Doi copii gemeni au taţi diferiţi! Cum e posibil?

O femeie din New Jersey a descoperit că bebeluşii ei gemeni au taţi diferiţi, după ce a făcut acestora testul ADN pentru stabilirea paternităţii, la vârsta de 20 de luni.

separator
8367f1b5b40c9ecb714e04fce2f0099df8cab9ea

Mama a făcut copiilor testul ADN la cererea instanţelor judecătoreşti, în vederea dobândirii ajutorului financiar lunar din partea tatălui copiilor, raportează New Jersey Law Journal. Şi asta pentru că femeia susţinea că ar fi avut relaţii intime cu un alt bărbat săptămâna în care crede că a rămas gravidă cu gemenii.

Rezultatele testelor ADN au arătat că, de fapt, partenerul în cauză este tatăl doar unuia dintre gemenii ei.

Karl-Hans Wurzinger, directorul laboratorului de testare, a raportat în cadrul ședinței că gemenii ,,s-au dezvoltat din două ovule fertilizate de către taţi diferiţi în timpul aceluiași ciclu menstrual’’.

Cunoscut sub numele de ,,superfecundare heteropaternală’’, fenomenul este atât de rar, încât un reprezentant de la Colegiul American de Obstetrică şi Ginecologie a confirmat că nici măcar nu există statistici, deşi, la modul practic acest lucru se poate întâmpla.

Nu este deloc complicat, potrivit medicului obstetrician Shari Brasner. ,,Gemenii fraternali sunt dezvoltaţi din două ovule fecundate de doi spermatozoizi diferiţi’’.

,,Ovulaţia nu se întâmplă neapărat în același moment, iar sperma este viabilă în căile genitale până la cinci zile’’, spune Brasner. ,,Dacă o femeie are relaţii sexuale cu un bărbat, după care, într-o fereastră de cinci zile, relaţii sexuale cu un alt bărbat – pot rezulta gemeni de la doi taţi diferiţi’’. Acest scenariu este practic posibil, spune medicul.

La Centrul de dezvoltare ”Buburuza” fiecare copil este încurajat să își dezvolte creativitatea și să trăiască frumos vârsta
Articolul anterior
Cum să foloseşti corect un tampon igienic
Articolul următor
Alte articole interesante