Descoperire științifică: inima unui bebeluș bate la 16 zile de la concepție

O echipă britanică de cercetători de la British Heart Foundation, Universitatea Oxford, a publicat un studiu în care detaliază descoperirea.

separator

„Încercăm să înțelegem mai bine cum se dezvoltă inima, iar în final să vedem ce cauzează malformațiile cardiace care se dezvoltă încă din uter, pentru a putea extrapola și a duce la repararea inimilor adulte.”, a explicat coordonatorul proiectului, prof. Paul Riley.

Potrivit acestora, descoperirea ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiace congenitale. Totodată, oamenii de știință explică cum, prin studiul unei inimi în curs de dezvoltare, pot observa ce probleme apar și pot ajunge chiar să prevină astfel de probleme în viitor, la alte sarcini.Echipa de cercetători a demonstrat ca bătaia inimii unui embrion de șoarece începe din a 8-a zi, ceea ce, prin extrapolare, înseamnă că inima embrionilor umani începe să bata chiar de la 16 zile de la concepție. Bolile cardiace congenitale sunt diagnosticate la 1 din 180 de bebeluși, iar asta înseamnă că doar în Marea Britanie se nasc 12 copii în fiecare zi care primesc un astfel de diagnostic.

Sursa

Laura Cosoi a dezvăluit trucurile sale de frumusețe. Vezi cum și-a îngrijit tenul în timpul sarcinii
Articolul anterior
Un hoț a petrecut noaptea în locuința Rihannei
Articolul următor
Alte articole interesante