De ce poziţia ,,W’’ nu este recomandată copiilor pentru şezut

Mulţi dintre copii iau această poziţie în special atunci când se joacă, pentru mai multă stabilititate şi echilibru. Însă, experţii în dezvoltarea copilului recomandă mămicilor să nu permită copiilor să adopte poziţia ,,W’’ pentru şezut.

separator

w-sitting-feat

Când copilul este aşezat cu picioarele în forma literei „W”, acesta ajunge doar la jucăriile din faţa lui, cele din partea laterală sau din spate fiind inaccesibile.

Mișcare în familie. Antrenamentele Unica Sport, practicate acasă!

Se pare că această poziţie nu este acceptată de experţi. Claudia Chaloner, specialist în fizioterapie încurajează părinţii să adopte alte poziţii alături de micuţii lor, întrucât poziţia ,,W’’ ar putea conduce la probleme de dezvoltare. Aceasta poate afecta echilibrul, capacitatea de autocontrol, mişcările motorii şi întărirea muşchilor.

Există cazuri în care această poziţie poate fi contraindicată de către medici:

  • tulburările ortopedice, atunci când există o predispoziţie pentru displazia de şold;
  • afecţiuni musculare, spasmele şi contracţiile muşchilor pot fi agravate de poziţia „W”;
  • probleme ale dezvoltării neurologice, în cazurile de hipertonie musculară, manifestată prin tonus muscular permanent exagerat cauzat de o leziune la nivelul sistemului nervos central, sau de spasticitate, tulburare a sistemului nervos central în care anumiţi muşchi primesc continuu impulsuri de a se contracta, pozitia „W” este interzisă.
,,În momentul în care îşi surprind copii într-o astfel de poziţie părinţii trebuie să le-o schimbe”, sugerează Claudia Chaloner.

sursa

Scapă de părul de pe față. Cea mai simplă metodă!
Articolul anterior
Expertul Veaceslav Ioniţă: „Laptele moldovenesc conţine atât de mult praf din Belarus”
Articolul următor
Alte articole interesante