De ce te enervează soţul după ce naşti

Odată cu naşterea bebeluşului, activităţile de zi cu zi ale unui cuplu se schimbă miraculos şi surprinzător. Îngrijirea copilului, refacerea condiţiei fizice a mamei, alăptatul micuţului, modificările psihoemoţionale de ordin hormonal ale femeii în primele luni de după naştere pot lăsa o amprentă asupra relaţiei de cuplu.

separator

couple with baby in bed

Multe cupluri pot să treacă prin momente dificile odată cu apariţia unui copil în vieţile lor. Trecerea de la programul cu care au fost obişnuiţi la un stil de viaţă total nou, mai epuizant şi solicitant, poate pune presiune pe umerii partenerilor, mai ales dacă implicarea în îngrijirea celui mic vine mai mult din partea unui singur părinte, şi anume a mamei.

Cum slăbeşti după naştere fără să afectezi procesul de lactaţie

De ce te enervează?

Fie că e vorba de felul cum stă răsturnat în canapea când tu, nedormită şi nemâncată, faci eforturi disperate să-l adormi pe cel mic, fie că are pretenţii sau tocmai acum face mofturi la mâncare, toate astea te pot scoate din sărite în ultima vreme. Nu-ţi aduci aminte de când nu ai mai dormit cinci ore legate sau de când nu ai mai mâncat normal, trei mese pe zi, iar faptul că el are timp şi de alte lucruri te poate aduce la limita suportabilităţii. Aceste tensiuni nervoase îşi pot pune amprenta pe liniştea ta interioară şi, mai ales, pe alăptat. Însă, pentru a putea hrăni copilul la sân ai nevoie să fii calmă, liniştită şi odihnită.

Cum să faci faţă?

Înainte de a te apuca să arunci cu lucruri prin casă şi cu vorbe grele pentru care îţi va părea rău la un moment dat, respiră adânc de câteva ori şi evaluează situaţia. Vei fi surprinsă să constaţi că el nu s-a schimbat deloc. Este aceeaşi persoană, poate doar un pic prea puţin implicat în noile îndatoriri ale cuplului. Dar şi înainte îşi lăsa hainele aruncate, strâmba din nas la cine ştie ce fel de mâncare sau i se părea mai important să se uite la televizor decât să te ajute la curăţenie. Rezolvarea acestor probleme stă în comunicare. Vorbeşte despre nevoile tale, despre cum ar trebui să fie el şi despre cât de mult ajutor ai nevoie acum. Dacă nici după ce el îşi îmbunătăţeşte atitudinea, lucrurile nu se schimbă în ceea ce te priveşte, iată ce trebuie să iei în considerare.

baby

Ai nevoie de mai multă odihnă

Ai foarte multe pe cap, îndatoriri legate de casă, curăţenie, călcat, spălat, dar în primele două luni după naştere, cel mai important e să te odihneşti atunci când doarme cel mic. Altfel, îţi vei deregla ritmul biologic, vei fi tot mai nervoasă şi epuizată. Dacă nu are cine să te ajute şi nu ai cu cine lăsa copilul, măcar la treburile casei implică-l pe soţul tău. Nu ignora aceste aspecte, pentru că sunt foarte importante pentru sănătatea voastră şi a cuplului.

Cum arată corpul unei femei după naștere!

Bea apă la timp pentru a avea corpul hidratat

Este recomandat să bei multe lichide, mai ales în timpul alăptării. În plus, în această perioadă, deshidratarea poate duce la apariţia unei stări de iritabilitate şi anxietate. Ţine întotdeauna un pahar cu apă lângă tine atunci când îl alăptezi pe cel mic. Starea de nervozitate a mamei se transmite imediat celui mic. Bebelusul poate fi agitat, să plângă şi nu doarme dacă mama lui e nervoasă şi solicitată emoţional.

Ai grijă la dietă

Trebuie să fii în continuare atentă la alimentaţia ta, aşa cum ai făcut-o atunci când erai însărcinată. Din dieta zilnică nu trebuie să lipsească proteinele, alimentele bogate în calciu şi vitamine. Pentru gustări, alege migdale şi nuci, esenţiale pentru o dietă sănătoasă.

Când e cazul să te îngrijorezi?

Nu e cazul să ajungi la separarea de soţul tău sau la cine ştie ce emoţii deprimante pentru a-i spune doctorului ce te frământă. Dacă nervii şi frustrarea nu dispar în câteva săptămâni, vizita la medic devine urgentă. Nu uita, că cei din jur, mult prea ocupaţi, e posibil să nu poată fi atenţi la tristeţile tale.

Sfatul specialistului: ”Primul contact sexual după naștere trebuie să fie extrem de blând”

După primele săptămâni, mai agitate, copilaşii încep să aibă un program de somn stabil, iar cuvintele şi gesturile de susţinere ale partenerului în această perioadă sunt mult importante pentru a putea creşte un copil sănătos, într-un mediu propice.

sursa

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Olesea Talpă, despre cum treci peste un divorţ şi nu renunţi la fericire
Articolul anterior
Incredibil! Momentul în care chirurgul îi scoate pacientului său 20 de periuţe de dinţi din stomac! Video
Articolul următor