De ce poziţia ,,W’’ nu este recomandată copiilor pentru şezut

Mulţi dintre copii iau această poziţie în special atunci când se joacă, pentru mai multă stabilititate şi echilibru. Însă, experţii în dezvoltarea copilului recomandă mămicilor să nu permită copiilor să adopte poziţia ,,W’’ pentru şezut.

separator

w-sitting-feat

Când copilul este aşezat cu picioarele în forma literei „W”, acesta ajunge doar la jucăriile din faţa lui, cele din partea laterală sau din spate fiind inaccesibile.

Mișcare în familie. Antrenamentele Unica Sport, practicate acasă!

Se pare că această poziţie nu este acceptată de experţi. Claudia Chaloner, specialist în fizioterapie încurajează părinţii să adopte alte poziţii alături de micuţii lor, întrucât poziţia ,,W’’ ar putea conduce la probleme de dezvoltare. Aceasta poate afecta echilibrul, capacitatea de autocontrol, mişcările motorii şi întărirea muşchilor.

Există cazuri în care această poziţie poate fi contraindicată de către medici:

  • tulburările ortopedice, atunci când există o predispoziţie pentru displazia de şold;
  • afecţiuni musculare, spasmele şi contracţiile muşchilor pot fi agravate de poziţia „W”;
  • probleme ale dezvoltării neurologice, în cazurile de hipertonie musculară, manifestată prin tonus muscular permanent exagerat cauzat de o leziune la nivelul sistemului nervos central, sau de spasticitate, tulburare a sistemului nervos central în care anumiţi muşchi primesc continuu impulsuri de a se contracta, pozitia „W” este interzisă.
,,În momentul în care îşi surprind copii într-o astfel de poziţie părinţii trebuie să le-o schimbe”, sugerează Claudia Chaloner.

https://youtu.be/stfK305QAdk

sursa

Un copil din Moldova a făcut stop cardiac după o extracție dentară și s-a aflat câteva luni în comă

O nouă acuzație contra Republicii Moldova a ajuns pe masa magistraților Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO). Părinții unui copil de 8 ani acuză neglijență medicală după ce feciorul lor a făcut stop cardiac și a ajuns în comă în urma unei extracții dentare.

La 3 mai 2022, CtEDO a comunicat Guvernului Republicii Moldova cauza de încălcare a drepturilor omului. În fața Înaltei Curți, reclamanții sunt reprezentați de către avocații Asociației Promo-LEX, care susțin că totul s-a întâmplat pe 29 noiembrie 2011, iar copilul a rămas cu leziuni neurologice grave și paralizie completă după ce i-a fost aplicată anestezia generală.

Urmărirea penală, începută la cererea mamei pe 18 septembrie 2012, a fost întreruptă de mai multe ori, pe motiv că nu ar fi fost comisă nici o infracțiune, iar cauza a fost redeschisă de fiecare dată de către judecătorul de instrucție, care a constatat deficiențe în anchetă. Ultima redeschidere a fost dispusă pe 17 februarie 2017.

În fața Curții, reclamanții au invocat că starea de sănătate a copilului a fost grav afectată din cauza neglijenței medicale. Totodată, reclamanții susțin că nu au dispus nici de un remediu efectiv prin care să își exercite drepturile în cadrul procedurii civile.

„Ar fi putut acum juca fotbal, care era pasiunea lui, sau ar fi putut trece prin prima dragoste sau merge la facultate. Însă erorile și lacunele sistemului medical i-au furat aceste oportunități. Practicile abuzive care tratează uneori pacienții ca pe obiecte pe conveier, procedurile efectuate fără pregătirea prealabilă necesară și impunerea abuzivă a pacienților (sau în acest caz părinților) de a semna acorduri la intervenții fără a li se explica clar riscurile, toate elemente ale acestui caz și simptome ale unui sistem medical deficient. Iar ineficiența sistemului de justiție de a investiga și sancționa astfel de cazuri vorbește despre un cerc vicios, în care nimeni nu este protejat.”, susține avocatul Dumitru Sliusarenco.

În cele ce urmează, CtEDO a invitat Guvernul Republicii Moldova să furnizeze informații cu privire la îndeplinirea cerințelor procedurale ale articolelor 3 și/sau 8 din Convenție referitor la ancheta efectuată de organele de drept din Republica Moldova, dar și asupra căilor de atac oferite reclamanților de către legislația națională, potrivit Promo-LEX. În același timp, judecătorii solicită Guvernului să prezinte copii ale documentelor relevante în cazul reclamanților, precum și alte informații cu privire la utilizarea halotanului (preparat anestezic), dar și poziția experților în materie din Republica Moldova.

sursa: www.realitatea.md

Tatiana Heghea a devenit mămică a treia oară

Tatiana Heghea a născut în această dimineață. Intepreta l-a adus pe lume pe cel de-al treilea copil al cuplului.

Artista nu a dezvăluit deocamdată sexul bebelușului. Ea a publicat imagini emoționante cu bebelușul nou-născut în timpul primei alăptări.

Amintim că Tatiana Heghea și soțul ei cresc deja o fată și un băiețel.

Pentru prima oară mămică! Rihanna a născut

Rihanna și A$AP Rocky au devenit părinți. Artista a născut un băiețel, potrivit The Independent.

Rihanna Becomes Barbados Ambassador for Education, Tourism | Time

Rihanna a născut pe 13 mai, potrivit unui raport TMZ publicat joi. Postul afirmă că cei doi artiști și-a întâmpinat primul copil în Los Angeles.

Deocamdată, nici Rihanna, nici rapperul nu au confirmat vestea despre sosirea bebelușului și nici nu au împărtășit numele fiului lor.

Pregnant Rihanna Rocks Leather Mini Dress During Fashion Show in Paris |  PEOPLE.com

Cuplul a dezvăluit că așteaptă un copil împreună în ianuarie, în timpul unei ședințe foto în Harlem, New York City. Cântăreața a purtat atunci o jachetă puf lung, roz, care a fost descheiată pentru a-și scoate în evidență burtica de gravidă.

Rihanna Is Pregnant, Expecting First Child with Boyfriend A$AP Rocky
Rihanna Welcomes First Baby with A$AP Rocky | PEOPLE.com
Rihanna and radical pregnancy fashion – how the Victorians made maternity  wear boring
Rihanna Gives Birth to Baby Boy | Vanity Fair

Scapă de părul de pe față. Cea mai simplă metodă!
Articolul anterior
Expertul Veaceslav Ioniţă: „Laptele moldovenesc conţine atât de mult praf din Belarus”
Articolul următor