foarte bine cunoscut de organismul copilului, iar lupta este în defavoarea micului pacient. Intrarea în colectivitate a copilului este ultimul pas în formarea imunității, unde au loc repetate intercurențe respiratorii și digestive până la o vârstă medie de 5 ani, perioadă în care ar trebui administrate cât mai puține medicamente care să interfereze cu procesul natural al imunității, majoritatea medicamente simptomatice“, a menționat medicul Bianca Stan.

Katy Black a dezvăluit numele pe care îl va purta cel de-al patrulea bebeluș

Bloggerița Katy Black și soțul ei sunt în așteptarea celui de-al patrulea fiu. Evenimentul este așteptat cu mari emoții la începutul anului viitor, iar tinerii părinți au ales deja numele pe care îl va purta bebelușul. Pe lângă faptul că numele este unul frumos, părinții au ținut cont ca acesta să fie în armonie cu numele purtate de ceilalți băieței ai cuplului.

Într-o sesiune de întrebări cu fanii curioși, Katy a dezvăluit mai multe răspunsuri pentru aceștia.

“Eugen a propus Matei, nouă ne place. Îmi place cum sună: Eugen, Simon, Luca și Matei”, a scris bloggerița.

Totodată, bloggerița a dezvăluit că nu mai planifică copii în viitorul apropiat.

“Cred că ne oprim la patru băieți. Până când îmi este într-adevăr greu, ce ține de fizic, corpul meu nu reușește să se restabilească. Așa că cred că fete o să aducă băieții”, a spus Katy.

Katy Black are o comunitate de peste 400 de mii de urmăritori pe Instagram. Ea și soțul ei, antrenorul Cristian Cebotari, formează unul dintre cele mai apreciate cupluri din social media de acasă.

Imagini rare cu un bebeluș, virale pe rețelele sociale. Micuțul are o cantitate uriașă de păr pe corp

Imagini rare cu un bebeluș au ajuns virale pe rețelele sociale. Micuțul are o cantitate uriașă de păr pe corp pentru vârsta lui. 

Cea mai recentă senzație pe internet o constituie imagini cu un bebeluș care are o cantitate impresionantă de păr pe tot corpul. Deși el nu face nimic neobișnuit, micuțul are barbă, sprâncene stufoase și păr din cap până în picioare.

Autorii imaginiilor s-au întrebat și ei cum poate acest băiețel să aibă mai mult păr decât ei, astfel încât imaginea sa a devenit instantaneu virală. Această afecțiune rar întâlnită a corpului băiețelului se numește „Lanugo”. Aceasta poate fi întâlnită la 5% din nou-născuți și acceptată normal de către medici.  La fel ca persoanele adulte, bebelușii pot avea diferite tipuri de păr pe corpul lor, depinzând de predispozițiile genetice și hormonale. 

Lanugo poate fi prezent la nou-născuți timp de câteva zile, săptămâni sau chiar luni și poate persista în cazuri rare. Cu toate acestea, nu există niciun motiv de îngrijorare, deoarece se estompează după o perioadă de timp, spun medicii.

Deși acest lucru poate fi ciudat pentru unii dintre părinți, mulți oameni s-au amuzat la vederea imaginilor, comentând cât de drăguț este bebelușul.

sursa

Nadejda Bejan combină perfect medicina și crearea bijuteriilor hand-made!
Articolul anterior
Ce nu ai voie să faci de Sfânta Parascheva
Articolul următor